top of page

Holmenkollstafetten, del rapport nr 2 - kvinner senior 4 sek fra opprykk elite, menn senior 37 sek fra elite opprykk

Oppdatert: 9. mai


Med lagets to beste ute løp Spirits 1.lag menn senior 2,46min fortere enn i fjor og var 39 sek raskere enn fjorårets lag som vant juniorklassen. Laget var 37 sek bak Namdal i mål som ble nr 2 og sikret opprykk til neste års eliteklasse.


Spirit stilte i år med et jevnt besatt seniorlag men uten lagets superstjerner Dennis Ravndal og Abdallah Targan Yousif på plass endte vi opp med at kun Leonid Rayets leverte klassens beste etappetid.


KLUBBREKORDER

Med 1.50 på 14.etappe forbedret Leonid Rayets 1.59 løper Kristoffer Nordhus sin etappe rek med to sekunder og oppnådde beste etappetid i klasse menn senior.

Leonid Rayets nr 2 fra høyre sammen med Ukraina kollega Denys Checkelnytskyy samt Ben Zywicki til venstre som tangerte klubbrekord 5.etappe


Alf Ante I. Tornensis, Mads Helland, Emil Harestad og Kristian Seljeskog oppnådde alle fire tredje beste etappetid i klasse menn senior. På øvrige etapper må det skjerpet innsats til for å slåss om å komme opp på elite nivå

Mads Helland tangerte Thomas Asgautsens klubbrekord 3.33 på 5. etappe (1260m)


Også Ben Zywicki på veteranlaget som startet 5 minutter bak tangerte Thomas Asgautsens klubbrekord på samme 5.etappe. Studeres gatas helning mot husveggen får man et bilde av grader stigning på 5.etappens startfase.

Emil Harestad til venstre fra årets Ålgårdstafett kan se ut til å gå mot en spennende sesong.


Etappe klubbrekord igjen. Denne gang på 8.etappe 1810m utfor hvor Emil leverte på 4.31 og samtidig gikk 3 sek under budsjett.

Vi fikk fine bidrag også på kort etappene hvor Tor Olav Aakre på 9.etappe ble en av lagets 4 løpere som gikk under et budsjett. Budsjett ble satt med etappetider jfr. opprykk elite. 1.35 er en tangering av egen klubbrekord satt i fjor og 1 foran budsjett.


Fra Havveien i Tananger kommer en av dagens mange positive overraskelser: Bjørn Øvrebø Vidvei. Veien mot 1.laget gikk gjennom Ålgårdstafetten hvor han banket trener Einars mest optimistiske budsjett med 1 sek. I god stafettånd løp han sin tidligere bestetid på 12.etappe (370m) 57 sek fra 2019 ned med formidable 3 sek til 54 sek og tok samtidig budsjett m 1 sek

Fjerde budsjett vinner på laget med opprykk ambisjoner ble Jørpelands nye lyntog Kristian Seljeskog som med heftige 3.05 på 13.etappe 1080m med en lang drøy motbakke inn mot veksling tok budsjett med 2 sek og samtidig var kun 5 sek bak Dennis Ravndals klubbrekord


Ellers oppnådde Hans Petter Aakre budsjett med 1.21 på sisteetappen 500m med innlagt skarp sving/motbakke inn maratonporten. Her satte i fjor Henning Grønnes en fenomenal klubbrekord med 1.16.


Dette 5 uker før Henning tok en suveren bakkerekord Randabergfjellet opp.


Vi vet vel ikke om skjerpet vekslingstrening i Vigelandsparken (Frognerparken) kunne avgjort opprykk til eliteklassen i Spirits favør, men vi var altså kun 0,3 sek pr veksling unna opprykk til neste års eliteklasse med vårt seniorlag for kvinner.


Så vet vi at alle gjorde sitt beste og det er først og fremst og få pinnen hurtig gjennom alle 14 vekslingene og så bare lange ut folle folle fart. I år var vi så gode "at det nesten isje går an" men vi må altså skjerpe oss bare litt til - ja dersom vi ikke også trives godt med å alltid fremover løpe i kvinner senior...


Ellers noteres fine etappe plasseringer i kvinnenes eliteklasse, en klasse som i år hadde to svenske lag på besøk og som begge plasserte seg foran Spirit i mål på hhv 5. og 7.plass, i praksis løp våre elitekvinner seg da inn til en 10.plass blant norske lag.


Ser vi på hvem som greidde en topp 10.plassering var denne gang Oda Andersen Lundeby best med 4.plass på 1.etappe med tiden 3.35. Oda var da 2 sek bak U-Kisas Josefine Heier som i fjor hadde 2.07.22 på 800m og 4.30.36 på 1500m, så finfin opptur for Oda dette.


Sara Aarseth nest beste plassering i eliteklassen med 6.plass på sin 5.etappe

Linnéa Hove og Anne Braut tok hver sin 7.plass på respektive 6. og 8.etappe

Helena Hope tok en 8.plass på en for henne altfor kort 600m 3.etappe290 visninger

Comments


bottom of page