top of page

Fana med nytt kvalitetsstevne 29.7. og HILs kretsstevne 4.8. blir neste lokale storstevne

Oppdatert: 23. jul. 2020


NM 2015 avviklet med HIL som dyktig arrangør. 4.august inviterer HIL til nytt superstevne.


Kretsstevne Haugesund 4.august 2020Stevnet vil bli siste storstevne før KM i Sandnes 22-23.august og er åpent for ungdom 15+ samt senior og veteraner. Mer om Spirit aktives muligheter og om et kvalik invitasjonsstevne Spirit planlegger arrangere siste uka i august eller første uka i september.


Nederst i saken....100-200-800-3000-lengde-høyde-tresteg-diskos-kule-slegge blant øvelsene. Her skulle være muligheter for alle som har fått med seg at konkurranser er den absolutt beste trening


KM i Sandnes 22-23.august har i år ikke åpnet for veteranklasser. Dermed vil HILs kretsstevne bli å anse som årets eneste reelle tilbud for kretsens veteran utøvere.


KM 22-23.8.20 Sandnes stadion


FANA 29.JULI - STEVNESERIE SOMMEREN 2020 - ARRANGØR GNEIST/GULAR

Vienna Dahle får med seg klubbvenninne Ida Tjørsvaag i Skjalg. I tillegg Christina Toogood fra Sandnes som alle er lokale deltakere på 3000m. Unge Benjamin Rettore fra Sandnes er i spennende utvikling og er påmeldt på 800m på Fana. FOTO: S. Vangsnes, Kondis (fra 2015 NM i Haugesund)

Med foreløpig 49+11 påmeldte til 3000m på Fana stadion neste onsdag hvorav flere lokale, vil vi tro et stevne i Haugesund 6 dager senere vil passe perfekt. Både for utøvere som deltar på Fana og for de mange som selv ikke sommerstid finner å kunne reise et par timer lengre for å få med seg kvalitetsstevner


EN 39 ÅR GAMMEL KRETSREKORD (ANFIN ROSENDAL 7.53.78) STÅR UTSATT TIL....


Blant hovedingrediensene på Fana er at det på 3000m er lagt opp til å løpe på 63 runder i A heatet for menn. Dette gir en sluttid på 7.53. Foreløpig finner vi påmeldt hele ti løpere med 3000 pers under 8.08, fire med noteringer på 7 tallet.Stevnet på Fana blir et nytt møte mellom Eritrea vennene Awet Kibrab og Senay Fissehatsion fra Tjalve og Zerei Kbrom Mezngi fra Spirit. Etter at vi har hørt lite fra Awet seneste sesonger er det veldig spennende at han meldes å være på gang igjen.


Med 7.48.50 i Gøteborg i september 2015 står Awet med feltets beste pers. I mai året etter løp Awet 5000 på 13.22.90, så vil det vise seg om treningen frem til Fana har vært god nok? Hans talent er uomtvisteligMarius Vedvik i hvit Gular drakt og sort shorts vil svært gjerne neste onsdag utfordre en 39 år gammel kretsrekord for Hordaland tilhørende Anfin Rosendal. Og her vil det bli opplegg.


Når så vel Narve Gilje Nordås som Per Svela i team Ingebrigtsens treningsgruppe også er påmeldt, vil det igjen svinge på Fana stadion. Stadion speaker vil gi eminent info underveis


Uten sammenligning forøvrig men i likhet med Narve Gilje Nordåas som løp for Voll friidrett frem til han 15 år gammel startet for Sandnes, så hadde også Spirits nye U23 løper Alf Ante Idland Tornensis (20) egentlig helst tenkt å satse på gateløp.


Og da helst halvmaraton hvor Alf Ante ble stående med norsk bestetid både for G-18 (2018) og som 19 åring i fjor. Nå har korona pandeminen bidratt til at løpsfelt i volum er anstendig også innen baneløp. Alf Ante har besørget knusepers på både 800 og 1500, mens 3000m vil bli en debut. Påmeldt er også Nicolay og Erik Tangen Gundersen samt Tedros Haile fra HIL.

Zerei ble påmeldt idag. Vi fikk invitasjon til å delta i Kristiansands stadionmila og lenge var dette på plan som neste oppgave. Imidlertid, å løpe en ny 10.000 uten fartsholder i riktig fart for Zerei, vil ikke være formålstjenlig for hans utvikling.Roy Arne Erland og Trond Kenneth Kindervåg er blant Spirits ny signeringer som har vist seg som strålende ambassadører for gåpå humør og flott oppslutning om løpstilbud i et spesielt år for konkurranse idrett


Fra denne uka er vi igjen igang med klubbens fellestreninger etter noen ukers feriefravær. Som alltid i sesong prioriteres fart midtsommers i treningsarbeidet. Baneløp konkurranser er selvfølgelig åpen for alle uansett nivå og Skjalg stevnet 30.juni og Sandnes stevnet 3.juli ble en flott bekreftelse på mulighetene lagene benyttet seg av. Så la oss bare fortsette, dette er gøy.


(Stevner: se øverst i saken)


STAVANGER STADION - TIRSDAG OG TORSDAG - FELLESTRENING KL 1530-1700

SANDNES STADION / GISKETJERN - TORSDAG KL 1830 - FREMMØTE 1830 GISKETJERN


Gjennomføringsevne egentrening og at hovedandel trening er oppbyggende rolig trening som leder til at det å løpe fort kommer billig, er Spirits enkle filosofi bak suksessen til noen av klubbens superløpere


En treningshverdag i sone 1, samt å konkurrere fremfor ørkesløse antall økter i sone 2 og 3 er også hovedgrunnen til at noen utøvere har suksess / utvikling mens andre står på stedet hvil


Å løpe rolig i 80-85% av treningsuka er også selve garantien for at man nesten aldri er skadet


Et område som dessverre har blitt hinsides feil for løpere på mosjonsnivå, er tvangstrøya en god del utøvere også på høyere nivå iverksetter:


Nemlig at man må trene intervall allerede på økt nr to eller tre etter en tøff konkurranse eller en ressurskrevende langtur. Dette er meningsløs trening. Vi har ikke skjønt at å late som vi er en Ingebrigtsen, blir hinsides feil oppfatning av hvordan trening virker.


Spirit er ikke klubben som tilrettelegger for trening pr facebook / sosiale medier innen type "må trene litt først før jeg kan komme på trening". Og orker man ikke å trene fordi de andre ikke var på trening, da har man tapt.Klar for nytt 5000 heat 30.juni på Stavanger stadion. Når Spirit setter opp invitasjonsløp 5000 i forkant friidretts NM 18-20.september vil værvindu og mulighet for utvikling/gode resultater være primært.


Mer enn de mer eller mindre krøkkete utviklings begrensninger som idrettens lovverk stadig kommer drassende med...Det siste nå er at også sprintere har ulike konkurransevilkår utstyr


Stevnet vil bli avviklet meget sen kveldstid for tilnærmet vindstille som kan favorisere løpere med 1-2 sekunders inntjent tid pr runde avhengig av vindens styrke og retning. Mix heat vil settes ikke opp. Konkurranseregelen om at det skal settes opp egne heat for kvinner v/ mer enn 1-2 påmeldte deltakere vil imidlertid bli fulgt.


Sandnes stadion og Gjesdals nye stadion på Ålgård er begge gunstig mhp vind og er begge aktuelle.185 visninger

Comentários


bottom of page