top of page

Djupadalten: fylkets lengst-levende mosj.løp


Lørdag arrangeres Djupadalten for 40.gang, som sammen med Arboret Trimmen er fylkets lengstlevende mosjonsløp - om vi regner løp som arrangeres av friidrettens egne lag og som har holdt det gående uten opphold. Private Hydro Rundt (5km) er arrangert 44 ganger


FOTO: Kolbjørn Hetland


- Kystløpet (11km) i Egersund er et annet av flere svært populære løp som avvikles lørdag førstkommende. Samtlige inntekter fra løpet doneres uavkortet til et veldedig formål. Team Thomas Hetland som står bak avviklingen var først i bransjen med gratis kaker og saft etter målpassering. Atmosfæren rundt start og målavvikling er tiltalende, i tillegg er løpets trasé alene verdt turen til Egersund. Påmelding online frem til torsdag, også påmelding ved start er mulig.



- Hytteplanmila i Hole avvikles i år for 14.gang og har etterhvert oppnådd status som landets raskeste 10km trasé. Dette skyldes en trasé så godt som fri for skarpe svinger som man vet er fartsdempende for løpere på høyt nivå. Nær samtlige av landets beste løpere på plass med team Ingebrigtsen og Karoline Bjerkeli Grøvdal som største navn. Nedover profil i de siste 7 km av løypa bidrar til gode sluttider, det er bare å glede seg. Også i år deltakerrekord med 3234 påmeldte.


Tidenes startliste inkluderer 5 sterke Spiritløpere. Thomas Asgautsen bruker Hytteplanmila som et siste testløp før Frankfurt Maraton neste helg.




Kristian Rød (Egersund halvm. 1.10.02 - 1.plass) gikk nylig helt til topps i Norgescup triatlon og har 31.47 som 10 km pers. Kristian går for å senke pers ytterligere nedover på 31 tallet.



Ellers er flere lokale løpere på plass i Hytteplanmila som ble utsolgt for flere uker siden. På kvinnesiden er vi spent på hva fjorårets NM gull vinner på 10.000m Skjalgs Vienna Dahle kan få til i en tøffere konkurranse enn noen gang.


Fra Haugesund IL er Tonje Gresslien påmeldt. Tonje leverte sterke gateløp på vårparten og hennes 2.55 i København Maraton under krevende løpsforhold var imponerende. Ex Spirit nå Skjalg Ida Tjørsvaag knuste sin halvmaraton pers i København 16.september. Nå tror vi Ida endelig får fasong også på sin 10km pers.


Spirit stiller med gla'løperne Julie Bøtun fra Fresvik og Julie Aspesletten fra team Oslo Spirit


(Begge møtes forøvrig idag på Bislett treningen kl 19)



Gjensyn for to av Spirits 3 Julie jenter idag på Bislett treningen kl 19. Marit Rossing i midten som forrige helg løp Grete Waitz 10km memorial run på Manhattan / Central Park har enda ikke helt greidd å akklimatisere seg til norsk tid men er klar for fellestreningen torsdag

Etter 1.plass i Rallarvegsløpet (81km) og 1.plass helmaraton i Stavanger noen få uker senere, ble et nytt fristende helmaraton i Oslo kort tid etter aldeles mye for mye for Julie til høyre på bildet over. En formodentlig mer uthvilt utgave av den alltid så sprudlende Aspesletten er klar for Hytteplanmila. Og coach Einar følger egne løpere tett fra indre bane.


Fra GTI får vi en spennende start idet også Eirik Skaale tar turen over fjellet til en trasé som skiller seg ut fra øvrige - kanskje mest fordi man også slipper vind som preger løp på kysten


FOTO: Arrangør v/Dag Eliassen


Ørjan Grønnevig har vunnet Djupadalten de gangene han har deltatt. Det var opprinnelig plan å løpe Djupadalten også i år, men som en av få nordmenn som seneste sesonger har tatt nordisk gull i terrengløp ønsker Ørjan svært gjerne å løpe nordisk også i 2018, en sesong han er bedre enn noen gang før i karrieren.


Men uansett kvalitet i løp på vestlandet ser ikke forbundets uttakingskomite på prestasjon - men istedet på plassering mann mot mann i rene dueller. Og når dessuten Ørjan spilte ut sine kort såpass dårlig sist helg under NM terrengløp, blir planene tvunget endret og Ørjan gjør derfor et nytt forsøk på å følge tidenes løpsfelt i Hytteplanmila



FOTO: Bjørn Johannessen, Kondis


Årets nordiske mesterskap i terrengløp går på Island helgen etter 3-sjøers løpet. Sist gang nordisk gikk på Island tok Norge gull i lagkampen og Ørjan på individuell sølvplass 3 sek bak somaliskfødt dansk utøver Abdi Ulad Hakin. Abdi tok samme 2013 sesong U23 EM bronse på 10.000, løp 10.000m et halvt år senere på 28.39.14. I år 1.02.15 i Valencia halvmaraton. Sondre Nordstad Moen har 13.plass på seniornivå i EM terrengløp, Abdi Ulad 11.plass fra EM 2015.



DJUPADALTEN - lørdag kl 15

Kvinneklassen synes bli et oppgjør mellom Maryna Novik (alltid på pallen i Haugesund) og Haugesunds Ann Kristin Mosbron som viste solid form under årets Oslo Maraton. 9,3km kupert løype vil trolig bli for langt for HILs lovende mellomdistanseløper Vilde Våge Henriksen. Maryna fra Vikedal som representerer Klypetussen i Etne har etter en vanskelig sesong nå fått ny personlig trener. Urige Butas tidligere trener Erling Askeland har tatt over.


Tidligere sterk stafettløper i Spirit Lena Frøyland er påmeldt, det samme er Silje Torsvik som tok en sterk 3.plass på 5km i Stavanger Maraton.



Da Oskar Pedersen (20) fikk Spirit skjorta på seg for første gang i juli måned så vi en kjekk ung løper i oransje nærmest døgnet rundt. Nå gleder Oskar seg sykt til å løpe Djupadalten sammen med treningspartner Kristoffer Nordhus i blått på bilde


Spirit trener Tor gleder seg ellers til gjensyn med Joan Janey Rasmussen som så klart igjen er påmeldt.


Herreklassen har Bergen studentene Mats Hauge (Gular) og Narve Gilje Nordås (Sandnes) blant de foreløpig vel 700 forhåndspåmeldte. Her dukker tradisjonelt flere sterke løpere opp timene før start, en uforståelig tradisjon som konkurransenes beste løpere har lagt seg for vane.



MARATONKARUSELLENS 72.LØP - ÅRETS 5.LØP FRA FANA STADION


Asfalt kongene som jakter antall fullførte halvmaraton eller maraton får nye sjanser lørdag formiddag hos de alltid så imøtekommende arrangører på Fana stadion. Sakteløping miljøet er en egen menighet som helst skygger unna når det inviteres til høye bakker eller høy fart. Uansett hva slags krussedull konkurranser som er mulig å finne annet enn å konkurrere der friidretten helst hører hjemme - på bane, så er det flott at man stiller opp. Saktere løping enn Spirit trenernes nåværende flytfart - er det uansett ikke mulig å greie...men det er lov å prøve

-

213 visninger
bottom of page