Oscar 9 år løp Siddisløpet på 34.57 og Oda Rosland Gjerstad (15) perset med 3,29 min til 30.24 !

Oppdatert: 1. mai 2022

Oscar Bueno fyller 10 om noen måneder, trener løping hver dag og forbedret bestetid rundt Stokkavannet med nær to minutter. 1,5 døgn etter at fem Spiritlag (30 løpere) gjennomførte Ålgårdstafetten fortsatte klubbens fine utvikling med 4 klasseseire i Siddisløpet

RESULTATER 2022

Erik Tangen Gundersen og Nikolai Gundersen fra arrangørklubben Skjalg raskest i lørdagens 8,1km lange Siddisløp med henholdsvis 25.26 og 25.40

Håvard Barkved foran og Vienna Søyland Dahle i midten bak snaue 400m før målgang. Fra resultatlistene ser vi at begge løp henholdsvis 34 og 45 sekunder raskere i fjor enn i år men som det heter hvert løp har sin egen historie

Løpets mestvinnende Vienna Søyland Dahle tok sin 8.seier. Tiden 28.38 er 45sek bak hennes vinnertid i fjor da løpet gikk i september. Formodentlig var Vienna i bedre konkurranseform medio september i det banesesongen skulle avsluttes

Oscar Bueno

Representant for Den Gule Banken Sandnes Sparebank - løpets nye hovedsponsor - holdt en velkommen til løp tale like før løpsstart og takket idrettslaget Skjalg og spesielt daglig leder Marie Kloster for godt samarbeid utviklet i forbindelse med fronting av løpet.

Vi gjenkjenner ikke alle unge fremadstormende Skjalg jenter men ser ikke bort fra at vi lengst til venstre ser den ene av dagens superløpere Oda Rosland Gjerstad som avsluttet fjorårets sesong 14 år gammel med 2.18.84 på 800m og enda bedre 4.41.59 på 1500m, en tid som er solid bedre enn kvalifiseringskrav for å delta under seniormesterskapet i friidrett.

Lørdag løp Oda de 8,1 km rundt Stokkavannet på råsterke 30.24, dvs nærmere tre og et halvt minutt forbedring av fjorårets tid i samme løype

I start/målområdet ved skogholtet og i ly for en noe kald nordavind var det en absolutt flott lørdag for publikum og løpere. Hvorvidt nordavinds brisen meldt til opp mot 7m/sek ble mer heft i år enn i fjor vet vi ikke.

Egentlig ble nok den 39.utgaven av løpet enda en flott løpermønstring for så vel publikum som artistene langs løypa.

Vi har nok en gang et hundretalls bilder å velge mellom, det kommer mer fra Siddisløpet om ikke så brått

Nok en gang var Aftenbladet først ute med sin rapport fra løpet, muligens grunnet at de mer seriøse mediehus er bedre betalt enn Spirits utsendte. Vi anbefaler å ta en titt på denne