top of page

Hoka Solastranden 19.mars - utsolgt seneste 4 år - denne gang plass til alle !


Landet gjenåpnet....HURRA ! Mot 3000 deltakere til Spirits løpstilbud i 2022....

Fra tradisjonelt vinterkledd Solastrand medio januar til mulig steikende sol og vindstille mars


Mosjonsløpet langs Solastranden var samlet sett årene 2020 og 2021 ex barneløp regionens nest største etter 3-sjøers løpet. Inkludert pålagte begrensninger 1322 fullførende samlet for årene 2020 og 2021.


I samme to-årsperiode noterte Stavanger maraton 1250 ex barneløp, Sandnesløpet 1012 ex barneløp, deretter fulgte Siddisløpet og Mosvannsløpet - begge med lavere tall.


INFO // PÅMELDING, SE LØPETS NETTSIDE: https://www.solastrandenhalvmaraton.no/

Et løp utsolgt for startnummer seneste fire år favner interesse for løpere men også for løpets vertskap og samarbeidspartnere.


TIMEANDDATE har årene løpet økte oppslutning fra 437 i 2017 til 900 utsolgte startnummer påfølgende år vært såvel klubben som løpenes utrolig servicevennlige hovedsponsorSOLA STRANDHOTELL

Etter at Spirit ved etablering ny klubb fikk mulighet å overta løpet fra GTI, ble det gjort flere endringer. En vesentlig årsak til løpets store interesse utover det spesielle å løpe midtvinters ute, var flytting av arrangementet fra Sømmevågen til Sola Strandhotell. Samarbeidsavtalen med hotellet har åpnet for mulighet å kunne samle flere hundre løpere samtidig innendørs til mingling, bevertning suppe og kaffe, samt helt annen mulighet for hyggelig seremoni rundt uttrekning av gavepremier samt premiering av klassevinnere.


Hvert eneste år etter at løpet i 2013 fikk sin avslutning ved innkjøringen til Sola Strandhotell har arrangementsstaben og inviterte gjester avsluttet løpsdagen med hyggelig middag. I fjor ble samarbeidsavtalen forlenget med tre nye år frem til 2023.


En del av Spirits hyggelige samarbeid med Sola Strandhotell er å fastsette dato for neste års løp med lang horisont kanskje opp mot ett år i forkant, for å sikre tilgang til hotellets største lokaliteter tilknyttet areal mingling før og etter løpene, premieseremoni, løper middag mv.

FOTO: Svein Erik Fylkesnes, Stavanger Fotoklubb


I likhet med regionens største mosjonsløp arrangør GTI har også Spirit inngått foto avtale m/ Stavanger Fotoklubb om å forevige særpreg og spesielle forhold under Spirits mosjonsløp


I den forbindelse påminnes deltakere at det faktisk er utenom god folkeskikk å "forsyne seg" fritt fra fotoklubbens arbeid uten å innhente tillatelse, uten å kreditere fotografens navn....SPORT 1 SOLA SPORT OG FRITID /// HOKA


Med butikksjefs over 40 års bransjeerfaring innen sport og løpsutstyr er sportsbutikken i Sola sentrum naturlig valgt som samarbeidspartner tilknyttet Spirits løpstilbud i Sola kommune. I tillegg til at butikken er blant landets mestselgende innen HOKA løpesko og fritidssko, er en glødende interesse for å skape gode fritidsaktiviteter i regionen blant årsakene til formidling av tettere kontakt mellom HOKA og Spirit - regionens nest største leverandør av mosjonsløp
Høsten 2021 ble en langsiktig samarbeidsavtale etablert mellom Spirit og HOKA. Avtalen vil bl.a. bidra til at verdi av løpets premiebord er mangedoblet. Avtalen synliggjøres gjennom flere start og målbuer, arena reklame og del av startnummer. Verdi av gavepremier uttrukket på startnummer har kommet opp i et sekssifret beløp. I tillegg kommer klubbens innkjøp av medaljer med innskripsjon, teknisk materiell samt pengepremier


Heller ikke til årets løp lørdag 19.mars er et kortere barneløp med på plakaten, istedet har Spirit valgt å tilby en 5km slik at også de unge skal få prøve seg på et lengre distanseløp.


Vi følger Idrettsforbundets intensjoner om å være varsom med rangering i ung alder, at også de unge skal få tatt tider er vi imidlertid mindre redd for. Ser man på hvordan friidretten for barn unge er tilrettelagt, er tilbudet begrenset til distanser med sekunders varighet. Utenfor bane er tilbudet løp uten tidtaking eller løp begrenset til få minutters varighetUansett varighet, om du som nybegynner finner det mer komfortabelt å spasere enn å løpe, venter deltakermedalje med inskripsjon og inntegnet noe av omgivelsene du passerer.


Dørstokk mila er absolutt den aller verste, dette å bestemme seg for at også jeg vil noe, jeg vil komme igang, mestre noe viktig. 5km er noe alle kan greie.


Vi har satt av 1,5 time før vi gjør klar til neste løp 10km med start kl 1100. Å trene et par turer i uka - i pratefart - er mer enn nok i oppstart fasen


158 visninger

ความคิดเห็น


bottom of page