143 fullførte Stavanger Triathlon søndag med innlagt NM Elite, NM Age Group

Oppdatert: 17. sep. 2020

Jan-Morten (bildet) og Guppi, gruppas ildsjeler og ytterligere 10 aktive fra Spirit Tri gruppa deltok i søndagens triathlon mesterskap ved Stokkavannet. FOTO: Trine Nessler Wichmann

Spirit løpere som elsker å trene og som seneste uker har fått med seg opplevelser de sent vil glemme.

Fra høyre:

Nina Søndenå - allrounder av rang, flott 3.plass bak to utenlandske utøvere på Sprint øvelsen i Stavanger Triathlon med serien 17.03 svøm, 42.47 sykkel og 22.40 løp (Sprint=halv olympisk)

Hanne Sande - NM gull Age Group i klasse 25-29år. (27.52-1.16.11-46.43) Total tid 2.33.08

Kristin Vabø - 1.plass NM kvalik 5000m på Sandnes stadion for et par uker siden. Forbedret sin 5000m pers fra 18.19.84 til 17.51.53. I morgen drar hun til Bergen for å forberede seg til NM start på 5000m som en av 27 påmeldte

Steven Acarregui - han har aldri trent eller konkurrert i fjelløp eller ultra løp. Når han først da først våget å prøve, ble han likegodt med gjengen som løp "Ryfylke på langs" fra Bjerkreim til Haukeliseter. Plan 5 dager, det gikk på 4 dager sammenhengende løping i kupert terreng

Nina og Hanne løper 1000m intervaller i april ved Mosvannet

STAVANGER TRIATHLON

For å sette tider på del 3 av triathlon konkurransen (løp) ved Stokkavannet litt i perspektiv

Tidligere Spirit medlem Kristian Rød som trener med det norske triatlon landslaget har 10km pers på 31.41 fra Hytteplanmila. Kristian tok søndag sølv i NM elite med tiden 34.58 på 10km

Endre Espedal fra HTK (Haugesund Triathlonklubb) tok NM gull på såkalt Olympisk distanse med totaltiden 1.53.34. Han løp sin 10km 1 sek raskere enn Kristian Rød som i år konkurrerer for OSI.

Endre Espedal løp 10.000m på Fana stadion i juli måned i samme stevnet som Spirits Zerei Kbrom Mezngi noterte årsbeste i verden på 10.000 med 28.23.86. Espedal løpte på 31.24.71

REF. FANA STADION, NM ARENA 18-20.SEPT. - 5000 (A-heat menn) Start kl 1830 fredag

ps.

Zerei's tid som frem til langt ut i august måned holdt til årsbeste i Europa holder i dag til en foreløpig 6.plass på årets Europastatistikk. Vi kan ellers tilføye at Zerei løp sine 25 runder på et piggsko par fra 2017

Nær samtlige av hans konkurrenter løp på en sko som senere ikke er godkjent for løping på bane.

Etter de nye bestemmelser som trådte i kraft dagen før Stadionmila i Kristiansand må løpere i årets NM i Bergen fylle ut et skjema hvor man angir skotype man skal bruke i den respektive konkurranse.

MER TRIATHLON

I tillegg til Nina Søndenås 3.plass og 15.plass totalt (kvinner og menn) oppnådde Spirits Odd Rune Lande 14.plass med serien 17.15-36.38 og 23.41 inkl tid for skift øvelse totaltid 1.20.49. Geir Lindtner på 17.plass med 16.32-41.02 og 21.44 og totaltid 1.21.55

I NM Age Group 3.plass og NM bronse til Guppi Ra i klasse 40-44. Jan-Morten Ra NM gull i klasse 40-44 og hadde kun 5 utøvere i yngre klasser (NM elite) foran seg i samlet tid.

Flere triathlon utøvere sjekket formen under årets særdeles regnfulle og vindfulle utgave av "Solnedgangen"s 5km den 7.september

Svensk norske Joel Honkanen (bildet over) er en annen Spirit nykommer. Han fikset også en 3.plass i NM i klasse 40-44.