top of page

HK Stafetten: 1.pl., 3. og 4.plass til Spirit, alle 6 lag bak budsjett, men jentene satte 7 klubbrekorder + 1 tangering

Oppdatert: 6. mai


Spirit friidrett samlet utfor elegante Scandic Holmenkollen Park hotell før avreise til Bislett


Til tross for et par tre tja gjennomføringer, her er gårsdagens Spirit vinnerlag. Registrert som Stavanger klubb men en klubb bredt representert fra hele fylket. 3 fra Stavanger, 3 Ryfylke, 3 Sola, 1 Bjerkreim, 1 Randaberg, 1 Sandnes, 1 Kvitsøy, 1 Ølen og 1 fra Haugesund.


FOTO: Anders Fosså


Gledesstrålende vinnere på seierspallen på selveste Bislett. Lagkaptein Børge Harestad m/ plaketten vel i havn. Spirit har lagt seg til en fin vane - å alltid ta en 1.plass - i år veteran i fjor junior.


Med tiden 59.06 var laget 1,18 min foran neste lag i en klasse som normalt teller 3-4 lag men hvor det i år var 8 fullførende lag


RESULTATER:


Med nær to minutt forbedret totaltid endte Spirits kvinner elite lag på 12.plass i år som i fjor.


Vi sier likevel 10.plass ettersom elite klassen hadde fått to av Sveriges bedre løpeklubber på besøk som plasserte seg foran Spirit men inngår ikke blant 14 beste norske som beholder sin plass i neste års eliteklasse.


Elitelagets kanskje mest travleste Helena Hope tv. fra Haugesund rakk ikke frem i tide til lag bilde, men klubbens eminente maratonløper ble den andre av sju jenter som løp inn til ny klubbrekord.


Ved siden av Helena står Colorado baserte Sydney Zywicki nå forlengst etablert bosatt i Sola som også ble en av dagens mange vinnere. Hennes maraton løper og ektefelle Ben Zywicki tippet nemlig hennes mulige etappetid kunne være rundt 6 minutter, budsjett sjef Einar fikk kalde føtter idet hans budsjett var satt til 4.46. Sydney løp som en gudinne på 4.43 !!


Helena løp 3.etappe på 1.47 og forbedret tidligere klubbrekord med hele 6 sekunder.


Det startet med Oda Andersen Lundeby som forbedret Nina Andersens seiglivede klubb rekord 3.40 på 1.etappe 1200m på Bislett. Odas nye klubbrekord lyder 3.35


Rekordholder på 4.etappe Sara Aarseth tilbake i rekordform fikset først ny klubbrekord på 5.etappe med to sekunder til 4.11, før hun 8-9 minutter senere la i vei på en tøff 6.etappe på Spirits lag i kvinner senior og hvor hun kuppet Einars budsjett med 7 sekunder.


Silje Torsvik på 10.etappe 2840m fikk endelig has på Janne Elin Vatnalands klubbrekord 9.22 da hun løp inn til imponerende 9.11.


Janne Elin holder fortsatt klubbrekorden på 11.etappe 1530m med 5.15 men Karoline Lien tangerte tiden med sin 5.15 etappe.


Andrea Sætre kuppet Anne Jorunn Hodnes klubbrekord 3.48 på 13.etappe ved å feie rundt på 3.45. Tilsammen 5 klubbrekorder og 1 tangering blant elitelagets jenter


Anne Braut kuppet så klubbrekorden på 9.etappe 630m lett nedover med to sekunder til 1.55. Rekorden ble oppnådd med stokk stive ben etter at hun 9 minutter før hadde gj.ført 1810m utfor for elitelaget


Odd Andersen Lundeby måtte på kort varsel overta for et nytt forfall siste uka før avreise og benyttet anledningen til å sikre seg klubbrekord nummer to ved å forbedre Andrea Sætres ca. 10 minutter gamle klubbrekord på 13.etappe fra 3.45 til 3.36


FOTO: Geir Søndeland


På plass utfor maratonporten klar for lagfotografering. I år gikk det som smurt, idet nesten alle lag var fulltallig til stipulert tid. Faktisk var vi klar 4-5min foran skjema, tiden trengtes for det var lang vei å spasere ut til etapper lengst borte fra Bislett


Første stevnemøte mellom Anne Serine Ognedal lagkaptein for vårt kvinner senior lag og Janne Elin Vatnaland fra Bokn, nå bosatt med familie i Ålesund og som etter 18,7km løping med tiden 68.37 min var fattige 4 sek for sent i mål for å greie opprykk til eliteklassen. Janne gravid i 5 måned og gjorde sin del av jobben kun få sek bak sin tidligere pers på 11.etappe. Hun er den eneste blant Spirits kvinner som har deltatt hvert år siden opprykk elite i 2013.


Vi innledet vår bilderapportering med å fortelle om en klubb registrert i Stavanger men med hele fylket representert. Her våre nye landsmenn med utenlandsk opprinnelse som forlengst har slått seg ned i Norge. Ben, Sidney og Leevi Zywicki fra Colorado etablert på Sola 10 mdr mens våre Ukraina venner til høyre Leonid Rayets og Denys Checkelnytskyy deltok også i fjor for Spirit. Alle tre herremenn har tider godt nedover mot 1.50 tallet på 800m og yngstemann Leonid har ledet et større toppidrett/treningssenter i Ukraina før krigen brøt ut

Er man blant klubbens største profiler settes etappebudsjettene såpass høyt at de kan være vanskelig å oppnå, mens budsjett kulturen forøvrig er å være mer hyggelig mot nykommere


Ben Zywicki sammen med Thomas Asgautsen bidro spesielt på Spirits vinnerlag (veteran kl) som de eneste som gikk under budsjett hhv. 13 og 8 sek under.

Mads Helland på 1.lag menn senior tangerte sammen med Ben Zywicky klubbrekorden 3.33 tilhørende Thomas Asgautsen. Bildet er nesten historisk og er tatt like etter at Mads stikker helt opp i tet i klasse menn senior vel 100m etter 4.veksling med 2.rankede Steinkjer på hjul


Vi hadde nettopp sett Sidney Zywicki avsted gjennom 5.etappe i ledelse kl. kvinner senior og vi var helt sikker at også Ben ville få pinnen i ledelse på veteranlaget.


Vi var i den syvende himmel, vi ledet Holmenkollstafetten i tre klasser, dette kunne umulig holde helt til mål?


Det pussige med Thomas som senere i dag løper NM kvalik 10.000m var at klubbrekorden 3.33 ble notert årene han aldri trente intervall men likevel løp 10km på 31.06 og likevel vant Oslo maraton, Bergen City og Stavanger Maraton - alle tre med flere minutters margin.


Så til dere som elsker intervall trening, lytt til Einars treningsfilosofi om at dere aldri får løpt nok lange ekstremt rolige turer. Intervall trening bryter ned, rolige turer bygger kapasitet.


Og når man hører såkalte storheter innen norsk treningsrådgivning som prediker å starte intervall trening allerede første uka etter gjennomført maraton er det til å få fnatt av...

Med Kristin Vabøs tilbakekomst på elitelaget har Spirit blitt et lag å regne med i helt øvredel av eliteklassens resultatliste.

Å ha gla'jenta Kristin med igjen på laget er helt konge og selv om Kristin smiler dagen lang er hun her så langt unna å smile som det er mulig å komme. Kristin er nemlig kun 200m fra veksling etter en overdådig 4.etappe. Med etappetid 6.44 er hun 6 sek bak stafett guru Sara Aarseth "umulige "klubbrekord og kun sekundet bak Silje Torsviks gjennom alle tiders nest beste etappetid.


Lag nr 216 dvs av arrangør ranket på 16.plass - ja, så feil kan man ta - i ferd med å dra siste sving inn til veksling og siden vi ikke så et eneste lag i "vår" nr serie på 200 tallet visste vi at vi var i ledelse. Våre tips om tre førsteplasser, kunne de virkelig gå inn?


LAGFOTO - KVINNER SENIOR

Kvinner senior lag med 7 debutanter er verdt å bli nevnt alle sammen og vi lister dem i den rekkefølge de løp fra 1.til 15.etappe. Foran fra venstre Andrea Sætre, Maren Mjåtveit, Silje Milenkovic, 4.etappe ikke tilstede, Sidney Zywicki, Sara Aarseth, Linnéa Valhovd Hove, Seline Asperheim Barsnes. Bak fra venstre Anne Braut, Mari Mauland, Janne Elin Vatnaland, Jorunn Randeberg, Oda Andersen Lundeby, Linda Lundmark og Louise SørensenLAGFOTO - MENN SENIOR 2.LAG

Å merke seg på menn senior 2.lag nr 2 stående bak fra venstre. Håvard Andersen Bråthen fra team Spirit Ryfylke og fra Jørpeland. Håvard som dessverre ikke fikk registrert etappetid på sin 1.etappe 1200m på Bislett men som vekslet på 5. eller 6.plass i klassen og på dagens beste Spirit etappetid 3.16 eller 3.17 (mest sannsynlig) ettersom han var flere sekunder foran 1.lagets Sondre Nedrebø som er registrert med 3.20.


Ved siden nr 3 fra venstre står Lillehammer student Vetle Svanes Strand som med tiden 4.20 på 6.etappe "lille Besserud" kuppet Einars budsjett med hele 8 sekunder. I fjor løp han inn til 4.33 på vårt junior vinnerlag og var da 4 sek under budsjett. Selv om vi visste Vetle hadde sittet og glist foran hele Norge på NRK TV etter å ha ledet 3-mila i NM selv etter de første 100 var kommet i mål med sitt start nr 12, så turde vi ikke sette budsjettet strengere enn til 4.28. Vi visste nemlig at det var to av Spirits største motbakke kjemper Dag Einar Bøtun og Håvard Austevoll som satt på klubbrekorden med 4.15.

Den tredje på dette laget som fortjener å bli trukket frem spesielt er mannen som forsøker bli anonymisert ved å sitte med caps og i tillegg solbriller som er lov men som gjør research arbeidet krevende (dersom man ikke kjente unge Anders Haugen godt fra før). Anders var den ene vi tenkte på da vi på forhånd tydelig tok noe hardt i da vi sa vi kunne vinne dersom våre to på krykker kom seg i vanlig løpeform. Kanskje hadde vi laget 14.etappes budsjett tall basert på en ukjent reserve men uansett med tiden 2.04 på den 720m lange sjarmøretappen ble Anders dagens budsjett knusemester med å plukke hele 21 sek på budsjett prognosen.

Luringen Henrik Berentsen ble fjerdemann som virkelig overrasket oss med å underskride budsjettet med 2 sek ved å løpe 12.etappe (den korte 370m) på 56 sek. Vi mente vel 58 sek var å ta nok i for en fortsatt noe urutinert stafettløper, men er man hurtig så er man hurtig.


LAGFOTO - MENN SENIOR 3.LAG

Etter at Spirits presumptivt 30 beste menn skulle vært fordelt på klubbens 1.lag og 2.lag var det våre øvrige rekrutter som skulle utgjøre 3.laget. Undheims 1.lag i klasse menn senior tok oss med 3.26 min, så "hele Jærens unge rekrutter" ble for sterke, men at Spirits 3.lag er kun 1.07 min bak storklubben GTIs 1.lag kan vel tyde på at også GTI trener John Nicolaisen sliter med å holde noen av lagets bedre profiler unna div. maraton og uvesentlige huti-heitti NM løp for løpere som knappest kan løpe, eller i beste fall kan gå under karakteristikken solide mosjonsløpere.


Vi må når dette nevnt skynde oss å tilføye at Undheim i tillegg tok en klar seier i stafettens superveteran klasse 47 sek foran storheten SK Vidars lag


Videre har vi en lang vei å gå før vi evt. rekker å ta igjen Bjerkreim som i atagelig over 40 år har deltatt med flere lag i Holmenkollstafetten. Bjerkreim var kun 6 sek bak Spirit 3.lag et lag med langt større nedslagsfelt enn i Bjerkreim bygda, så respekt for Bjerkreim IL som faktisk hadde hele 3 lag i mål i klasse kvinner senior og hvor Bjerkreims beste lag ble nummer fire snaut 2 min bak Spirits kvinner seniorlag


Så beklager vi at dette bildet ble det eneste hvor vi fra samme avstand som fotografering øvrige 5 lag fikk med oss bare halve ansiktet til sist ankomne i gruppa Jørgen Aanestad fra Ålgård som kom oss til unnsetning da vi 5 dager før løpsstart fortsatt manglet noen for å bli fulltallige lag


Sånn blir det når linsa nesten er lengre enn hele karen bak kamera. Vi stopper foreløpig her så får vi se etterhvert om vi greier å plukke aktuelle fotos utlagt facebook fra div. mobil tlf.


TUSEN TAKK - FOR ENESTÅENDE BIDRAG TIL BYENS FORTSATT FREMADSTORMENDE UNGE FRIIDRETTSKLUBB MED SPIRIT FOR ALLE


Sweets for my sweets. Dere er jo så hyggelige da, flott blomsterbukett og msse sweets stod klar på trappa da vi kom hjem til Sola etter en av verdens kjekkeste idrettsopplevelser - igjen takk alle for fenomenal innsats i Holmenkollstafetten!1 232 visninger

コメント


bottom of page