top of page

Ryger, Ryfylke på langs 16hytter 7500hm - fra Eikebrekka/Stavkjønn i Bjerkreim til Haukeliseter


"Ryger" en folkegruppe i folkevandringstiden og Vikingtiden i Norge.


Rygene – var folkene i det sørlige Vestlandet, opphavet til landskapsnavnet Rogaland


Mens Turistforeningen anbefaler 4 langhelger over flere årstider for å kunne gjennomføre en tur som dette, la prosjektleder Rune Eie en plan om å ta hele greia på 5 dager.


Tidlig lørdag fremme på Haukeliseter. Målet nådd - 225km unnagjort på 4 dager!!!Gutta på tur.


Og slik var planen:

Oppsummert til 214,4km - det ble noen omveier her og der. Offisiell distanse som skal være gjennomført er 225km


Steven Acarregui hadde aldri vært i nærheten å være med på noe lignende.Ultrakonge Tom Erik Halvorsen ringte oss tidlig lørdag fra Haukeliseter. Stemningen ellevill.Tom Erik : "nå strømmer det på med flere lovende unge ultraløp kandidater"Fra prosjektleder Rune Eie har vi mottatt følgende rapport:


Ryger er på 215km og 7500hm som vi gjennomførte på 4 døgn. Turen starter på Eikebrekka i Bjerkreim og avsluttes på Haukeliseter. Gjengen har vert helt fantastisk.


Bjørn Sundvor var med fra start men kalte en spade for en spade og ga seg på Blåfjellenden grunnet et sinsykt vesketap i varmen. En imponerende og meget klok avgjørelse

Harald Rosså fra Jørpeland gav seg etter rundt 100km og løp ned til Lysebotn grunnet tidsklemmen. Rosså er en kommende ultra stjerne og tidenes mest positive person.


Vi som løp helt til Haukeli har fungert helt utmerket. Vi har sett Halvorsen gå langt ned i kjelleren. Dette er jo motiverende for oss i Spirit som puster han i ryggen Han har den desidert beste fysiske formen, men dette forteller at mye sitter i hodet på en tur som dette.

Odd Einar : "Eg har så vondt i foten at det stikker i hjernen"


Hans Olav er en positiv maskin. Været har vert vekslende fra 25 grader og sol til storm, torden og regn.Odd Einar Tveit. Sammen med Rune Eie er han blant pusherne for det fantastiske Jørpeland rundt som ble avviklet 15.mai over 7 nuter. Langs Tysdalsvatnet har Eie/Tveit dessuten funnet en 5km trasé som frem og tilbake kan vise seg være regionens mest lettløpte (kontrollmålte) 10kmFOTO: Den norske Turistforening


632 visninger

댓글


bottom of page