HOKA Solastranden halvmaraton - DIREKTESPORT sender direkte fra Solastranden - lørdag 19.mars

Oppdatert: 17. mar. 2022

Nok en gang går det mot rekordoppslutning for massemønstringen langs Solastranden. Fire seneste år har løpene vært utsolgt for startnummer. I år vil alle som ønsker å løpe få plass

DIREKTESPORT - AMEDIA

Løpet hvor nettopp du er i sentrum vil lørdag TV produseres med flere kamera langs løypa.

Abonnenter av hele 9 lokalaviser i Rogaland vil kunne følge sine helter direkte.

Lenke til DIREKTESPORTS sending

Sandnesposten, Gjesdalbuen, Strandbuen, Haugesunds Avis og Solabladets abonnenter er blant de heldige som førstkommende lørdag kan følge kampen om posisjoner idet løpets første av to hoveddistanser har oppstart fra kl 1100

For mange vil dette være den aller første anledning man løper med startnummer, for andre handler det om å forbedre fjorårets personlige bestetid, fremst i køen venter store bonuser dersom løyperekorder slettes

SPENNENDE LØPERTREFF ETTER LØPET

- En av tidenes største friidrettshelter blir med på løpermiddagen lørdag kveld. Løpertreffet er åpen for deltakere og eventuelt følge. Fortsatt ledige plasser, se løpets hjemmeside for priser og info

PÅMELDING TIL LØPERTREFF OG MIDDAG

Gå til boks informasjon på løpets hjemmeside. Under praktisk info vil du finne blankett for direkte påmelding

Sponsor samarbeidspartner Sola Strandhotel har tilrettelagt for sosial løper samling fra kl 18 med middag og program til unik spesialpris

STARTNUMMER UTDELING - med ekstra uttrekkspremier

Torsdag fra kl 10 startnummer utdeling i Sport1 Sola Sport og Fritid med trekning av dagens vinner av 1 par Hoka som åpningspresang. Samme også fredag med ny uttrekkspremie Hoka sko samt kjempe tilbud i butikken

LØYPEREKORDER VIL RYKE....

Ørjan Grønnevigs løyperekord på 10km 31.50 ble satt i januar 2016 samme år som han løp fra hele Nordens beste langdistanse løpere og ble nordisk mester i terrengløp. Ikke bare det faktum at vindfulle forhold midtvinters kan stjele sekunder, var det også slik at Ørjan alltid var i 3 ukers sesongpause hvert år etter terrengløp EM som avvikles medio desember. Dermed vil løpets senere arranagementsdato samt at man årene etter 2016 løper på helt annet utstyr innen gateløp enn da Ørjan løp sin bestetid 10km på 29.20.

Vindstille og -3 første gang løpet ble arrangert i Spirit regi i 2013. Jarle Risas 1.10.13 fortsatt gjeldende løyperekord på halvmaraton. Thomas Asgautsen lå i fjor solid foran rekorden i fjor men noe motvind de siste 2km langs Solastranden sørget for at Thomas endte 10 sek bak

Løyperekordene står i fare for å bli slått ettersom værmeldingene så langt er gunstige. Alle løyperekorder er utlagt på løpets hjemmeside