Preben Bolsøy og Linnéa Hove vinnere av "annerledes løpet" Backyard ultra

Oppdatert: 2. okt. 2022

I kveldsmørket lørdag løp Spirits 17 år gamle Preben Bolsøy kl 21.26 inn til bestetid da siste 6,7km av 50miles løpet avgjorde rekkefølgen i 5.utgave av Backyard ultra Stavanger

Tonje Wathne fra Dale Fjelløpere i tet fra start og holdt gjennomgående høyest tempo i det 80 km lange ultraløpet rundt nedre Stokka med innlagt matpause og ny start hver hele time.

Tonje ble dermed sammenlagt vinner mens Spirit løper Linnéa Hove ble løpsvinner basert på beste tid på løpets avsluttende sisterunde

Lørdag tok vi turen ut til Dyrsnes for å møte over 100 glade ultraløpere i nydelig høstvær

Topp 3 sammenlagt på løpende bånd ut fra start kl 11 da løpets første lille pitstop var over. Løpets 3 beste på sammenlagtlista ble Bjarte Westerheim, Stord Orientering - Tore Våland fra Dale Fjelløpere og Lars Ole Gudevang fra GTI

Bjarte Westerheim fra Stord Orientering i tet også på 3.dje runden hvor han her tar fatt langs Stokkavannet før løypa svinger innom Lille Stokkavannet, videre over "hestemarka" nedover igjen til Stokkavannet mot Missisippi/Eskelandsskogen hvor det traves først bratt oppover i skogen før godt merket løype leder deltakerne tilbake til turstien og tilbake mot Dyrsnes

Imponerende tempo for Bjarte Westerheim hvor den kuperte 6,7km runden gikk unna på +/- 28 minutter. Her sammen med løpsleder Backyard Ultra avd Stavanger

Runden langs vannkanten rundt halvøya Dyrsnes avsluttes i idyll før man spretter opp asfalt bakken opp til mål og matkos inne på låven

Siden godværet virkelig slo til ble løpets sosiale samvær stort sett holdt utendørs

Skiver med hvitost, sjokogodt og annet godt i tillegg til frukt og drikkebord

17 år gamle Preben Bolsøy elsker å løpe men aller mest ultraløp over fjell og vidder. Med tid 9.49 var han Spirits 4.beste gutte/juniorløper i Mosvannsløpet bak Dennis Ravndal med 9.19, Magnus Hope 9.22 og Emil Harestad 9.38

Preben Bolsøy ble fjorårsvinner sammen med Spirit klubbkollega Anja Kristin Lindanger. Og det noe eiendommelige med dette løpets statutter, er at løpets 3 beste kvinner og menn er dem som løper raskest på løpets runde nr 12

Preben Bolsøy vinner også av 2022 utgaven av Backyard ultra Stavanger. Tid 26.51 mot 28.08 i fjor.

Linnéa Hove (20) vant kvinneklassen med tiden 35.34 - noe bak Anja Kristin Lindangers 33.33 i fjor. Linnéa en av mange dyktige Skjalgungdommer som før årets sesong valgte klubb skifte til Spirit. Linnéa liker i likhet med Preben å løpe terrengultra og er ellers med i Spirits triatlon gruppe. Og med flere fine plasseringer i UM vil hun alltid være aktuell for et av Spirits mange lag i Holmenkollstafetten

Suverene sammenlagt vinnere ble

Bjarte Westerheim, Stord Orientering med 6.01.58. Westerheim vinnertid i fjor 6.43.09

Tonje Wathne, Dale Fjelløpere/Team Engen 7.27.06. Lindangers vinnertid i fjor 7.22.46