Fredrikstadløpet: Asgautsen seier halvmaraton og Julie Aspesletten m/sterk 5km i årsdebut ute

Julie Aspesletten med overbevisende sesongdebut utendørs da hun søndag satte ny pers på 5km med 17.37. Tiden er kun 4 sekunder bak Sara Aarseths klubbrekord på 5km og profilerte løpere som Tessa Frenay (9.28.17) og Sigrid Gjølberg (9.54.60) var idag hhv. 6 og 3 sekunder foran Julie på resultatlista.

Julie innpisker og motivator for Spirits Oslo bataljon. Neste helg flyttes fokus fra Østfold til Vestfold hvor Holmestrand Maraton ligger i plan. 5km, 10 eller 21 aktuelle valg. Maraton får vente til senere

Lørdag dro Thomas Asgautsen terrengløp KMs medaljevinnere i bra fart rundt de noe uvant kuperte 3,8km i Egersund. Søndag formiddag på plass i Fredrikstad for å løpe halvmaraton.

Under gode forhold i Fredrikstad var Thomas uten konkurranse og etter 8km takket han for følge og løp komfortabelt solo til mål til vinnertiden 1.09.50

Halvmaraton PB til Thomas skriver seg fra 2015 hvor han i Oslo Maraton løpte på 1.14.15. Da han i Frankfurt Maraton på offisielt oppmålt halvmaraton punkt klokket passeringstid 1.12.20, er dette en notering som ikke normalt kommer med i statistikker.

RESULTATER:

YNGVILD KASPERSEN - NORSK ÅRSBESTE HALVMARATON - 1.14.39 !!

Fredrikstadløpets mest oppsiktsvekkende prestasjon søndag ble imidlertid besørget av 24 år gamle Yngvild Kaspersen fra Tromsø Løpeklubb. Yngvild (24) løp Barcelona halvmaraton på 1.16.13 i februar.

Så viser det seg at det er mulig å løpe fort også på norsk asfalt. Yngvilds 1.14.39 er årsbeste i Norge. Også klubbvenninne Katrine Kvernmo senket sin årsbeste fra 1.22 tallet i Barcelona til 1.20.42 og en fin 2.plass i Fredrikstad

GODE HALVMARATON JENTER OGSÅ I VENLO, NEDERLAND

Fjorårets to beste halvmaraton jenter bak Runa Skrove Falch valgte Venlo i Nederland som vårens halvmaraton destinasjon. Søndag løp Skjalgs Vienna Dahle på 1.14.58, Stords Pernilla Epland på 1.14.43. Gode løp like bak sine bestetider fra København i fjor høst.