top of page

Påskeløp segm. 3: Tom Erik Halvorsen og Kristin Vabø i kalasform !!


Tom Erik Halvorsens 1.10.57 i Ryfastløpet bekreftet hans lavt 1.08 nivå på halvmaraton. 52.23 og 3.16 fart de 16km rundt Stokkavannet og kuperte Hålandsvannet tirsdag ville gitt 1.07.15 på halvmaraton


RESULTATER 3.SEGMENT - se nedover i saken


RESULTATER 4.SEGMENT - 880M

(langs E-39 v/Mosvannet og rundt Andedammen)
Trond Kenneth Kindervaags geniale idé om å utnytte Strava treningsloggs segment konsept har gitt konkurranse hungrige mosjonsløpere et supertilbud


Start når på dagen det måtte passe løper man et segment. En og en ad gangen styrt av eget medbrakt satelitt styrt utstyr for tidtaking og km snapping.


Med Kindervaag navnets sterke aner i Viking og Trond Kenneth som selv har meritter i Viking med bl.a. junior NM finale, skjedde tirsdag underet:


Selveste Viking avisen Stavanger Aftenblad tok tak i et mosjonsløp med under 500 deltakereArrangør Team Ryfylke/Trond Kenneth har klargjort de beste fra tirsdagens løp:
RESULTATER TOPP 10 - 3.LØP - STOKKAVANNET OG HÅLANDSVANNET
Dette er Kristin Vabø (26) i folle-folle-fart mot mål rundt Vannassen mandag. Vi kommenterte i vår mandagsrapport at Kristin var noe ukonsentrert og trolig kan ha mistet noen sekunder i løpets første del.Men pytt pytt. Tirsdag fikk vi se hvorfor Kristin ble forhåndsuttatt til Spirit friidrett 1.lag til NM i banestafetter 4x800m. Kristin har blitt en kvalitetsløper etter noen rolige treningsuker i mars


Hennes vinnertid 1.07.35 gir en km tid på 4.13 i den kuperte løypa og hun er 6 minutter foran Marit Rossing Hatlestad med foreløpig en førsteplass og to andreplasser så langtEn smilende Marit Rossing bak Tonje Pedersen og Katrine Hillestad under NM halvmaraton i 2018. Bak Marit følger Kondis president Tim Bennett mens en anonym Håvard Austevoll sees i sort caps innenfor.


Helt bak løper daglig leder i Sandnes Geir Eikeskog og Roman Benz ved siden av hverandreMagnus Aarrestad (oransje sko) som mandag vant kortløypa (960m) rundt Vannassen på 2.43 slo NM sølvvinner Thomas Asgautsen i samløp under "Juleløpet"


Etter råsterk løping også i 1,1km løpet opp til Byhaugen palmesøndag la han seg fornuftig til på 10.plass tirsdag, over 10 minutter bak Halvorsen.


"Tour de ski" eller "Tour de France" hvor man daglig konkurrerer på world class nivå gir ikke de samme støt mot kroppen som under løping. "Segment" løpere som tenker å delta i alle 9 konkurranser i påskeuka, vil dermed måtte vurdere å la noen løp fungere som "recovery jog"


Hvis ikke kan vi nærmest garantere for at belastningsskader vil oppstå.Foto: Steffen / Spirit


Henrik Langdalen fotballspiller og solid løper med 1.17.35 på Solastrandens 21km og 2.plass


2.plass også tirsdag med tiden 57.40 som gir en snittfart på 3.36 pr km. Langdalen også inne på Spirits nylig presenterte topp 20 i en Mosvannsløpet Adelskalender (9.27) for 2015-2019.


1.PLASS SEGMENT BYHAUGKAFÉENfoto: arrangør / Torjus Kolnes


"Segment challenge" et uttrykk vi for alvor ble kjent med under sist sommers høydeopphold på fine fjellveier i Hallingdal. Med ulikt nivå løp man gjerne en og annen omvei. I det skjulte.


"Den e min, så ikke prøv deg" var en ikke sjelden anmerkning over middagsbordet


Stavanger Kommunes info skilt ved startstedet gir en grundig innføring i hvorfor den eldste skogbeplanting rundt Stokkavannet med årene har skiftet navn fra Eskelandsskogen (gården Eskeland ligger like ovenfor) til Missisippiskogen.


Her var start og mål og løypa gikk i en 8-talls sving hvor man løp Hålandsvannet medsols og Stokkavannet motsols. (Evt mot/med klokka slik arrangør skriver)

Tilslutt enda et (fotball) spark til Aftenbladet ifm at en av seneste 10-års største prestasjoner innen lokale gateløp har fattet null interesse å fortelle et interessert publikum i sommer OLs største idrett:


I motsetning til hele fylkets lokalaviser, i motsetning til avishus i de større norske byer har det i vår region oppstått en situasjon som om samtlige lesere foretrekker å lese om Ingebrigtsen hva angår friidrett, kun det.


Egenproduserte nyheter og hva som ellers hver eneste dag skal være et bilde på avisen sin tidligere slogan "Aftenbladet følger med" handler kun om fotballrelaterte saker og/eller om Viking. Frem til det blir mulig å fylle sider med tabeller på 6-7.divisjons nivå.


Øvrige 50 idretter++ og dets tilhengere gis på innhold tilnærmet null kvalifisert oppfølging.


Obs. Roing, den eneste idrett hvor Norge er med i VM og OL finaler hver gang, er dermed i et større perspektiv stor idrett sammenlignet fotball hvor Norge på herresiden (som omtrent alt handler om) vel ikke har kommet videre til sluttspill på klubb / landslagsnivå seneste 20år


Ikke engang i Europa der norsk friidrett hvert år ypper seg seg blant de 12-15 beste nasjoner.

Og friidrett er faktisk langt langt mer enn Ingebrigtsen. Vi gjentar: friidrett er største idrett i sommer OL. Mens en kvalik kamp til fotball Europa samler noen hundre i tillegg til klubbens faste menighet, samler noen av friidrettens mest kommersielle events et city maraton gjerne opp mot en million tilskuere på arenaen og en hel verden med løpere deltar


Spirit red. vil dermed (uten noen som helst konkurranse om deadline frist) fortsette å ta seg av dekningen av lokal, regional, delvis nasjonal samt distrikts Norges friidrettsmønstringer.
321 visninger

Comments


bottom of page