Enschede Maraton: 2.plass til Silje T. på halvmaraton og ny pers 2.42.42 Einar og 2.46.48 for Steven

Oppdatert: 17. apr. 2023

Selv om værforholdene ikke var de aller beste kom begge Spirits maratonløpere vel i mål til årets nest beste og 3.beste maratonnotering i Spirit bak Sjur Ferkingstads 2.39.42

Tar vi med fjorårets maraton statistikk inntar de en foreløpig 5. og 6.plass blant Spirits topp 10 maratonløpere

Silje Torsvik gjentok sin fjorårsbedrift ved å ta nok en internasjonal pallplass. Nok en gang nr 2 på halvmaraton i Entschede på i år langt svakere tid enn fjorårets 1.18.44 idet Siljes sluttid meldes å være 1.23.14.

Sjelden fin pokal og stor blomsterbukett fra blomsterlandet Nederland til Silje som forteller at løpet gikk greitt de første 10k til passering på 38.05 men at krampeproblemer spilte henne et puss i siste halvdel

SISTE: Spirit red. legger seg langflat og beklager elendig research tilhørende nedenstående.

Bergen City går førstkommende helg og vi er i ferd med å skrive ut ny sak for Tunnelløpet

NY SAK FØLGER MANDAG FORMIDDAG

Ellers i påvente av resultater fra Bergen City Marathon melder våre kilder derfra om 2.plass til Kristine Lande Dommersnes fra Haugesund på ny gateløp pers 16.12 på 5km. Videre at Spirit løper Helena Hopes nye 5km pers lyder 17.43 og 11.plass i løpet.

Helena Hope som blir å se på mandagens intervall trening rundt Vannassen har hatt en flott utvikling som langdistanseløper. Her mottar hun premie som vinner av Forusløpets 5km i fjor på solid pers med tden 18.42

Tid lørdag 59 sekunder bedre og forutsatt formaliteter rundt godkjent løypemåling er ok, vil Helena være klar for årets hoved NM i friidrett

FORHÅNDSRAPPORT UTLAGT SØNDAG MORGEN

Einar, Steven og Silje klar med ikke altfor høye ambisjoner

Da Silje Torsvik, Einar Sande og Steven Acarragui løp morgentur lørdag merket de at 5 m/s vind meldt til søndagens løp neppe gjør drømmen om et sub 2.40 løp realistisk

Spirit lanserte etter Egersund halvmaraton en ambisiøs plan om å få tre løpere i mål på tils. 8 timer eller et gjennomsnitt på 2.40 pr løper, og slik sett søke en topp plassering i løpets innlagte lagkonkurranse

Tidligere i uka ble det klart at man kan skyte en hvit pil etter en slik målsetting, fordi sykdom i troppen hindrer deltakelse

Kristin Vabø som har hanglet med sykdom siden tirsdag må dessverre stå over men stiller i stedet opp som heiagjeng og fotograf

Heller ikke Silje Torsvik som skal løpe halvmaraton har lykkes finne toppformen men stiller til start og vil forsøke å følge sine Spirit kolleger mot en mulig 1.20 åpningsfart halvmaraton

Uten tilgang til resultatlister må vi foreløpig bare ty til rykter fra Bergen City marathon om nye flotte løp av familien Wigene, at HIL's Kristine Lande Dommersnes atter en gang skal ha satt ny 5km pers og at Helena Hope, Spirits nye stjerneskudd langdistanse med 17.45 på 5 km har sikret seg NM deltakelse forutsatt alle formaliteter med løypemåling er i orden