top of page

SOLASTRANDEN HALVMARATON - frivillige, påmelding stengt, blir det løp 16.januar, hva skjer ?


Spektakulært, utsolgt seneste tre år. MÅ du løpe, eller kan du hjelpe til som frivillig?


FOTO: Hans Lie, Stavanger FotoklubbMed nær 1200 forhåndspåmeldte til 2020 løpet og rundt 1000 også i fjor og året før, er gode løsninger nærmest umulig å finne når seneste års oppslutning viser at programmets korteste alternativ er foretrukket av størst andel løpere. FOTO: Hans Lie, Stavanger Fotoklubb


Vi valgte derfor å si at når vi maks greier avvikle tre løp i løpet av tilgjengelige timer dagslys i en januar måned - solen står opp kl 0915 den 16.januar - så er opplegget som følger:


kl 0930 - 10km, tidlig startende 1.gruppe, nybegynnere, 200 startende

kl 1130 - 10km, gruppe 2, hvor seedede løpere plasseres, 200 startende

kl 1330 - 21km, 200 startende tillatt


Vi kan ikke planlegge for mer enn hva vi vet. Ting kan endre seg medio desember eller 1.uka i januar men nå har vi satt påmeldinger på vent, inntil vi vet mer.

FOTO: Hans Lie, Stavanger Fotoklubb


Noe av dette å skape events muliggjøres bare dersom sponsorer/samarbeidspartnere støtter opp om spennende tiltak idrett og kultur. Spirit har to fabelaktige hoved samarbeidspartnere i Sola Strandhotell og Time and Date. Et samarbeid har som hensikt at man ser på mulighet å løfte hverandre. Vi er heldige at også flere andre føler stolthet å støtte opp om gode tiltakI sommer ble avtalen med Sola Strandhotell forlenget til 2023.


Når tilreisende til vår region, velger weekendpakke, løpe løp bo på hotellet og gjerne legger noen kroner igjen vil pakker etableres hvor partene bidrar. Til dette må vi innenfor de samme begrensninger om max 200 pr konkurranse reservere plasser. Pr dato har vi "utsolgt" 192 til halvmaraton, noen flere ledige på 10km.


Spirit har medlemmer hvorav de fleste løper halvmaraton og mange som melder seg inn gjør ikke dette for å få lov å jobbe dugnad, men fordi de så gjerne også selv ønsker å være med på de kjekkeste løpene, hvor medlemskap gir svært subsidiert pris2020 traséen er tenkt benyttet også i 2021


16 startnr dvs. kun 8% av de 200 tilgjengelige ledige startnummer til halvmaraton er så langt reservert til egne medlemmer.


Dugnadsånden er fabelaktig i Spirit og vi får dette til fordi ordningen er slik at når opp mot 100 funksjonærer kreves og vi blant aktive ikke er stort over 100 som driver med løping så vil dette muliggjøres ved at dersom vi "ALLTID MÅ LØPE" - så sier klubben ja til dette betinget du skaffer en stedfortreder til å ta din del av å jobbe hele dagen eller deler av dagene som assistanse ved nr utdeling, oppretting, merking, pynting løypetraséer, løypevakter, syklister, tilrettelegger drikkestasjoner, arenabygging, smittevern vakter, rydde etc.

Vi har nylig hatt et oppfølgingsmøte. Tross at pålagte smittevernbestemmelser er krevende for alle parter, ser vi at det vil bli løp og det vil bli premieutdeling innendørs som tidligere år.


Vi skal ikke bare passe meteren og tilrettelegge for sikre rutiner, men viktig detalj - folk skal føle seg trygge


282 visninger

留言


bottom of page