Frankfurt Maraton: Thomas Asgautsen 2.29.53

Oppdatert: 30. okt. 2018

Thomas Asgautsen 2.29.53 og Andreas Grøgaard 2.28.42 - to av seks nordmenn som løp sub 2.30 under Frankfurt Maraton søndag. Andreas M. Sjurseth 2.17.12 - 3.beste europeer

Kondis rapport fra Frankfurt nå klar:

I august parkerte han med flere minutter en dansk og en norsk løper hhv 2.25 og 2.26 som maraton pers. 3 uker etter løp han enkelt fra 2.29 løper Andreas Grøgaard under NM i Oslo

"Jeg hadde et ørlite håp om å greie 2.25 idag, så da tenkte jeg at jeg måtte passere halv på rundt 1.12" sa Thomas etter å ha fullført sitt 3.maraton i løpet av 2 måneder. NM bronsen her vel på plass et overdådig løping også under Oslo Maraton

Når 34 km er unnagjort av Oslo Maraton har Thomas Asgautsen ristet av seg samtlige NM deltakere med unntak Ebrahim Abdulaziz (PB 2.16.38) fra Strindheim og Frew Z. Brkineh fra Sandnes PB 2.26.30 (før NM) og ble tilslutt beste norskfødte løper i Maraton NM 2018

Thomas snakket med Sondre Nordstad Moen etter premieutdelingen på Rådhusplassen. Fredag førstkommende møtes to maraton helter påny. Thomas er på plass sammen med langdistanseløpere/trenere i møte med Sondre og treningsforedrag på Sola Strandhotell

15 norske løp på 2.35 eller bedre i Europas eldste maraton (1981). Frankfurt Maraton anses som verdens 3.raskeste maratonløype. Vinnertiden ble likevel nær 5 min svakere enn v.rek. notering oppnådd i årets Berlin Maraton. De 8 første til mål var alle afrikanske løpere.

Fantastisk løp av norske Andreas Myhre Sjurseth fra Sp.kl. Vidar. Med supertiden 2.17.12 perset han med over to minutter og ble 3.beste europeiske løper bak tyske Arne Gabius og britiske Mark Scott Aaron som løp på hhv 2.11.45 og 2.16.57

Spirit har i oktober måned hatt "negativ splitt" som gjennomgangstema i rapporter fra større konkurranser samt på klubbens fellestreninger. Dermed artig å registrere at de 3 nordmenn som leverte best sluttid i Frankfurt alle 3 løp like fort eller fortere på siste halvdel av sine løp

Dette kalles "negativ splitt"

- Andreas Myhre Sjurseth 2.17.12 etter 1.08.44 + 1.08.29

- Håvard Fjærli 2.27.23 etter 1.14.20 + 1.13.03

- Andreas Grøgaaard 2.28.42 etter 1.14.21 + 1.14.21

De to neste norske (Ola Sakshaug og Simen Næss Berge) var ganske nær negativ splitt mens satsingen til Thomas denne gang ble i overkant optimistisk (1.12.20 + 1.17.34)

Også Marthe Katrine Myhre som ble klart beste norske kvinne i Frankfurt fikk det tøft i siste halvdel. 1.21.02 til passering halvmaraton ville normalt være en fornuftig åpning for Marthe - vi vet ikke hvorvidt vindforhold eller annet har hindret henne å kunne øke på slutten som da er en forutsetning for å lage de helt gode løp

Vi minnes NRK sending fra årets London Maraton hvor den alltid nøkterne og kunnskapsrike maratontrener Jack Waitz sier: "Vinnerne i 5 av de 6 siste større maraton klassikere har alle kommet til mål med negativ splitt"