Blant tidenes beste i Djupadalten

Mats Hauge (668) løper 3.9. en av tidenes beste 1500m blant norske løpere på norsk jord.

Lørdag stilte Mats i "Djupadalten" på sin hjemmebane i Haugesund og vant på tiden 28.17.

Kun to løpere har siste 25 år løpt fortere gjennom den 9,3km lange rundløypa

- Urige Buta 27.36 i (2009)

- Ørjan Grønnevig 28.09 (2013)

Urige og Ørjan eneste Rogalendinger med individuelt gull på seniornivå Nordisk mesterskap i terrengløp. Terrengløp en konkurranse hvor alle kategorier distanse løpere deltar

DJUPADALTEN VINNERE 1991-2015 (hvor løypelengde og profil er holdt noenlunde lik)

RESULTATLISTE DJUPADALTEN:

Thea Hovda til venstre før start 5000m i NM hvor hun før start stod med pers 18.39.8 og hvor persen etter løpet var forbedret til 17.32.42

Thea Hovda representerte i fjor Haugesund Triathlonklubb. Var 3.raskest i Djupadalten med tiden 36.19. Etter klubbskifte til Strindheim i år har fremgangen vært formidabel. 33.46 i år i Djupadalten er en forbedring på hele 2,33 min og klar seier i kvinneklassen

I herreklassen også løpere som har gjort kvantesprang i sin utvikling i samme løp fra i fjor

Fra 10km i Karmøy Maraton 2019: Erlend Kringeland, Stord (34.35) foran, videre Trond Olav Halvorsen, HIL (34.22) og bak Einar Kalland-Olsen, Gjesdal (34.44).

I fjor løp sistnevnte Djupadalten på 31.44, i år strålende 30.01 og 4.plass bak NM deltakerne Mats Hauge, Tedros Haile, HIL og Sindre S. Omvik fra Rosendal

For Kristoffer Nordhus er fremgangen enda større etter klubbskifte fra Spirit til HIL. 33.41 fra fjorårets Djupadalten i år forbedret til 31.35

Det går fremover også om man velger å fortsette i Spirit. Jonas Listøl fra Sauda ble medlem i forkant fjorårets Oslo halvmaraton. Djupadalten (36.55) og Karmøy Maraton var blant løpene Jonas fikk med seg i fjor

Med 34.08 på årets Djupadalten er forbedringen på hele 2,47 min. Noen bedre?

Her enda en ny Spirit og en vinner i Djupadalten. Roy Andre Erland vant klasse 40-44 med tid 32.00. Erlands PB i 10km gateløp 34.34 skriver seg fra Midtsommerløpet langs Tysdalsvatnet

Før i tiden og lenge før seneste to års skorevulosjon var differansene mindre mellom å løpe 10.000m på bane og 10km gateløp. Tette felt, samt fartsholdere som behersket å løpe i jevn fart var bestemmende hvorvidt samme løper oppnådde like tider på og utenfor bane.

Under ellers like forhold er det opp gjennom årene beregnet en differansen på +/- 65 sek i mertid på sluttid Djupadalten og samme løpers tid på en flat 10km på/utenfor bane

Dette ble mye tider men når man ser på galskapen hvor mosjonsløpere tømmer samtlige butikkers lagre av supersko til kr 3000 ++ så forstår man at tider visstnok betyr noe på alle mulige nivåer