Farsund maraton med nær 600 deltakere, råsterk 5000 av Henrik, Per S og Kristine, og Narve 3.34.70

Oppdatert: 28. mai 2023

Ved siden av Farsund Maraton skjer det stor friidrett utenlands. Nordisk mesterskap pågår i København pinseaften og 1.pinsedag, hvor også Jakob Ingebrigtsens utendørs sesongstart på 1500m i Diamond League finner sted søndag kveld i Marokko.

Og sent lørdag ticket lokale kjemperesultater inn fra storstevne Oordegem i Belgia. Vårt nye 10-kamp funn Sander Aae Skotheim 88 poeng foran norsk rekord etter 1.dag og fjorårets 800 funn Tobias Grønstad begge Tjalve løp inn til 4.beste 800m gjennom alle tider med 1.45.67

Farsund Maraton: I tilsynelatende godvær men i løyper som slettes ikke var helt flate og hvor 5km også i Farsund var litt for lang (150m) forteller resultatlista om fine prestasjoner fra flere lokale løpere

10km 1.plass til Skjalgs Marie Kloster 38.31, 42km 1.plass Oddveig Odland, Varhaug 3.08.25, 2.plass halvmaraton til Sjur Ferkingstad, Spirit 1.15.58 og 42km Sølve Salte, Undheim 2.52.22 og 5km Leif Johannes Omland, Spirit 18.39

Bildet viser 3 av Spirits 4 Farsund deltakere fra venstre Sjur Ferkingstad, Marius Mikkelborg og Geir Lindtner

Ellers fra den store verden har Kristine Lande Dommersnes løpt en fenomenal 5000m da hun under Nordisk mesterskap i Parken, København løp inn til 2.plass med tiden 15.53.45, ny pers med hele 28,29 sekunder.

Tiden er 5.best i Rogaland gjennom alle tider og den raskeste tid på over 20 år da Bente Landøy 3.5.02 løp på 15.37.53.

Kristine har ellers foran seg på lista størrelser som Ingrid Kristiansen, Susanne Wigene og Christin Sørum som i 1986 løp på 15.51.0 som tidenes 4.beste på en Rogalands statistikk med store navn

Team Ingebrigtsen med aldeles strålende oppvisning av noen løp da forsesongens kanskje største og beste internasjonale løpsmønstring fant sted i belgiske Oordegem lørdag

Narve Gilje Nordås oppsiktsvekkende 1.plass på 1500 med over sekundet ny pers til 3.34.70

Henrik Ingebrigtsen med strålende comeback ved å løpe inn til 3.plass på 5000 med 13.13.99

som er ny pers med 1,39 sekund og bekreftet sin posisjon som Norges 5.beste 5000m løper gjennom alle tider på resultat men ikke som mesterskapsløper hvor kun yngstebror Jakob kan vise til tilsvarende merittliste

Per Svela 11.plass på 13.22.46 pers med vel halvannet sekund fra hans Monaco 2020 løp

Oordegem stevnet er et gigantisk maratonstevne som pågår fra tidlig ettermiddag til over midnatt. På 5000m kan man søke deltakelse med sub 15 min pers i herreklassen. 162 deltok på 5000m menn i år hvorav 19 fartsholdere i de forskjellige heat står med DNF i resultatlista

I alle øvelser kvinner og menn er premiebonus 300-200-100 Euros for 1-2. og 3.plass

Tjalve tjener gode penger på Holmenkollstafetten som gir muligheter å sende sine utøvere ut til stevner hvor konkurransetilbudet er perfekt

Tobias Grønstad (21) fortsetter sin fine utvikling som 800m spesialist. Fjorårets 1.46.02 notert i Dessau Tyskland 25.mai ble igår senket til solide 1.45.67 i italienske Grosetto. Med dette har han kun tre norske løpere foran seg på best gjennom alle tider statistikkene.

Vebjørn Rodal fra Oppdal FIK 1.42.58, Atle Douglas, BergenFIK 1.43.69, Tor Øivind Ødegård, Fredrikstad 1.45.42 mens Thomas Roth fra Ullensaker Kisa er nærmest bak med 1.45.75 og Sigurd Tveit, Kristiansand 1.45.86

Fjorårets mangekamp sensasjon Sander Aae Skotheim deltar i et av sesongens storstevner innen mangekamp Hyponmeeting i Gøtze og med følgende serie ligger han igjen godt an til å sette ny norsk rekord