top of page

Zerei løp NM historiens beste 10.000m. NM gull for 3.gang, da løperne selv fikk bestemme....


Siste to års klart beste norske milløper blant nordmenn som har løpt distansen....


Med 26 løpere plassert i søndagens A-heat løp Zerei rundt 80-90m lengre enn øvrige løpere som kunne legge beslag på bane 1 løpet gjennom.


At vind meldt til konstant 6 m/sek føltes behagelig for publikum i herlig sommertemperatur på sørlandet er riktig. For en løper på jakt etter en tid langt ned mot 27.30-27.40 tallet og en mulig kongepokal, ble situasjonen en annen. Zerei følte nemlig forholdene helt annerledes


Vinden kostet meg veldig veldig mye, meddelte Zerei oss i etterkant løpet. I fjorårets Bergen NM (28.04.29) var avstand bak til Narve Gilje Nordås 16.26 sek, i årets NM ble avstanden mer enn fordoblet til 37.30.


Zereis 27.57.63 løp i Manchester gikk i tøffere vindforhold enn i Kristiansand, men her i dette åpne britiske mesterskapet var det internasjonale kvalitetsløpere som møttes hvor alle løp for å ta OL kravet (27.28) og når man får drahjelp hele løpets 25 runder har vind mindre å si


Zerei sier selv at NM løpet i Kristiansand er hans klart beste milløp på bane så langt. Vi vil da minne om at Knut Kvalheims mesterskapsrekord fra 78 NM i Steinkjer er på 27.50.8. Vi mener at Zereis 28.09.88 løp er et vesentlig bedre løp.Mens 3000m ble passert på 8.37 under fredagens 5000, ble 3000 passert på 8.29 søndag. Så startet Zerei å løpe. Etter runder på 70 og 69 opp til passering 4000m (sier en del om vind og dette å løpe i 2.bane gjennom svingene de siste 7000m) - løp Zerei alene to runder på 65.5 + 66.5 da han startet løpets siste 5000m i ensom majestet.


Zerei har mye å gå på i et internasjonalt felt og er en sterk avslutter. Hans sisterunde på 60.8 i bane 2 på søndagens 10.000m forteller litt om dette.


Om vi slipper is og snø underlag og det således blir mulig å holde seg skadefri, vil vi få hans internasjonale potensiale dokumentert første helg i oktober da Zerei løper 10km i Valencia.


Zerei er 35 år men en fortsatt treningsung løper. Nivået han har utviklet etter han flyttet over i ny klubb er strålende og spennende å følge videre.Narve Gilje Nordås har blitt mye bedre i år enn i fjor, Zerei har blitt ekstremt mye bedre....


Den del av friidrettsekspertisen som kun holder seg til oppnådd tid uansett hensyn til ulike ytre forhold, uansett om man løper alene eller det helt avgjørende - i et sterkt internasjonalt felt, vil trolig bestride våre påstander, vi synes derimot det er riktig å sammenligne "epler med epler"FOTO: Samuel Hafsahl (Kondis redaksjonens eminente fotograf i NM helgen)


Vi som følger Zerei på treningsfeltet, vi som registrerte de ekstremt gode løpsforholdene for langdistanseløping fredag kveld i Kristiansand, vi som registrerte at Karoline Bjerkeli Grøvdal løp like fort solo under NM som i sterke Diamond League felt, blir oppriktig lei oss når vi skal oppsummere mesterskapet.


Fordi vi vet at noen også i herrefeltets 5000m selv ønsket å gå for en god tid, men ble nektet dette. Dette synes vi ikke noe om.


Narve Gilje Nordås med sine sterke avslutningsegenskaper ville trolig uansett tatt NM gullet på 5000m selv om Zerei hadde gjort som Karoline og kjørt i sin vanlige treningsfart fra start. Hva vi imidlertid er 100% sikker på er at Knut Kvalheims 42 år gamle mesterskapsrekord fra Larvik NM 1979 (13.31.7) ville blitt slått med meget god margin. Og av minst to løpere.Arild, mor Helga, Bente og Kåre ikledd "Team Zerei" tekstiler er blant Zereis største fans og fulgte sin løperhelt hele NM helgen i Kristiansand


I vår rapport fra 1.dags NM begivenheter var i innom det faktum at Zereis 5000m kanskje ble nettopp den treningsøkten han trengte før han førstkommende søndag utfordrer Sondre N. Moens norske rekord på halvmaraton 59.47 (Valencia 2017)


Vi har spilt gjennom NRK's sendinger fra NM og så en rørt Zerei takke "hele Norge" for all støtte og hjelp han hadde fått for å komme dit han er. En ualminnelig sympatisk utøver ses her løpe æresrunde for å takke publikum for støtten

294 visninger

Comentarios


bottom of page