EIK friidrett - sørfylkets breddeklubb langdistanse. Andre friidrettsnyheter....

Prima løpsarrangør på/utenfor bane, soleklart flest antall 5000m starter siste 5 år. Ufortjent at tradisjonsrike Egersund IK ikke får enda flere tilreisende deltakere - også til sine banestevner.

NYHETER - STEVNER OG TRENING - SE NEDERST I SAKEN

Flott bane, noen ganger kan det blåse her, men hvor er det at det ikke blåser langs kysten?

18.august 2019 markerte EIK sitt 100 års jubileum som en særdeles aktiv friidrettsklubb.

"Okka by" dessuten absolutt verdt et dagsbesøk, spesielt i sommermånedene

I et gjenåpnet normal år vil sprint, tekniske øvelser og langdistanse alltid være del av stevne tilbudet i Egersund. Det er bredde utøvere Egersund tilrettelegger stevner for, fordi klubben bl.a. har nær dobbelt så mange 5000 starter seneste fem år som nestbeste klubb i Rogaland

EIK og Dalane utgjør nær halvparten av deltakerne på halvmaraton og 10km i Egersund halv som alltid arrangeres første helg i mars hvert år.

Årene 2016-2020 viser kretsstatistikk at EIK friidrett hadde hhv 10, 12, 12, 9 og 17 fullførende på 5000m. Tilsammen 60 resultater fra samme klubb. GTI nærmest med 37 i samme periode, Spirit 30, Sandnes 28, HTK 27, Skjalg 18, HIL 15, Gjesdal 4, Bjerkreim 2, Undheim 2, Hinna 1 og Hjelmeland 1. .

ANDRE FRIIDRETTSNYHETER

Grunnet Sandnes IL klubbstevne imorgen torsdag flyttes Spirits faste fellestrening i Sandnes på torsdager til Gisketjern. Fremmøte for felles oppvarming som tidligere kl 1740 v/inngang stadion. Ønskes lengre oppvarming enn 20 minutter er dette mulig som egentrening

Intervall trening 2 serier 8x400m på menyen imorgen. God trening for 5000m neste uke

2.juni er det igjen klar for sesongens første lokale 5000m løp. Oppslutningen til Skjalg stevne pr 25.5. teller 17 påmeldte fra Spirit, 16 GTI, 3 Skjalg og 1 påmeldt fra Gjesdal og Havørn.

1 påmeldt under Havørn tilhører Spirits medlemsregister, men når registere for påmelding til stevner og registere for korrekt oppdaterte medlemslister ikke evner å snakke sammen, da er det at noen bare må gi opp å få ordnet stevnepåmelding på en rasjonell måte

PÅMELDING SKJALGS - 2.JUNI STEVNE - STAVANGER STADION

Et knippe langdistanseløpere under oppvarming før et 5km testløp 13.juni i fjor i rekordløypa på Forus. Årets rekordløp først flyttet fra 6.april til 12.mai grunnet korona situasjon. I mars ble så løpet gitt ny endelig dato - tirsdag 21.september

SISTE NYTT AD SOLASTRANDEN HALVMARATON 19.JUNI

- Halvmaraton er forlengst overbooket og vi setter ikke opp ventelister. Kun 200 får plass

- 10km fortsatt ledige plasser

- I påvente gjenåpning av landet venter arrangør Spirit i det lengste arrangementstillatelse, dvs i hvilket omfang løpene tillates arrangert. Søknad sendes Sola Kommune denne uke. Vi vurderer droppe fartsholdere til halvmaraton for å unngå løper tetthet samt at vi ønsker å gi plass til flest mulig løpere som ønsker å delta

BOYSEN MEMORIAL - 12.JUNI BISLETT - ELITESTEVNE

Øvelser:

Menn: 100m, 200m, 400m, 800m, 5000m, slegge diskos, lengde og stav

Kvinner: 100m, 200m, 400m, 800m, 5000m, 100m hekk, 400m hekk, spyd, og lengde

ØLMEDAL RUNDT 24.5.2021

Resultater 2021

Ragnar Stølsmark, GTI og Freya Mjølsnes, Skjalg begge 2.plass i 6,7km lange tradisjonsrike Ølmedal rundt 2.pinsedag. Løpet ble arrangert for 38.gang dersom det korona amputerte løp i fjor også medregnes.

Året etter Ørjan Grønnevig ble suveren nordisk mester i terrengløp forsøkte han et prøveår i Skjalg, sesongen 2017. Året etter tilbake i Spirit hvor han før "Ølmedal rundt" møtte sin faste treningskamerat fra 1000m intervallene i GTI, Ragnar Stølsmark

Ørjan vant 2018 løpet med tiden 20.42, Ragnar nr 5 med tiden 22.30. I kvinneklassen seier til Vienna Dahle forrige sesongs NM gullvinner på 10.000m med tiden 23.41. Sara Aarseth nr 2 med 25.08

Resultater Ølmedal rundt 2019:

Ragnar Stølsmark tv. oppvokst 10km unna løpsarenaen er fortsatt i solid form. På 2.pinsedag suste han inn til gode 21.57, samme tid som en av langrennselitens absolutt sprekeste til fots Sjur Røthe fra Voss IL løpte på i 2019 da Bjørheimsbygds Henning Mæhle vant med tid 21.11.

I den lett kuperte asfalt løypa ble Freya Mjølsnes (18) fra Finnøy og Skjalg nr 2 bak rutinerte Maryna Novik fra Klypetussen. Freya kun 50 sek bak Novik med tiden 25.28. Novik løp 10.000 i fjor på 35.22.9 under Stadionmila i Kristiansand.

Marie Hjørungdal (16) fra Hjelmeland vant klassen under 18 år med tiden 28.52 foran søster Ane med 28.59. Begge er 800m løpere som har vært en del av treningssamarbeidet mellom Spirit og Hjelmeland IL tirsdager på Tau stadion. Hjelmeland og Spirit har etablert intensjons avtale for såkalt overbyggingsklubb og vil være klar for å representere Spirit bl.a. til neste års Holmenkollstafett.

Fra Spirit leiren merker vi oss ellers sterk løping av Jonas Listøl fra Sauda som var så uheldig å miste løypemerkingen under fjelløpet "7 nuts turen Jørpeland rundt". Jonas Ølmedal pers flyttet fra 26.16 (2019) til solide 23.42 i år.

56 sek bedre enn Maryna Noviks vinnertid i kvinneklassen Ølmedal rundt 2.pinsedag viser at i den store sekken av 34min løpere på neste 10km/10.000m konkurranse, vil Jonas være med å knive om en fin ranking blant "et hav" av solide 10km løpere

Hans tid 23.42 mandag rundt Ølmedal er ellers sekundet bak Vienna Dahles vinnertid 2018. Vienna er i egenskap av NM gull vinner på 10.000 garantert plass i den alltid så tettbefolkede "Hytteplanmila" hvor hun etter sitt 23.41 løp i 2018 har notert 33.30, 33.57 og 33.18 i fjor