top of page

Påskeløp 2020 segment 6 + poengstilling. Sterke tider utover dagen langfredag

Oppdatert: 11. apr. 2020


Team Ryfylkes Bård Kloster løp de 473m gjennom Missisippi skogen på 73 sek. En 11.plass når alle hadde gjort unna segment 6 av 9.


POENGSTILLING MENN (ETTER 6 AV 9 LØP)

Magnus Aarrestad (41p.) leder foran Bjørn Kåre Høie (34). Ørjan Kommedal tett bak med 33 mens Tom Erik Halvorsen og Henrik Langdalen deler 4.plass med 27p. såvidt foran arrangør Trond Kenneth Kindervaag med 26 poeng på 6.plassEgentlig skulle hun tatt karrierens eneste NM medalje, men som antatt sjanseløs til pallplass unnlot hun å melde seg på som NM løper. Anne Årrestad løp en heroisk 6.etappe for Spirit i Holmenkollstafetten og sent på dagen langfredag dukket hun opp i Påskeløpet.


Mer om Anne nedenfor i saken. Hun løp vannvittig langs Stokkavannet og Missisippi skogen


Marit Rossing Hatlestad leder fortsatt poengkampen i kvinneklassen men nå tetter det seg til med sterke outsidere. Poengstilling kvinneklassen med bilder se nedover i sakenEt kjent og et langt mindre kjent navn i løpsammenheng. "Trener aldri løping" likevel lå den unge herremann i bakgrunnen lenge på 1.plass med imponerende 70 sekunderInitiativtaker, ildsjel og muntrasjons-guru for "Team Ryfylke" Ivar Kloster her forskriftsmessig (minst 2 meter avstand) oppstilt der hvor vi ble fortalt at dagens segment starter. Hvis det da er slik at segmentet er fra info skilt her og frem til det minste av to info skilt ved mål, da vil vi påstå at korrekt distanse ikke er 440m men faktisk 473m.Det gikk så vanvittig fort unna at pappa Ivar Kloster måtte dobbelsjekke tid for sønn Marius.


I yngre dager familiens virkelig store løpstalent men som frem til korona-stansen har storkost seg som ungdomstrener i Viking. I respekt for myndighetspålegg er alle aktivitets ansvarlige i de yngre avdelinger i Viking pt. permitert.Marit Rossing Hatlestad her topp konsentrert i sitt vinnerløp rundt Vannassen leder foreløpig kvinneklassens poengkamp men Kristin Vabø kommer nå lurende bakfra.


Lørdag i Sørmarka vil klatrespesialistene få sin store dag og Marit kan være en slugger også i denne type løp. Men hva med den råsterke terrengultra løper Elise Hay Opsahl på nestbeste tid opp Byhaugbakkene, eller blir det kanskje Marie Kloster som tar hele greia sammenlagt?


Spirit løper Marit Rossing Hatlestad som vant segment 2 rundt Vannassen ledet klart da vi ankom Stokkavannet litt før kl 09 langfredag morgen. 1.26 var Marits registrerte tid i Strava regnskapetSent på dagen langfredag dukket først Ingrid Emilsen Kristiansen (i midten) opp. Løperen vi i forhåndsrapporten tippet å ville vinne. Hun har NM gull og et hav av sterke NM plasseringer forøvrig. Ingrid en sterk 800m løper, lokalkjent langs Missisippi, dette skulle vel fikses greitt, eller?Anne Årrestad satser primært på maraton og i stedet for å ta helgens langtur sånn helt alene meldte hun seg på Stavanger Maraton for å la 42km der være en slags hurtig langtur. At vårt mas om at å prioritere aerob trening lønner seg viser både hennes stafett løping i Oslo samt hennes råsterke tempostyrke også på en langsprint


Langfredag løp hun igjen vanvittig fort. Mellomdistanse spesialist Ingrid E. Kristiansen var vår forhåndsfavoritt men Anne Årrestad overrumplet oss enda en gang. Fenomenale 1.16 på 473 lett kuperte metere gjennom Missisippiskogen sikret 1.plass i langfredagens løp, ett sekund foran Ingrid. Ida Lillehammer, lagkaptein i Randaberg fotball tok 3.plassenRESULTATLISTE KVINNER - 6.DAG (de 10 som kapret poeng i Missisippiskogen):


1. Anne Årrestad 1.16

2. Ingrid Emilsen Kristiansen 1.17

3. Ida Lillehammer 1.19

4. Marie Kloster 1.20

5. Kristin Vabø 1.22

6. Marit Rossing Hatlestad 1.26

7. Elise Hay Opsahl 1.29

7. Nina Søndenå 1.29

9. Johanne Hay Opsahl 1.31

10. Merete Faret 1.35
POENGSTILLING KVINNER ETTER 6 AV 9 LØP


1. Marit Rossing Hatlestad (8+10+9+7+8+5) = 47

2. Kristin Vabø (7+9+10+9+0+6) = 41

3. Elise Hay Opsahl (9+8+0+6+9+4) = 36

4. Marie Kloster (0+0+8+9+10+7) = 34

5. Ingrid Kristiansen (10+ 2.pl. i 6.løp) = 19
Det kunne gå hardt for seg for flere idag men svanemor tok da turen opp for å trøste litt. Kortere enn 500m er jo særdeles uvant da.


Børge Harestad gir seg aldri. Av alle vi kjenner i Skjalg - og det er mange - tror vi overhodet ingen er like flink å støtte opp om løpsarrangører på eller utenfor bane som godeste Børge.


Vi har vært med i flere friidrettsklubber, arrangert løp siden 1974, små og store, for aktive og bedriftsløp. Et løp uten Børge på listene, var ikke noe løp.Spirit i sin spede begynnelse hadde relativt få løpere til sine løp. Ikke stort noen fra hverken GTI, Sandnes eller Skjalg meldte seg på. Men hvem tonet flagg, hvem gikk foran og var den første fra friidrettsklubbene blant påmeldingene?


Børge Harestad. "Slike gutter vil Norge ha"


Mye kjentfolk på luftetur rundt Stokkavannet og plutselig uanmeldt dukket også de oransje opp klar for å prøve seg. Hva vi ikke visste denne fine dagen ved Stokkavannet, var at en ex. Spirit løper av virkelig format også dukket opp og tilslutt tok hele kaka
En av Spirits mange spennende nye drar til så det suser i sivet...tid 1.22, foreløpig 1.plass (da vi forlot arenaen ved 12.30 tiden)
Kristin Vabø med fin strekk. En mulig ny mellomdistanse løper på gang? Fin 2.plass onsdag ved Mosvannet og lå lenge fint an også langfredag.Sindre Jørgensen bak har samlet 21 poeng og inntar foreløpig 7.plass i poeng regnskapetHøyt tempo på Sindre da paparazzien fanget han opp rundt kl 1230. 7.plass opp Byhaugen, 3.plass Vannassen, 3.plass segment 4 Mosvannet og med 1.12 en ny topp 10 plassering også i dag.


For ultraløpere som John Henrik Kirkeli er det jammen ikke enkelt å kapre poeng når det skal telles opp etter en 9 dager lang konkurranseperiode hvorav mange etter måten veldig korte distanser


10.plass og 1 poeng i 1.segment Byhaugen. Ny 10.plass rundt Vannassen på 2.dag av løpene Solid 5.plass fra Gramstad hytta til Dalsnuten skjærtorsdag.


Det ble rappfotkameratenes store dag. 1.17 holdt til 19.plass, 1.18 til 24.plass. John Henriks 1.20 formodentlig et sted rundt 30.plass ?
Johanna Hay Opsahl (13) med bra strekk, lave skuldre, avspent armbevegelse og fin hellning fremover. Tiden 1.31 i dag holdt til en 9.plass. Johanna har ellers på 1.dag en 8.plass, 2.dag en 6.plass og på dag 4 en ny 9.plass.Vi mente å ha registrert 1.plass for Elise Hay Opsahl på løpenes 1.dag opp til Byhaugkaféen. I dag finner vi Ingrid Kristiansen på 1.plass på samme. Opp Dalsnuten var imidlertid Elise nr 2 og her ser vi henne løpe inn til 1.29 og en 3.plass (i skrivende stund) gjennom Missisippi

MER FRA HERREKLASSEN - SEGMENT 6 - MISSISIPPI SKOGEN


SIVERT KNOTTEN som pr klokken 1830 er i ledelse i herreklassen med 1.08 har en 9.plass i et FIS renn i skisprint. Ellers kjenner vi ikke til navnet i friidrettssammenhengTROND KENNETH KINDERVÅG - INITIATIVTAKER. LØPENES PROSJEKTLEDER

Råsterk løping idag med tiden 1.09. Delt 2.plass kun sekundet fra 1.plass! Dette var status og tiden vi først fant registrert på Strava resultat update. Vi kjenner ikke godt nok til systemet for riktig info/kommentar, men sluttrapporten viser at Trond Kenneth formodentlig må ha løpt to ganger idet han med tiden 1.07 glimrer med 3.plass!!


På langfredags resultatliste finner vi at Thomas Lamo sent på dagen har løpt på sterke 1.06 som gir 2.plass. Vi kan ikke minnes å ha registrert hans navn tilknyttet løp/friidrett men finner ham på 8.plass under Mosvannets 880m løp (segment 4 onsdag)SÅ - SENT PÅ DAGEN - DUKKET EN SAMMENLAGT VINNERKANDIDAT OPP....

Magne Aarrestad, behørig omtalt i Spirits tidligere løpsrapporter (foto nedover i saken) stod med 31 poeng på sine fire løp som har passet å være med i.


Aarrestad har hatt følgende plasseringer før langfredag (9-10-2-10). Med tiden 1.05 ble det en ny 10-poenger og med 41 poeng i ledelse etter 6 av 9 løp gjennomført.OBS. MER PÅSKELØP RAPPORTERING NEDENFOR - MEN FØRST.........ET SIDESPRANG...... - LITT OM AT ENDREDE INSTRUKSER NÅ TILLATER OPPSTART FELLESTRENING....


Dette er Marianne (19) et nytt hyggelig bekjentskap som har mye trening i kroppen men som nå har lyst å prøve seg i en annen idrett. Så langt ingen befatning med løpskonkurranser. Hun har lyst å bli med når det blir mulig å starte igjen...


Til høsten kan det hende fylkets løpermiljø vil få seg presentert et nytt løpskonsept vi aldri tidligere har sett avviklet i Norge.


Idéen er under utvikling og til forankring rundt om og har kommet til som en følge av at en hel idrettsverden er snudd på hodet som følge Covid 19.


Det er tidlig morgen ved Mosvannet. Så stille at vi overdøves av hakkespettene som jobber som besatt rundt om på campingplassen med et terreng helt utmerket for løping.
SPIRIT - EN LØPEKLUBB STIFTET I STAVANGER, MEN MED NEDSLAGSFELT HELE FYLKET


- Når Spirit torsdag e. påske samles for fellestrening rundt Sandnes Idrettspark vil vi i respekt for myndighetspålegg m7minstekrav avstand, bytte vår tidligere faste arena rundt Gisketjern til Ormaskogen.


- Vi vil finne ypperlige forhold for bakkeintervall i riktig helning oppover, og dermed høyere fart. Vi vil også få mulighet å løpe lengre kortintervall dvs en mer skånsom trening for løpere som kanskje har vært i overkant ivrig med å velge en for stor andel intervall i sin ukemix, som om dette var løsningen for ny fremgangNår vi samles til fellestrening i Stavanger, vil dette bli i nye omgivelser, mer variert, lekbetont og mer fokus på tekniske ferdigheter enn før. Når fellesopplegget er klart - med treningsdag mandag 20.april som oppstart, vil vi på hjemmesiden under boks treningstider beskrive mer konkret om innhold i treningene fremover


Frem til da bes alle fortsette med egentrening i jakten på nye uprøvede arenaer ute. Stikkord variasjon. Stikkord II - sakte - for å kunne løpe enda lengre.


I all utrygghetens tid er noe av det tryggeste man kan gjøre hvis man ønsker å bli løpere, å la andel intervall i ukemix helst ikke være mer enn 10% andel av antall minutter trening pr uke. Å trene intervall uten solid aerobt grunnlag gir minimal fremgang


Hvis det var ekstremt viktig å unngå det trygge, det som ikke leder til skader, kan vi under tvil godta opp til 15% andel intervall i en treningsuke.


Det er da det blir mulig å løpe fort, når vi kommer så langt at det er fornuftig å løpe fort

OG HER STARTET FORHÅNDSSAKEN UTLAGT TIDLIG MORGEN LANGFREDAG

Skiløper Magnus Aarrestad 1.plass i "Juleløpet"og foreløpig to 1.plasser i 'Påskeløpet 2020' Også Tom Erik Halvorsen med foreløpig to klare 1.plasser etter ny utklassing opp Dalsnuten


RESULTATER - segment 5 (Gramstad-Dalsnuten)


1. Tom Erik Halvorsen 8.23 1. Marie Kloster 11.01

2. Ørjan Kommedal 9.24 2. Elise Hay Opsahl 11.17

3. Erik Lima 10.24 3. Marit Rossing Hatlestad 11.37


4. Bjørn Kåre Høie 10.40 4. Samme Brough 13.55

5. John Henrik Kirkeli 10.41 5. Britt-Hege Nicolaysen 15.39

6. John Nicolaysen 10.50

7. Aleksander Skånevik 11.00

8. Jørgen Lindanger 11.07

9. Richard Kverneland 11.08

10. Sondre Haugvaldstad 11.09

11. Fredrik R Hatlestad 11.11

12. Håkon Teigland 11.17

13. Olav Wigestrand 11.47

14. Jan Erik Christiansen 11.49

15. Anders Underbakke 12.03Ingrid Emilsen Kristiansen sterk mellomdistanseløper som har løpt for Skjalg, BUL (Oslo) og Gular. Ingrid har hele ungdomstiden bodd ved Stokkavannet og kan vinne langfredag løpet?


Det er klart for piggskofolkets store dag i "Påskeløpet 2020".FOTO: Andrzej Grochocki, Stavanger Fotoklubb


Christina Toogood vil garantert ta en "pallplass" hvis hun ikke vinner langfredag løpet. Hvis det passer å løpe da? Christina imponerende sterk da "Segment 4" 880m langs Mosvannet gikk unna på 2.32 onsdag.


Nå har alle løp sin egen historie men Skjalgs rutinerte veteran Børge Harestad med 2.14 i år på 800m innendørs ble slått med 10 sekunder av Christina på samme segment


Og som foreskrevet - 2 meter avstand regelen - er det opp til oss alle å fortsatt respektere. 440m gjennom Missisippiskogen vil bli en fartsfest, så svaner, gående, publikum "watch Up"SEGMENT 4 - PÅSKELØPETS 4.DAG - EN 880M VED MOSVANNET (Onsdag)

Steven Acarregui, Kristin Vabø, Hanne Sande og Nina Søndenå i rolig oppvarming positur - før 880m i folle-folle-fart...RESULTAT SEGMENT 4 - MENN:


1. Magnus Aarrestad 2.16

2. Bjørn Kåre Høie 2.26

3. Sindre Jørgensen 2.28

4. Trond Kenneth Kindervaag 2.29

5. Fredrik Abrahamsen 2.31

6. Sondre Haugvaldstad 2.34

7. Thomas Lamo 2.35

8. Emil Randulff 2.36

9. Tom Erik Håland 2.37


RESULTAT SEGMENT 4 - KVINNER:

1. Christina Toogood 2.32

2. Kristin Vabø 2.49

2. Marie Kloster 2.49

4. Marit Rossing Hatlestad 2.56

5. Elise Hay Opsahl 2.57

6. Nina Søndenå 3.00

7. Ida Lillehammer 3.07

8. Hanne Sande 3.08

9. Johanne Hay Opsahl 3.16

10. Oddveig Odland 3.28Det er vel ikke bare de som løper som skal være med i en fotomontasje, eller?
Sorry, for bildekvalitet men Nina ble så glad over å se kjentfolk tilbake ved Mosvannets faste møtested, at det ble hoppet og sprellet i pur gledesrus...Segment 4 - enkeltresultater (880m)


- Børge Harestad 2.42 (årsbeste 800 inne 2.14.78)

- Steven Acarregui 2.48 (årsbeste 800 inne 2.17.74)

- Theodor Nessler 2.48 (årsbeste 600 inne 1.37.99)

- Bjørn Ivar Svendsen 2.55

Whoops, ex håndballspiller Kristin overrumples midt under forhandlingene om å få flere ex håndballspillere til å vurdere å bli med på cirkus løping...
En "trainee" har besørget pent ny-frisert trener guru i GTI. Kunne i forbifarten fortelle at han var stinn av trening etter allerede 130km. Dersom dette var et tall for kun ukas første 2,5 dag - så er vi så klart en smule imponertEn annen slugger av en løper som heller ikke kunne delta men som veldig veldig hyggelig dukket opp var Erlend Aano. Nå nylig kommet igang etter et lengre fravær og foreløpig blir det å løpe enkle rolige turer annenhver dagSteven Acarragui så treningsvillig og så fremgangsrik at han nå nærmer seg å kunne utfordre en plass på Spirits 1.lag i Holmenkollstafetten. Nå ble det et ekstra år med trening istedet for Oslo turSmittevernreglene skal opprettholdes. Etter en runde oppvarming rundt Mosvannet skal det straks rigges til for å løpe dagens 880m - nesten uvirkelig kort da.Gjensynsglede - del IIKristin Vabø var klar over at paparazzi lurte i buskene. Amerkning fra trener mandag tydelig tatt til følge. Lite å utsette på stilen til segment 3's suverene vinnerOg her trør vi på gassen idet 150m gjenstår. På egen klokke fikk Kristin 3.03. Overraskelsen tror vi ble stor når man vel hjemme kunne studere hvor fort det egentlig gikk...Nina Søndenå har hver dag under segments boogie woogie snaprs lagt seg til overraskende høyt opp på resultatlistene. Også løpsteknikk finner vi lite å utsette på

Hanne Sande blant nye Spirit løpere som har opplevet mye omtale i flere artikler. Hvorfor ?

Jo, fremgangene har kommet så fort. Vi kan nesten ikke vente til neste løp....For å sitere fra avslutningen av flere stil oppgaver i grunnskolen:


"Og, me var alle samde om det var ein gild tur"734 visninger

Comentarios


bottom of page