top of page

Fellestreningen: Vannassen mandag, banetrening tirsdag og torsdag


Idyll rundt Vannassen - en friluftspark perfekt for løpetrening


Mandager kl 1715 (ikke rød dager) fortsettes intervall trening med start fra lekeplassen

Tirsdager kl 1530 eller ferdig oppvarmet til kl 16 - bane intervaller på Stavanger stadion

Torsdager kl 1530 eller ferdig oppvarmet til kl 16 - bane intervaller på Stavanger stadion

Torsdager kl 1740 eller ferdig oppvarmet til kl 18 - bane intervaller på Sandnes stadion


Lørdager egentrening etter avtale via facebook grupper


Tirsdager etter påske oppstart fellestrening Ryfylke kl 1800 på Tau stadionNaturopplevelse midt i byen alene med deg selv eller sammen i grupper. Og om litt sørger fuglene for musikk til arbeidet, den vakreste avspilles tidlig morgenNoen av oss er heldige å ha en hytte på fjellet omkranset av snøkledde vidder med mulighet for 5-6 timers skiturer. Enda nærmere ligger Ryfylke i all sin prakt klar for langturer uten ski på bena.Odd Einar Tveit tv. og Rune Eie th. har et brennende engasjement for felles turprosjekter, for trening og oppstart av nye spennende løpstilbud. "Adventsløpet" 10km langs Tysdalsvatnet like før jul samlet hele 37 deltakere hvorav 1/3 del representerer Spirit. Her underveis på en 3,5 times befaring av "Spaserlauget"s flotte utflukt tilbud i merkede løyper over hav og hei.


Roy André Erland i midten fjorårsvinner av "Hinnaløpet" hvor hver 5.deltaker løper for Spirit. Differanse halvmaraton tid til lavt 1.08 løper Thomas Asgautsen forteller noe Roy André selv neppe er klar over at han allerede er på lavt 1.13 nivå på halvmaraton dvs. en terskel fart for 1000m intervaller på 3.26

Selv om det overhodet ikke finnes tilfeller av smitte, til og med blant voksne ved uteaktivitet, er det viktig å respektere to-meteren, spesielt når paparazzie fotografer rasler rundt....."Solnedgangen" 5km vandring langs Solastrandens sanddyner evt hurtigløping på sykkelsti ovenfor er avlyst i 2021. Ikke fordi det var øs pøs regn og vind i 2020, men fordi vi enda ikke foreløpig har lagt ut PR for dette løpet, og gjerne mest fordi nær samtlige terminfestede løp på vårparten er blitt, eller vil bli flyttet til høsten. Det blir tettpakket til høsten"Rekordløpet Forus" med samme distanse 5km er en del av Spirits nye satsninger. Løpet ble først forsøkt avviklet 6.april, senere utsatt til 12.mai. Nå påny utsatt til 21.september og årsak kjenner alle til.FOTO: Andrzej Grochocki, Stavanger Fotoklubb


Gjennom generasjoner har det daglig blitt løpt milevis for å komme seg til skole i Afrika. Ja, formodentlig også på andre kontinenter. I Norge er vi livende redd dersom en av våre egne poder skal måtte gå mer enn 500m til skolen.


Om det har gitt utslag mhp om man blir løper ved høy aktivitet fra ung alder? Nei, er man fra Afrika, da løper man ikke fort, eller?


Etterhvert som flere og flere er blitt klar over at Jakob Ingebrigtsen startet med systematisk trening allerede som 6-åring (eller la oss si tilnærmet systematisk), ja vel da blir det muligens nytteløst å tvinge unge jenter til å kun få lov å springe max 200m hvis man er under 10 år og max 600 hvis man er under 15. Slik er barneidrettens konkurranseregler i Norge, forstå det den som kan.


Vi glemmer aldri dama i pølseboden på Bryne: "å sier du det, har du noen med som er både 17 og 18? Nei, dette forstår jeg ikke, datteren min sier jo at friidrett er noe man slutter med når man fyller 15!"


FOTO: Trine Nessler Wichmann


# 316 Rolf Jegervatn er ikke blant dem som utvikler nivå fordi man som ung utvikler naturlig styrke og nivå som følge av at man vokser. Rolf opplever strålende utvikling fordi han trener.


Han trener dessuten fornuftig. Nærmest uten unntak 2 mil langtur eller mer på lørdager i et tempo som gir mulighet å oppdage underveis. Ja, å bruke tildelte sanser kanskje til og med uten musikk gir jo den godfølelse og overskudd.


Overskudd tar Rolf med seg som rundt Vannassen mandag. Oppmøte blant de aller første som alltid. Denne gang ble det løpt 1x3000, 2x2000 og 3x1000. Det skilte max sekundet da vi klokket tiden på øktens siste tre tusenmetere.GTI først og fremst men også Spirit har et større volum veteranløpere i sine rekker. Her start seedet gruppe i Hinnaløpet, et av de siste mosjonsløp avviklet sist høst.


Egersund halvmaraton som var siste større mosjonsløp "før koronaen" samlet +/- 20 løpere fra begge nevnte klubber. I utgangspunktet er det veteraner som løper utenfor bane og de yngre som løper på bane.I 2018 og 2019 gjennomførte mosjon og eliteløpere i Spirit 60 etapper i Holmenkollstafetten - landets klart største idrettsarrangement for voksne aktive med over 50.000 påmeldte løpere

Sent forrige uke ble det bekjentgjort at også 2021 utgaven av HK stafetten er avlyst.


FOTO: Eirik Førde.


Bildet fra friidretts NM i Tønsberg i 2013. Etter suverent NM gull på 5000, hårluggen farget i gull før start 10.000m. Gull nr to på bane. I tillegg samme år gull halvmaraton og terrengløp 10km samt kåret til månedens europeiske utøver i oktober.


Ørjan Grønnevig er med 36 medaljer i norske og internasjonale mesterskap Stavangers store friidrettsprofil fra han 18 år gammel sluttet å spille obligatoriske fotballkamper bl.a. sammen med Yann Erik de Lanley i Vaulen. Etter to år med jobbing og studier er Ørjan igjen tilbake i trening. Fortsatt bare 30 år har Ørjan formodentlig fortsatt mye på gang.


Og hvor er det Ørjan helst trener? Rundt Vannassen selvfølgelig...han bor like ovenfor...

Kondis.no oppdaterer hver mandag - i et normal år - statistikk over landets beste gateløpere. Om vi flyttet prestasjonene levert under fjorårets Karmøy Maraton til en normal lettløpt 42km som på Jessheim, ville - i maratonsammenheng - fortsatt unge Anne Jorunn Hodne lagt seg til på en 6.plass på fjorårets Norgesstatistikk kvinner senior på helmaraton. Står nå som nr 10.


Ikke så rart. Som ganske ung for en del år siden løp hun den slettes ikke lettløpte Midnight Sun Maraton i Tromsø på 2.47.15 og tok NM gull med over 7 minutters margin til nummer to Wenche Lægraid Kvæven. Wenche løp maraton distansen på 2.48 tallet både i Chaicago og i Berlin og med 6.plass fra OL finalen i padling i Atlanta, ansett som seriøs mens hun satset.


FOTO: Trine Nessler Wichmann


9 år gamle Melodie Holgersen løp 5km gjennom uværet langs Solastranden i høst på 21.29. Når vi sammenstilte fjorårets 5km tider oppnådd i vindstille kontra løp i sterk vind - utgjorde snitt vi landet på for "Solnedgangen" et fratrekk på 40 sek. Det artige med U-15 prosjektet i Spirit er hvordan det virkelig går unna på også de forrektige distanser for helt unge som 200 og 400m


173 visninger

Comentarios


bottom of page