top of page

5 Rogalendinger topp 30 på foreløpig norsk maratonstatistikk

Oppdatert: 28. mar. 2023

Med 2.52.20 i Barcelona Maraton søndag ble Per-Christian Bårholm den første Spirit utøver på årets topp 30 maratonstatistikk. Etterhvert som tider fra vårens øvrige maratonklassikere tikker inn, får fire Rogalendinger foruten Bårholm bare hygge seg med foreløpig 26.plass

Beste norske i Barcelona ble iflg Kondis.no Kasper Kragelund Inderhaug med tiden 2.44.36 foreløpig 17.plass på Norgesstatistikken.

Pavel Laputjov th. fra Bryne Triatlonklubb, 3.mann i fjorårets Stavanger Maraton med 2.36.48 - var en av få Rogalendinger som i år valgte vår favoritt maraton destinasjon Sevilla.

Nærmest uten unntak går dette februar løpet i helt stille og passe kjølig vær og på en trasé fullt på høyde med Berlin, London og Valencia - så også i år hvor løpet gikk 19.februar

Med tiden 2.27.06 inntar Laputjov 4.plass på årets Norgesstatistikk som ajourføres ukentlig av Kondis.no. Tiden er hele 9,42 bedre enn hans august løp i Stavanger hvor han duellerte med 3 løpere som endte på pallen med 42 sekunders differanse på sluttiden

Også GTI løper Miklos Øri valgte seg Sevilla og er med tiden 2.32.41 inne på en foreløpig 6.plass.

Allan Hovdas maratonpassering på 2.40.44 under Bislett 50km 11.februar holder til 16.plass mens Skjalgs Einar Gjelsvik som også valgte Sevilla inntar en foreløpig 18.plass med 2.44.56

Så vil det allerede fk. helg være nye muligheter på Jærkysten Ultra hvor det blant foreløpig 103 påmeldte også inngår maraton og andre distanser men hvor ultra distansen samler flest med 50 påmeldte