top of page

Unge talenter, et vrimmel av løp denne og forrige helg, Solastranden mandag, København neste helg

Oppdatert: 8. sep. 2019

Dennis Ravndal (12) og Magnus Bøen Hope (13) er blant de ytterst treningsflinke unge som har fått plass i Spirits nye spissede gruppe helt unge utøvere. Tirsdag kl 1515 starter høstens felles trening på Stavanger stadion

TRONDHEIM MARATON: Det tok 6 år før Nils Haktor Bua fikk ordnet ny maraton pers. Med 2.47.08 var det opp til kjærest Mari Arnestad å gjøre det enda bedre

Spirits utsendte melder om at plan var å prøve å finne noen å henge på i halvmaraton tempo til 1.28. Slik skulle det ikke gå

Bare å gratulere Mari Arnestad med ypperlig løp, pers 1.23.36 og 3.plass. Anne Nevin 1.plass med 1.20.29, Inger Dagny Saanum nr 2 med tiden 1.23.18

GTI løper Simen Holvik løp inn til 16.plass på maraton med 2.51.13, mens Shezad Inayat fra Spirit løp på 3.46.56

Halvmaraton for menn vunnet av Haben Gebrehiwet på 1.09..03. Her ny Spirit opptur idet vi registrerer flott 1.plass til Gunnar Aarseth i klasse 60-64 med tid 1.36.33 og hvor neste løper fullførte 51 sekunder bak

RESULTATER:

HEIA STORD....

Katrine Hillestad fra Stord liker å løpe langt og klubbkollega med Lars Lunde som forbedret løyperekorden i Stavanger Maratons 5km med 1 sekund sist helg. Tom Erling Kårbø er også kollega med Katrine. I Spania fredag løp Kårbø karrierens 6.løp under 8.30 på 3000m hinder hvor krav for VM uttak er 8.29.00. Meget fortjent kan Tom Erling med ny pers på 8.27 tallet nå endelig utkvittere uttak til friidretts VM. Hurra!

Katrine aktuell fordi hun i Stavanger i et tett befolket felt løp 5km på 19.30, mens hun lørdag i Haugesund løp samme 5km i Aibelsprinten - også her med hundrevis deltakere - på 19.42.

12 sekunder differanse ment å illustrere forskjell i løypeprofil mellom den lett kuperte 5km på Risøya og tilnærmet helt flat trasé i Stavanger. Så viser ellers kuperte Sentrumsløpet i Oslo at tett godt løpsfelt er mer bestemmende for gode tider, løypeprofil har mindre betydning.

AIBEL SPRINTEN, HAUGESUND - lørdag

Sammen med sist helgs 5km i Stavanger og 5km sent mandag kveld ved Solastranden, er Aibelsprinten de kontrollmålte 5km tilbud hvor det er mulig å løpe veldig fort

Tedros Haile og Kristine Lande Dommersnes fra HIL årets vinnere av Aibel sprinten.

Arkivfoto 2017 Sandnes stadion. Tedros Haile i spurtduell med Skjalgs John Gopal Bjerga

Med 1.57.72 på 800, 3.58.35 på 1500 og 8.24.04 på 3000 i år er Haile blant kretsens bedre på mellomdistanse bak brødrene Ingebrigtsen. Hailes vinnertid i Aibelsprinten 15.36 på en dag hvor forholdene var gode men noe mer vindfullt enn i fjorårets løp

RESULTATER:

Oskar Pedersen beste Spirit løper. Med tiden 16.42 er Oskars differanse til løpsvinner Haile 66 sekunder. Oskar er 23 sek bak Lars-Olav Måkestad Apold fra Gular som endte på 3.plass og som i år har 4.12.31 på 1500 og 8.55..91 på 3000m. Å greie løpe 3000 nedover mot 9.00 vil kanskje kunne være et strekkmål for Oskar til innendørssesongen

Kristoffer Nordhus ble nr 7 med tid 17.06. Tiden en fin utfordring for løpere i oransje som på rekke og rad mandag kl 1935 vil forsøke løpe seg inn på en 2019 Spirit adelskalender på 5km

KRAMP RUN - 5km - Varsselveld Nederland

Håvard Øglænd forbedret forrige helgs årsbeste i Stavanger på 5km til 15.29 og endte på 18.plass. Håvard har nå en rekke kjente profiler både foran og bak seg på årets foreløpige 5km Norgesstatistikk.

Ex EM deltaker Vegard Ølstad Dalberg har 15.28, klubbkollega Thomas Asgautsen har 15.24, mens Awet Nftalem Kibrab - en ikke helt restituert ex 13.21 løper på 5000m i Tjalve - har løpt 5km i år på 15.30 (Hytteplantesten)

En fin oppmuntring igjen for Håvard som merker godform nå er på gang. Vinnertiden i dette løpet var 14.19

RESULTATER:

Janne Elin Vatnaland fra Spirit avd nordvestlandet ble raskeste i kvinne da Ålesunds bratteste motbakkeløp "Pedersløpet" ble avviklet for første gang sist helg. Helge Fuglseth rapportert denne til Kondis.no https://www.kondis.no/?id=6243249

PREIKESTOLEN MARATON & HALVMARATON

Vi er usikker om resultatlistene fra gårsdagens løp ex antall ganger opp/ned til Preikestolen er korrekt. Uansett Mari og Sara Mauland er enda en gang i toppen av listene når ultraløp og ekstrem løp er på menyen. Tom Erik Halvorsen, GTI hyggelig tilbake i konkurranse modus og vant herreklassen suverent

SKJALG UTØVERE MARKERER SEG

Mathias Hove Johansen hoppet 7.17 i lengde under Tvedestranslekene, men medvinden litt for sterk (+2.1). Lengste godkjente hopp dermed 6.76 (+1.3), som er pers for Skjalg gutten.

Det er mange år siden noen utøver fra Rogaland har vært i nærheten slike resultater som det Skjalgs NM gullvinner på 200m her varter opp med

UM I FRIIDRETT

Thea Austbø, Skjalg tok UM sølv på 3000m i klasse 18/19 år

HÅLAND KJØTT & PØLSEMILA PÅ KLEPP

PØLSEMILA 2019 - er en rendyrket mosjonsløp. FOTO: Jan-Morten Ra

For maraton/mosjonsgruppa i Spirit er løp som "Pølsemila" med Orre IL som arrangør blitt til en fin tradisjon blant "et hav" av tilbud nå etter skolestart

Resultater (søndag formiddag) enda ikke gjort tilgjengelig

Lars-Ivar Folgerø tok "Pølsemila" som fin gjennomkjøring før han sammen med en større gruppe Spirit løpere drar til København halvmaraton neste helg. FOTO: Jan-Morten Ra

SESONGSLUTT / TRENINGSTIDER

Med 1500 og 3000m + sprint øvelser i Coop Jærcup på Ålgård mandag 23.september anses banesesongen å være over. Spirit vil da flytte fellestreningen kl 1830 ved Gisketjern torsdag innendørs. Tidlig ettermiddag vil vi fortsette med banetrening på Stavanger stadion tirsdag og torsdag til ut oktober

Trening for maratongruppa og mosjonister mandager kl 1830 ved Stokkavannet. Her presis oppmøte senest kl 1829 ved Trafoen

KØBENHAVN HALVMARATON

Hundrevis nordmenn og en stor kontingent Spirit oransje stiller til start under rekordraske København halvmaraton søndag. Etter at VM halvmaraton i 2014 ble arrangert i København har løpet i noen sammenheng blitt omtalt som en av verdens mest lettløpte halvmaraton.

Det er her man vil få bekreftet at det er mulig å løpe distansen 2-3 minutter fortere enn hva samme trening, samme motor tilbyr av sluttider i norske løp. Spirit trenere Bøifot/ Søndeland vil begge være på plass i og rundt Idrettsparken noen kilometer utenfor København sentrum