top of page

188 løper Mosvannsløpet fra kl 18 idag - 135 løper Mosvannsløpets barneløp

Benjamin Rettore (19) fra Sandnes og Sara Busic (20) fra Skjalg forhåndsfavoritter når 3041m rundt Mosvannet skal utfordres onsdag ettermiddag

600m etter start i fjorårets løp. Vi ser løpsvinner Einar Kalland Olsen avventende på 4.plass, vi ser på 14. og 15.plass løpets to beste kvinner Lotte Miller i rød singlet og Christina Toogood.

Her vises to unggutter som faktisk kan utfordre en plass "på pallen"dvs en topp 3 plassering.

Benjamin Rettore løp i fjor 3000m på 8.17.38 og bekreftet form i august med 8.19.59.

Dersom han stiller må han anses som klar favoritt foran arrangørklubbens Nikolai Gundersen som i årets innendørssesong løp 3000m på 8.34.33 og står med 8.43.61 som utendørs PB.

I blå singlet Saudaløper Elias Dybing. I fjor bare 13 år gammel løp han Mosvannet helt rundt på sterke 9.42. I år står han med 4.15.01 på 1500m og kruttsterke 2.04.32 på 800m

Foran ham i Spirit oransje Dennis Kvame Ravndal som søndag løp 1500m på 4.11.71 og som i etterkant var irritert på seg selv hvorfor han ikke "gikk tidligere". I fjor var Elias foran Dennis i mål hhv 9.42 og 9.44.

Magnus Bøen Hope var i fjor ytterligere 10 sekunder foran nevnte unggutter og med tid 9.32 endte han 15 år gammel på 6.plass. Med forbehold om at vi ikke kjenner alle på deltakerlista samt at distriktets beste gjerne liker å etteranmelde seg timer før start tror vi Dennis, Elias og Magnus alle vil kunne utfordre en topp 6 plassering

Så over til kvinnene i dagens Mosvannsløp. Deltakerlistas mesterskapsløpere. Sandnesløper Christina Toogood har greidd noe de færreste av kretsens beste herreløpere kan skilte med:

Å slå seg frem til senior NM finale på mellomdistanse hvert år hun har drevet med friidrett. Christina har rukket å bli alle jente- og kvinneløpere i kretsens mor hva angår å gå for å ta et NM krav samt i tillegg ende opp på en topp 6 plass minst 2.hvert år og i tillegg ta medaljer

Christina er i tillegg den flittigste å konkurrere. Sist tirsdag løp hun under tidligere norsk rekord på 3km gateløp. Under Høstlekene løp hun både 800 lørdag og 1500 søndag og idag igjen klar for å slåss om en ny pallplass. Vi sier Christina - heia heia heia !

Også på jentesiden stiller man slagkraftig på ungdomssiden.

Foruten storfavoritt Sara Busic fra IL Skjalg stiller arrangørklubben med Freya Mjølsnes (19 år) fra Finnøy, Mathea Lægran 15 fra Jørpeland og Oda Rosland Gjerstad fra Eiganes også hun i klasse J15. Dette er jenter som har tatt mesterskapsmedaljer i sine klasser og som trolig vil bekle løpets 5-6 første bak Sara og Christina

I nevnte toppskikt vil vi også finne HILs sterke mellomdistanseløper Nora Jakobsen 15 år og vi registrerer at også Susanne Wigene er påmeldt med sin superjente 11 år gamle Othelie