Haugesund IL suverent best i KM terr. Emmanuel og Penne Nygård 2. og 3. beste norske i Drammen 10k og Skurve m/sterk 3.plass i Firenze halv

Oppdatert: 8. apr.

Haugesund IL med 9 KM gull klart beste klubb i Njåskogen lørdag, Skjalg med 4 og Gjesdal og Sandnes med 3 KM gull hver.

SANDNES LØPERE MED STERKE GATELØP I DRAMMEN OG FIRENZE

Vinner 10km i Egersund Kiruhura Emmanuel Ntagunga (31.36) i midten og Alexander Skurve (31.38) fra Egersund løpet samt vinner 5km i Hoka Solastranden Andreas Penne Nygård med imponerende løp i Drammen 10k og Firenze halvmaraton

Med hhv 30.16 på 7.plass og 30.36 på 11.plass for Penne Nygård hadde de kun EM løper Ferdinand Kvan Edman foran seg blant norske løpere i et stort internasjonalt felt.

For 42 år gamle Andreas Penne Nygård som lørdag ladet opp med å løpe inn til KM gull i 5km terrengløp var løpet ny pers 5 sek bedre enn hans løp i Hytteplanmila i 2022.

Strålende prestasjoner også av Marie Kloster fra Skjalg på 14.plass i kvinneklassen med 36.43 halvminuttet bak pers og Helena Hope fra Spirit på 17.plass med 37.01 kun tre sek bak pers 36.58 fra Lierløpet

Blant andre lokale i Drammen finner vi Spirits Andrea Sætre på 47.plass med 39.37, Christina Ingebrigtsen, Sandnes IL på 76.plass med 41.10. Arne Kalland-Olsen fra EY bil på 56.plass med 32.32, Kristoffer Ingebrigtsen på 77.plass med 32.58, Bjørn Kåre Høie, Spirit 34.43 på 186.plass og Ørjan Hviding, Spirit på 201.plass med 34.50

Med tiden 1.10.13 løp Alexander Skurve (32 år) fra Sandnes inn til en imponerende pallplass i Firenze halvmaraton. Tiden er 5 sek forbedring av hans tidligere pers fra Norgesløpet på Jessheim i 2020.

Høy temperatur (+22) for langdistanser satte sitt preg på sluttider i årets Berlin halvmaraton - Zerei Mezngi fra Skjalg inn på 13. plass som 4. beste europeiske løper med tiden 1.02.40.

Varmen tok også knekken på to andre rutinerte norske med ambisjoner om representasjons plass på det norske EM laget i halvmaraton og tider ned mot 1.02. Gode treningsprognoser til tross Marius Vedvik måtte opp til 1.05.50, Eivind Øygard 1.06.39

Zereis gode venn tyske Samuel Fitwi Sibhatu ble beste europeer på 9.plass med 1.01.33.

Med tiden 28.47 løp Fitwi inn til 9. plass også i Valencia 10k i 2021 hvor Zerei vant på norsk rekord 27.39

RAPPORT KM TERRENGLØP

Kruttrøyken i ferd med å legge seg idet 5km feltet for seniorer og veteraner er skutt igang. Mens KM kvinner senior ble satt opp i kortløypa på 2,3km løp alle øvrige startende klasser om KM medaljer.

Som siste post på programmet talte Mortenløpene også 10km som imidlertid ikke talte som KM øvelse. Her ble EIKs Torstein Tengsareid beste herreløper med 38.30.2, Preben Aase på 2.plass var 12,4 sek bak. Kvinneklassen vunnet av Spirits Anne Braut med 45.08.0.

Mia Bø meldte overgang fra Gular til IL Skjalg før årets sesong. Med tiden 8.05.7 i kort løype 2,3km sørget hun for KM gull til Skjalg i J17 hvor forøvrig klubbvenninne Ingrid Bergsvik tok sølv med 8.35.5

Undheim var i likhet med Spirit blant klubbene som fikk med seg ett KM gull fra Njåskogen. Carlo Brekken vant 5km i klasse MV 45-49 år med tiden 20.33.9

Nr 383 Geir Lervik, Matningsdal IL løp utenfor konkurranse i KM del av Mortenløpene men var i det minste fin drahjelp for KM vinner i klasse menn senior Kristoffer Nordhus som vant med kun 2,5 sek margin til Lervik.

Siri Vaule strålende fornøyd med å ha sikret klubbens eneste KM gull da hun i klasse 45-49år vant 2,3km med tiden 13.55.9, uten å ha blitt presset altfor mye underveis

Per Christian Bårholm, Oda Andersen Lundeby og far Andersen Lundeby fra Trondheim på Jæren besøk og selvsagt fikk både mor og far med seg start i Mortenløpene

KM sølv på 2,3km klasse kvinner senior til Linnéa Valhovd Hove kun 15,6 sek bak formsterke Christina Toogood fra Sandnes IL som vant med tiden 8.21.8. Tider ligner mer på en bra tid på en 3000m flatt noe som forteller om mye svinger og vått underlag i Njåskogen