Ung mellomdistanse løper knuste Spirit klubbrekord og tangerte skolerekord på 400m

13.juni 2018 løp Katrine Tonning 400m på 65.43 på Gjesdals nye flotte friidrettsanlegg.

Tiden er ikke statistikkført men skal etter våre noteringer være klubbrekord på 400m kvinner.

Yvonne Smith nærmest har også løpt 400m på 65 tallet men på oversikt kretsstatistikk har vi heller ikke funnet denne tid registrert. Yvonnes 66.63 fra Skjalgstevne 18.juni i fjor er dermed tiden Yvonne skal utfordre neste gang en 400m settes opp på et stevne. I tillegg levde tiden farlig i tilfelle klubbens unge fremadstormende mellomdistanse løper ville prøve ut en 400m for første gang

Foto stoppeklokke tilhørende Rune Eie, sportslig utvalgs Ryfylke representant. Rune fylte 38, en overraskende kjekk bursdagspresang skulle komme....

Denne uka skulle idrettslinja på Tau vg. skole arrangere flere testløp.

Vi klarte ikke holde oss hjemme og tok turen ut til Tau stadion.

Mathea Melberg 17 år, fyller 18 sent på høsten. En lovlig kort oppvarming avsluttet med en "sett litt fyr på motoren 200m" bestillt til fart 33,00. Vi måtte vise klokken etterpå: tid 33.04 !

Mathea ba om bane 1. Uten svingdommere, dermed ingen tvil hvorvidt hun kunne ha tråkket på streken

Dette er Mathea. Tirsdag 26.mai har hun notert ny klubbrekord på 400m med 61.55. Klokke nr 2 viste 61.34, men siden det er manuelt tatte tider, fastslås at ny klubbrekord lyder 61.55.

Mathea kommer ved 17 tiden idag til Stavanger stadion for dagens andre løpeøkt. Vi blir en del nye og etablerte Spirit løpere på fellestreningen idag. På vårt foto fra segment løp langs Hafrsfjord ser vi mellomdistanse kollega Kristin Vabø.

I stedvis lei motvind løp Mathea de 1671m utenfor konkurranse på 6.05. Elise Hay Opsahl ble segmentets offisielle vinner med 6.08, Kristin Vabø fikk 6.16 og Yvonne Smith 6.28

Det kan lett bli 1500m som blir Matheas beste distanse, men først skal det løpes en del løp på kortere distanser.

En gjennomgang av siste fem års kretsstatistikk kvinner senior viser at det i 2015 var 14 som løp 400m i terminfestede løp og hvor resultatlister er innrapportert. Fra 2016 noe oppgang idet antall hver sesong har ligget mellom 18 og 21 kvinner med registrert tid. Blant disse er det mellom 4 og 6 løpere med bedre tid enn Mathea blant alle kretsens beste på 400m.

Blant disse er HILs sterke 800m jenter som inngår på rekrutteringslandslaget, videre er også Sara Dorthea Jensen som er fast på landets senior landslag på 4x400m samt mangeårig NM gull vinner på 200m Elisabeth Slettum fra Skjalg

Dette var oppmuntrende i arbeidet med å finne konkurranseformen til det virkelig gjelder