top of page

VINTERLØPSSERIE (5km) - et arrangør samarbeid mellom Gjesdal, Spirit og Sandnes IL


Arrangør samarbeid Gjesdal, Sandnes og Spirit rundt 6 nye mosjonsløp. Illustrasjon: GjesdalPÅMELDING VINTERLØPSSERIE:obs. Løp på Forus også i april. Påmeldingslenker ovenfor gjelder kun Vinterløpsserien (6 løp)


En ny omtrent helt flat løype langs Figgjoelva på Ålgård skal løpes til Malthus og tilbake til Ålgård Amfi i Vinterløpsseriens 2.løp den 5.januar.


FOTO: Sandnes IL


Sandnes IL med 1.løp onsdag 16.12. Løypen følger sykkelstien langs Årsvollsveien der man løper 2,5 km til vending før man tar tilbake til der man startet.


Alle tre arrangørers nye lavkost tilbud for trimmere og mosjonsløpere har samme distanse. Ingen klasseinndeling eller premiering. Et tilbud på 6 mosjonsløp rundt om i regionen som alle arrangeres på hverdager med foreslått starttid kl 18Sakset fra pressemelding v/Geir Eikeskog 22.11.20


Et utvidet samarbeid mellom Gjesdal IL, Spirit Friidrettsklubb og Sandnes IL er inngått, for å etablere en serie med korte mosjonsløp kommende vinter. Hensikten er å skape aktivitet i en tid da det er begrenset løpstilbud. Samarbeidsklubbene legger opp til løyper på 5 kilometer i relativt raske traseer. Det første løpet går av stabelen 16. desember, og det siste av i alt 6 løp blir 23. februar. Løpene vil bli arrangert i henhold til gjeldende smittevernregler.Dato for de planlagte løpene:

16. desember, 5 km Årsvoll, arrangør: Sandnes

5. januar, 5 km Ålgård, arrangør: Gjesdal IL

20. januar, 5 km Årsvoll, arrangør: Sandnes IL

27. januar 5 km Forus, arrangør: Spirit

9. februar 5 km Ålgård, arrangør: Gjesdal IL

23. februar 5 km Forus, arrangør: Spirit

Startkontingenten er kr. 100,- for hvert løp.


Løypen på Forus vil være den samme som ble brukt under Forus Perseløp den 20.mai, en flat rundløype på 2,5 km som skal løpes to ganger.


Helt i bakkant av dette bildet i rundkjøring ved Sola Golfklubbs anlegg er man ved skjærings punkt Sola, Sandnes og Stavanger Kommune. Hele Forus traséen nordvest for kanalen ligger i Sola Kommune.

FOTO: Geir Eikeskog, Sandnes IL


Det var i samme løype at Jakob Ingebrigtsen løp siste 1000m på 2.26 etter å ha åpnet helt moderat og fikk følge av ivrige utfordrere som Henrik Ingebrigtsen, Zerei Kbrom Mezngi, Per Svela og Narve Gilje Nordås. Alle nevnte fem oppnådde tider blant topp 30 i verden pr 1.11.


I vinterløpsserien har Spirit arrangør ansvar for løp nr 4 og 6.Tirsdag 6.april kommer en av 2021 sesongens virkelige stormønstringer i samme løype. Alle detaljer er enda ikke på plass men vi kan love at det vil bli løpt usannsynlig fort

622 visninger

Comments


bottom of page