Adelskalender halvmaraton Spirit

Oppdatert: 21. nov. 2019

1.PLASS - ØRJAN GRØNNEVIG - 1.05.02

ARTIKKEL OPPDATERT MED NYE BILDER TORSDAG 21.11.

Hvorvidt Ørjans 3-sjøers 2015 er tidenes beste halvmaratonløp av løpere født og oppvokst i Rogaland, får vi aldri svar på. Ulik løpertetthet, vær, løypeprofil gjør sammenligninger umulig

Jarl Gaute Aase 1.03.14, Karl Johan Rasmussen 1.03.22 og Jørn Holmens 1.03.23 er alle i det samme skiktet. Ørjan ble året etter sitt rekordløp nordisk mester i terrengløp, gjennom alle tider som eneste norskfødte Rogalending på seniornivå.

Ørjan ser nå fremover mot neste sesong. 2019 sesongen ble mer eller mindre avrundet med "Solnedgangen" Solastranden hvor han tok sin 2.seier. På samme 5km i Stavanger Maraton løp han med 14.39 i fra årets og fjorårets vinner av 3-sjøers løpet Senay Fissehatsion

To ganger i fjor norsk årsbeste på 5km. Ble stående som landets beste 5 km gateløper 2018.

På bane har det også gått fort. I fjor ble 5000m pers senket med nær 10 sek på Bislett i juli. På samme stevne i år løp Ørjan mot en tysk, en svensk og hjemmeværende distanse elite på 5000. Ble beste norske på 2.plass. Løp den uka 180km i fjellet fra 900-1300m.

SPIRIT ADELSKALENDER HALVMARATON - 2.PLASS BEN ZYWICKI - 1.05.57

Løyperekord Egersund halvmaraton 1.05.57

KM gull 5000m og seier 7km Hålandsvannet halvmaraton

Ben Zywicki har kun vært tilsluttet én friidrettsklubb i sin karriere. Løyperekorden i Egersund halvmaraton 1.05.57 har ingen vært i nærheten av. Vårt bilde fra sist sommers høydeopphold i juli viser Tone, Ørjan og Ben i Rocky Mountains National Park på vei mot "Grand Lake"

Bens absolutte Colorado favoritt for løping og rekreasjon heter Grand Lake ligger 2500 moh og det er 3 timers kjøring en vei fra bosted. Ben har gjort turen et 30 talls ganger og i fortsatt

utmerket form. +/- 20 mil ukentlig mengde. 8.12. løpes maraton testløp til US Olympic Trials i februar. Sub 2.19 gir plass for OL kvalifiseringsfeltet. Ben løp greitt innafor tidskrav til forrige OL og hans PT har indikert et reelt nivå på godt under kravet

KARMØY MARATON 23.NOVEMBER - SISTE SJANSE TIL Å FORBEDRE ÅRSBESTE....

Oskar Pedersen løper på Karmøy men foreløpig ikke blant klubbens topp 10 på halvmaraton

For 4 uker siden leverte Oskar et strålende "Djupadalten" og fulgte løpsvinner Arne Kalland-Olsen til målstreken på fjorårets Karmøy Maraton. Løpet er fylkets siste halvmaraton hvert år.

Rykter forteller at Urige Buta kanskje stiller for å kunne utfordre sin egen sterke løyperekord

Oskar er på nyåret tilbake i Stavanger og gleder seg enormt til å møte sine Spirit venner til fast trening med klubben fra mandag 6.januar rundt Vannassen

SPIRIT ADELSKALENDER HALVMARATON - 3.PLASS THOMAS ASGAUTSEN - 1.09.50

1.plass med flere minutters margin i tre av landets større maraton klassikere Oslo, Bergen og Stavanger er god ballast når også Thomas Asgautsen 1.desember i Valencia gis mulighet å få løpe i en maratontrasé uten bakker og endeløse krappe svinger.

SPIRIT ADELSKALENDER HALVMARATON - 4.PLASS KRISTIAN OTTESTAD RØD - 1.10.03

Kristian tok en svært overraskende senior NM bronse triathlon i Kristiansand 2018, samme år som han forbedret sin halvmaraton pers med over 5 min til 1.10.03 i Egersund. Bildet fra der avgjørelsen falt med vel 1,5km igjen til mål og Kristian rykket fra til en relativt klar seier.

SPIRIT ADELSKALENDER HALVMARATON - 5.PLASS HÅVARD AUSTEVOLL - 1.10.30 (*)

Håvards 1.10.30 er beheftet med en (*). I supersesongen 2015 løp han mange konkurranser. Vant "Sommerløpet" (10km i Kristiansand) og 10km i Stavanger Maraton hvor han i begge spurtbeseiret Frew Z. Brkineh.

Tiden 1.10.30 oppnådde han på siste etappe av den innlagte stafett lagkonkurranse under IRONMAN 70.3 på indre havn i Haugesund. Den relativt kuperte halvmaraton trasé ble ikke kontrollmålt men fra arrangørhold indikeres at løypa var et sted mellom 165-170m for kort

SPIRIT ADELSKALENDER HALVMARATON - 6.PLASS MARIUS SKEIDE RUTH - 1.11.41

Marius fra Vaulen i Stavanger løp for Spirit sesongene 2014 og 2015. U23 NM sølv i Oslo 2015 med tiden 1.11.41. Andreas Iden gull 1.11.01, Lars Lunde bronse 1.11.54.

Fra 2016 sesongen har Marius representert IL Skjalg

7.PLASS - HÅVARD LALIT ØGLÆND - 1.12.39

På tampen av Håvard Øglænds supersesonger i 2014 og 2015 stilte han også i 3-sjøers. Hans halvmaraton pers skriver seg fra 3-sjøers 2015. Marius Skeide Ruth foran og Simon Løvås ved passeringspunkt idet runden rundt Hålandsvannet påbegynnes

Håvard hjemme en tur i sommer fra idrettsutdanning i Nederland og leverte sterk løping på 5km under Stavanger Maraton. Da Senay Fissehatsion måtte gi seg i kamp om øverste trinn på pallen forsøkte en opplagt Håvard å få kontakt i kamp om 3.plassen, men det ble for tøft

Håvard deltok siste gang i NM på seniornivå i 2017 da han på Sandnes stadion løp 5000m på

14.52.12. Håvard på 2.plass på Spirits 5000m statistikk, så vel som på 1500m statistikken

8.PLASS - ERLEND AANO - 1.13.22

I frisk vind løp Erlend Aano 10km på 34.11 i januar på Solastranden. Senere sterk maratontid og 1.plass under Stokkaløpet.

Erlend her like etter start "Hafrsfjordløpet" som han vant med Eirik Dalva Skaale på 2.plass.

Erlend og Eirik løpte Barcelona halvmaraton i februar, lett løype - begge satte ny pers

SPIRIT ADELSKALENDER HALVMARATON - 9.PLASS DAG EINAR BØTUN - 1.14.27

Hjembygda Fresviks lokale idrettslag Modig har nylig feiret 100 års jubileum med Dag Einar som den selvfølgelige konferansier. Foto fra 29.juni i år viser en konsentrert Dag Einar i full vigør som løpsleder for "Mensen Ernst Minneløp"

En ekstremt oppfylt avtalebok denne sommeren har ledet til noe mindre løping, men koken holdes fortsatt oppe ved at han spilte fotball i Vik i Sogn, hvor laget ble seriemester i 5.div.

NM terrengløp i Stavanger 2016: Etter 2 av 6 etapper leder Spirit Stavanger Friidrettsklubb 2. dags terrengstafett foran Gular. I samme 6x1000m stafett (2 deltakere pr lag) på Ås i 2015 løp Dag Einar på Spirits 2.lag og ble sammen med Håvard Austevoll nr 12 av 19 lag i mål.

Ørjan sammen Håvard Lalit Øglænd løp inn til en smått sensasjonell NM bronse, 4 sek etter Gulars Marius Vedvik og Bjørnar Sandnes Lillefosse på sølvplass og 9 sek bak Steinkjers gull lag med stafett fantom Eivind Jenssen og sterk 800m løper Roald Frøskeland

Under WFL World Run 2014 noterte Dag Einar vel 56 km før arrangørbil i stadig økende fart utgjorde løpets mållinje. Hans halvmaraton bestetid 1.14.27 skriver seg fra Karmøy Maraton 2014 hvor han tok en flott 2.plass bak Urige Buta.

Bildet over er fra sesongslutt Fana Maratonkarusell 2015 og er spesielt. Alltid så optimistiske Håvard Austevoll hadde lenge slitt med skader men ville likevel forsøke henge med da hans gode kompis Dag Einar ønsket utfordre ham på helmaraton

Håvard slår ut med armene og må etterhvert gi opp, mens Dag Einar løp fortere og fortere og vant løpet

SPIRIT ADELSKALENDER HALVMARATON - 10.PLASS EIRIK DALVA SKAALE - 1.15.41

Eirik Dalva Skaale har i 1.sesong som veteran 40-44 hatt en flott og jevnt stigende formkurve. Etter vel 8km av Hytteplanmila gikk det unna. Vi er usikker om vi er enig at konkurranse skoa hadde hovedæren....

Eirik løper ikke konkurranser i tide og utide og er treningsflink. Fjorårs PB 34.25 satt i samme løp først forbedret til 34.21 i Egersund, før han ved Røise og langs E16 mellom Hønefoss og Oslo løp på 33.45 i årets "Hytteplanmila".

Eiriks halvmaraton pers ble satt under årets Barcelona halvmaraton i februar.

obs. - kl 10 torsdag 21.11. åpnes for påmelding til "Hytteplanmila" 2020

Bak Spirits 10 beste tetter det seg til og når sportslig utvalg tradisjonelt setter sammen neste års første papirlag til Holmenkollstafetten, vil - sammenlignet årets sluttider - neste års 1.lag i herreklassen vinne klasse menn senior med 40 sekunders margin til nest beste lag. Forutsatt da at alle holder seg skadefri. Det blir et råkjør for å få en plass på 1.laget.

Halvmaraton statistikkens to neste må anses som bankers på neste års 1.lag

- Nils Haktor Bua på 11.plass 1.16.32 i Tromsø 2014

- Kristoffer Nordhus, 400 og 800 løper men leverer nå også råsterke langdistanseløp

- Oskar Pedersen i gryende storform trolig nærmest å kunne kile seg inn blant Spirit Adelen

hvor vi foreløpig har stoppet opp ved de 10 beste på herresiden

Og selv om våre kvinner samlet sett i 2019 sesongen holder høyere nivå dersom vi ville måle i forhold til plasseringer på Norgesstatistikken, så venter vi litt med kvinne adelen.

1.utkast for uttak til også Holmenkollstafettens kvinner elitelag er allerede behandlet. Med 4 plasser avansement i år, ser det spennende ut når det smeller i Oslo lørdag 9.mai

Om noen av våre 4 lag (60 løpere) har ønske om å ha det veldig sosialt også før stafetten ved å eventuelt kjøre tog, er det ikke enda kommet forslag om. Flybillettene er jo overkommelig når man bare bestemmer seg for å kjøpe billetter i lavpris perioder. Reise er egenandel.

SOLASTRANDEN 11.JANUAR 2020 - OVER 800 FORHÅNDSPÅMELDTE....

Solastranden 11.september 2019, nøyaktig 4 måneder før det braker løs med nye muligheter henholdsvis 10 og 21km. Tak ved 1000 deltakere. Siste to års januar løp har vært utsolgt