Nye navn i toppen på 9. og siste dag av løpersuksessen "Påskeløp 2020"

Oppdatert: 14. apr. 2020

Kristin Vabø sterk tid på 16km segment (Hålandsvannet/Stokkavannet) og delt 1.plass med Elise Hay Opsahl rundt lille Stokkavannet 2.påskedag.

Magnus Aarrestad og Marit Rossing Hatlestad ble vinnere av poengkampen etter 9 løp

NYTT NAVN PÅ ARENAEN - mer nedover i saken....

Ørjan Kommedal stod over påskeløpenes lengste distanse 16km (segment 3) Hålandsvannet og Stokkavannet. Hans sterke 54 sek på vel 400m på stadion samt nytt superløp 2.påskedag rundt lille Stokkavannet avgjorde en spennende duell om pallplasser bak sammenlagtvinner

Ørjan Kommedal over segmentets usynlige målstrek til sterk tid 7.48. Ørjan lå på 1.plass flere timer før ting begynte å tette seg til utover kvelden

Marit Rossing Hatlestad med to sterke løp i oppstart av Påskeukas tilsammen 9 løp. Her sees Marit i godt driv rundt Vannassen.

Marit vinner 2.segment rundt Vannassen med to sekunders margin til Kristin Vabø. Med 4 sek bak Elise Hay Opsahl på åpningsdagen opp til Byhaugkaféen var standarden satt. Marit med meget fortjent seier i løpenes poengkamp for kvinner

Sivert Knotten og Magnus Aarrestad midlertidig i Stavanger fra idrettstudier på Lillehammer som følge av koronakrisen. Med bakgrunn som aktive skiløpere på godt nivå fikk vi søndag se to utøvere utfolde seg i trening og konkurranse.

I god Ingebrigtsen ånd løp guttene et sted mellom 12-15x400m med ett minutt aktiv pause - etter at segmentet ble gjennomført på hhv 55 (Magnus) og 59 sek for Sivert.

Vi klokket faktisk 57,25 på Sivert, men Stravas måling avgjør i regnskapet, ikke egne klokker v/arrangør eller publikum.

God fart inn i segmentet slik arrangør har anmodet deltakere å passe på. Etter sigende skal visstnok segmentet være lagt litt utover i svingene og litt mer enn 400m var dermed effektiv distanse.

NYTT NAVN PÅ ARENAEN

Heine Fjellhaug for mange en ukjent løper fra Jæren, skulle sørge for en overraskende seier i påskeukas siste løp. Tiden 7.45 var 3 sek foran Ørjan Kommedal som lenge lå i toppen men som tilslutt endte som nr 3, hvis da en tid innmeldt etter stengetid skulle blitt medregnet

Helt på tampen dukket nemlig herreklassens suverene sammenlagtvinner Magnus Aarrestad likevel opp. Magnus var fast bestemt på å ikke løpe flere løp, da vi snakket sammen søndag på stadion. Men, utover dagen mandag har fristelsen tydeligvis blitt for stor. Dette er jo et så vanvittig artig konsept.

Magnus smelte så til igjen med enda et imponerende løp. Beste tid 7.35.

Sent mandag blir vi så kjent med arrangørs offisielle rapport og resultatlister.

Poengsummer vi skrev var uoffisielle måtte justeres. Tid oppnådd etter stengetid kl 21 skal etter løpets statutter ut av listene

Da er også poengkampen avgjort. Med 10 poeng for førsteplass og 1 poeng ned til 10.plass skal sluttstilling være som følger i klassen for menn:

1 t ·

Påskeløp dag 9 🐣🏃🏻‍♂️🏃‍♀️. Lille Stokkavannet rundt. Da er siste segment fullført på denne Påske touren 2020. Vi har vært gjennm 9 forskjellige segmenter. Dagens segment var 2,43 km langt og vi fikk mange gode tider!

Vinneren i herreklassen ble avgjort rett før stengetid 21:00. En mann med navnet Heine Fjellhaug dukket opp og sprang inn på den imponerende tiden 07:45 min! Sterkt! 👏🏻

I dameklassen ble det skikkelig spennende med delt førsteplass til Elise Hay Opsahl og Kristin Vabø med tiden 8:49 min! Imponerede👏🏻. Marit Rossing Hatlestad sprang inn på en sterk 4.plass og tok sammenlagt seieren med 69 poeng! Vi gratulerer så mye👏🏻🏃‍♀️🥇! Marit har levert veldig bra i alle løp og har vært inne på Topp 10 lista i alle 9 segmenter. Kristin Vabø tok en sterk 🥈plass med 67 poeng og Elise Hay Opsahl tok 🥉plass med 66 poeng! Vi gratulerer!👏🏻

Magnus Aarrestad sto over dagens løp, men avgjorde i går og ble årets sammenlagt vinner i herreklassen med totalt 60 poeng👑🥇Imponerende!👏🏻

Tusen takk til alle som har stilt opp og brukt påsken til å jakte segmenter🤩🙏. Det har gått over all forventing! Nå er Påskeløpet 2020 slutt for denne gang. Det ser ikke ut som det blir noen ‘normale’ konkurranser fremover, så jeg lurer på om vi skal fortsette med ukentlige segmenter på denne gruppen?

Navnet på gruppa vil å såfall bli endret. Er åpen for innspill og spent på tilbakemeldingene. Nå skal dere slippe spam fra meg hver dag😂. Her er sammenlagt listen:

Herreklassen: 1.plass Magnus Aarrestad 60 poeng. 2.plass Ørjan Kommedal 53 poeng. 3.plass Bjørn Kåre Høie 50 poeng. 4.plass Trond Kenneth Kindervåg 39 poeng. 5.plass Sindre HJ 37 poeng. 6.plass Tom Erik Halvorsen 36 poeng.

Kvinneklassen: 1.plass Marit Rossing Hatleskog. 2.plass Kristin Vabø 67 poeng. 3.plass Elise Hay Opsahl 66 poeng. 4.plass Marie Kloster 60 poeng. 5.plass Nina Søndenå 34 poeng. 6.plass Johanne Hay Opsahl.

Da vi ankom arenaen på løpenes avslutningsdag ved 11 tiden, kom først Kristin Vabø i stort tempo rundt hjørnet. Det ble en vel drøy åpningsfart fortalte hun etter løpet.

Topp fokus, her skal ikke et tidels sekund mistes. Etter hva Kristin har levert utover påskeuka blir nå neste trinn opprykk til prestasjonsgruppa. Prestasjonsgruppa er en gruppe løpere der man befinner seg når man uredd også tørr å stille opp i baneløp. Friidrettens utstillingsvindu

Så kun få sekunder bak, ikke langt unna vi kunne kalle det en jaktstart - kom så Marie Kloster og presset tilsynelatende voldsomt for å oppnå kontakt.

Marie som løp en sterk 400m sprint søndag måtte likevel melde pass. Først Elise, så senere Kristin inn til samme tid 8.49. 1.plass.

Marie dermed på 3.plass med tiden 8.56.

Vinner av 1.segment opp til Byhaugkaféen Elise Hay Opsahl sammen med løpets idéutvikler Trond Kenneth Kindervaag.

Elise Hay Opsahl kun et fattig poeng bak Spirits nye store navn Kristin Vabø. Elise med store bidrag på trenersiden i en voksende ungdomssatsing i Skjalg. Vi husker ellers ennå Elises løp gjennom de seige bakkene i Ryfastløpet hvor halvmaraton gikk unna på råsterke 1.26.10. Så like etter nytt vanvittig sterkt halvmaraton med 1.24.10 i 3-sjøers løpet. Og som langløper på ski er vel ingen i vår region i stand til å følge henne. Heia Elise, takk for underholdningen!

6) Johanne Hay Opsahl - 24 poeng

Fire Spirit løpere som alle fikk med seg flere av segmenter i "Påskeløp 2020". Nina Søndenå til høyre løp de snaue 2,5km rundt lille Stokkavann mandag på 9.57 og var da "bare" 10 sek bak sammenlagt vinner Marit Rossing Hatlestad.

Usikkerhet mhp antall poeng, men rekkefølge i poengkampen skal være riktig. Vi har forsøkt å telle kun dem som løpte eksakt løpsdato på oversiktslistene. 40 poeng og 5.plass for Nina sammenlagt

Magnus Bøen Hope fyller 14 neste søndag. Årets unge Spiritutøver 2019 løp de snaue 2,5km rundt lille Stokkavannet på 8.25 og lå lenge på den gjeve topp 10 lista.

Magnus er usedvanlig flink med egentrening. Uten denne iboende lyst til å trene hver eneste dag uansett vær og vind, ville neppe hans fine fremganger vært mulig. I februar løp han den foreløpig siste 1500m før vi igjen håper å konkurrere på bane utendørs

Da Magnus under Mailekene 2019 debuterte i en større friidrettssammenheng ble han nr 3 i sin klasse. I februar var tiden fra Mailekene forbedret med over 40 sekunder. Løper nå fra de fleste i klubben, dermed vil også Magnus tilhøre kategori løper som satser og dermed del av prestasjonsgruppa med mye fokus på banetrening fremover

Det ble flere timer med engasjerende underholdning i godværet for Spirits utsendte. Idet vi ser Ørjan Kommedal komme lett trippende forbi "gamlebenken" ble det noen spennende minutter før han fosset mot mål like bortenfor svingen i bakgrunnen

Øystein Wergeland en klasse maratonløper fra Sandnes IL tok også turen. Vi antar tiden 7.50 må være ok i en periode med mengde mengde for alle pengene. 4.plass tilslutt idag

Fra Vannassen - 2.segment mandag

Håndballspiller ukjent. Ble med i løpersirkuset i perioder hvor håndball er koronafast.

Steven Acarragui er Spirits nestbeste løper fra Colorado. Han har 2.17.74 på 800m fra årets KM innendørs 26.januar. Vi vet ikke om Steven løp for fullt da han med tiden 2.48 var kun 1 sekund foran Kristin Vabø på 880m segmentet rundt "Andedammen" ?

Vi vet heller ikke om Marie Kloster t.v. løp for fullt da hun noterte samme tid som Kristin Vabø (2.49) på segment 4 ved Mosvannet? Alle løp har sin egen historie er uttrykket vi alltid husker

1.påskedag på stadion løp Marie de drøye 400 på 67 sek og vant segment nr 8. Kristin som vi klokket til 70,3 fikk offisielt 72 sek, dvs. 5 bak Marie.

Bildet (FOTO: Andrzej Grochocki) er ellers fra Ørjan Grønnevigs nest siste 2019 seier før han slo Zerei i samløp i Mosvannsløpet og deretter måtte fokusere på mer studier pluss mer jobb

Ungene på slep pappa foran i flott driv. Æresmedlem på Arena Treningssenter er han også...