Løyperekord av Christina Toogood da 410 fullførte Gjesdalmilå søndag

Oppdatert: 26. sep. 2022

Barneløp 800, 5km rundt idrettsanlegget og 10km rundt Edlandsvannet årets løpsprogram

Kim André Haugstad ledet løpet ved inngangen til og utgangen av Edlandsvannet. Her tett bak følger Undheimløper Ola Tjensvoll og dagens raskeste klatrer i bakkene oppover fra E39 til stadion - løpsvinneren Alexander Skurve fra GTI

RESULTATER Gjesdalmilå 2022

Og for en løpsmaskin hun er Christina Marie Toogood fra Sandnes IL. Sist søndag løp hun et nydelig gjennomført førstegangs halvmaraton i København på 1.19 tallet.

Tilbake i gamlelandet løper så Christina lørdag inn til 2.plass i PB milå før hun søndag igjen er på farten. Først en klar 1.plass i Gjesdalmilås 5 km med tid 19.11, et løp hun tilsynelatende tok som oppvarming til hovedløpet 10km i Gjesdalmilå med start 25 min etter

Tre løp ila. 24 timer, fire langdistanseløp ila. av 1 uke tyder på en gjennomtrent bra motor og prisen ble ny løyperekord 37.24, hele 28 sekunder bedre enn Sara Aarseths rekord fra 2018.

Spirits Oda Andersen Lundeby med 38.36 fra Undheimløpets 10km tidligere i år løp i dag inn til 2.plass med tiden 40.22. Dette kan tyde på at Gjesdalmilå med dets krevende stigninger i løpets siste kilometer opp til mål kan være henimot 2 min tøffere enn en lettløpt 10km. Dette spesielt siden Oda elsker å løpe motbakker med en 1. og 3.plass fra Red Bulls nordiske cup i motbakkeløp opp hoppbakken i Lillehammer og Lahti

Bjerkreims Monika Vassbø har hatt klippekort på pallplasser under lokale løp i Gjesdal og i Dalane. Denne gang kostet det bittelitt for mye forteller hun her til Katrine Haaland Leveraas som tok henne med kun 8,3 sek og stolt kunne innta 3.dje og siste pallplass

137 av 173 påmeldte fullførte 10km. Roar Fjermestad Eie (237) og Tore Hølen (147) på hhv 4. og 6.plass etter snaue 2 km

Langs E39 Kim Andre Haugstad fortsatt i tet med GTI løper Alexander Skurve hengende tett i rygg uten noe som helst plan om å ta sin del av drajobben

Mot mål til 1.plass for Alexander Skurve, en fin triumf etter et par sesonger med mye skader. I 2020 løp han 5000m på 15.21.49 og 31.57.72.

Vinnertid 33.51.1 blir til offisiell tid 33.52 når Skurves tid skal statistikkføres, ettersom ethvert lite hundredel etter reglene for gateløp/terengløp skal opphøyes til nærmeste hele sekund

Kim André Haugstad, Gjesdals beste løper har levert sterke tider så vel på bane som gateløp

32.32 på 10km gateløp og 8.54.10 indikerer høyt kretsnivå. I dag 18 sek bak Skurve og 2.plass

På 3.plass Ola Tjensvoll fra Undheim med 34.33 på en dag hvor noen av klubbens maraton helter igjen har levert strålende i Berlin Maraton. Aller best Jarle Risa med strålende 2.30.51 en 6.plass i klasse 45-49 år

På 4.plass Tore Hølen med tid 35.02.4 som da gir offisiell tid 35.03 for statistikk formål