top of page

Holmenkollstafetten - praktisk info


Med vel to måneder igjen til årets største norske løperbegivenhet Holmenkollstafetten er det på tide med noe praktisk info


- 6 lag påmeldt

- hotell reservert for 72 løpere på Scandic, St.olavsplass. Klubben dekker overnatting 2 dgn.

- bankett lørdag reservert for 75 på Gamle Raadhus fra kl 1830, middag fra kl 1930

- her betaler klubb for middag og dessert, mens vi selv betaler for drikke


- alle som har ordnet reise innen mars måned er å anse uttatt på ett av våre lag

- dere som ikke allerede har meldt avreise tid kan enkelt ordne dette med en sms til Einar

- obs. alle meldinger bes sendt Einar skriftlig på sms eller epost. (Einar/Albert ikke FB bruker)

- vi løper alle i oransje, siste frist bestilling klær er imorgen søndag, neste mulighet til høsten

- alle som ønsker å delta kan delta, det er ingen krav til å måtte løpe så og så fort......

- fordi HK stafetten er løpet hvor absolutt alle kan delta men ikke alle kan få korteste etappeHolmenkollstafetten er klubbens nr 1 sosiale sammenkomst og så populær at har man vært med en gang, ser det ut som evigvarende medlemskap er aktuelt for flere.


Kristoffer Werner Hansen th. konsulent i oljebransjen har i flere år pendlet mellom Stavanger og Oslo. For pendlere er hverdagsløp som Hålandsvannet halvmaraton samt midtuketrening alltid aktuelt.


Frem til juniorlagets inntog i fjor holdt Kristoffer klubbrekorden på både etappe 8 med 4.39 på 1810m og etappe nr 9 på 630m med 1.39. Begge etapper går lett nedover men man må likevel vise fartsgener for å hamle opp med Kristoffer som også i år dermed aspirer til plass på menn senior 1.lag som en av de mange "man aldri ser på trening"


Til venstre sitter luringen Bjørn Sundvor sterk som en bjørn og som holder en tilsynelatende uslåelig klubbrekord på 2.etappe 1130m opp "Norabakken" med start inne på Bislett. Bjørn har 3,29 og ingen heller ikke klubbens meget sterke mann på fjorårets jr lag Alf Ante Idland Tornensis klarte overliste. Alf Ante som i 2021 sesongen løp 1500m på 4.04.92 og dessuten var med på Spirits NM gull lag på 4x800m mix stafett klasse menn senior løp en solid etappe som en av våre med jr klassens beste etappetid 3.38.


Likevel hele 9 sekunder bak en av Spirits heller ukjente men hardbarka stafettløpere forteller om at det ikke holder å bare løpe tredemølle eller ikke-kuperte rett fremover turstier ute.


Mari Nustad Mauland er også en kapasitetsløper med bl.a. britisk Grand Slam som 4 ganger 100 miles vinner i løpet av samme sesong. Også Mari er som løpeinstruktør på treningsenter Arena i Jåttåvågen en man aldri ser på Spirits fellestrening. Fordi hun da er på kjernetiden av besøkende gjester på senteret.


Også Mari som løper på elitelaget har vist seg utilnærmelig på samme 1130m etappe som er ekstremt vanskelig å få treff på mhp løpsgjennomføring. 4.03 og 4.10 er Maris bestenotering på de 1100m oppover. Tre andre jenter har sluppet til i Maris fravær, den nærmeste har 4.30.


Frognerparken - første sosiale samling fredag

Program fredag

- løypebesiktigelse, joggetur til Frognerparken, start kl 1815 fra Scandic.

- hotellet forteller om 35min å spasere til Frognerparken, antatt ca.3km, mulig å ta trikk #19

- idrettssunn middag på hotellet fra kl 20


Program lørdag

- kl 09 frokost på hotellet

- kl 11 siste peptalk, lagleder møte på hotellet

- kl 1215 avmarsj til Bislett og samling maratonporten for lagfoto

- kl 1400 start kvinner elite

- kl 1407 start kvinner senior

- kl 1420 start menn junior, menn senior 1.lag og 2.lag

- kl 1425 start menn veteran og menn superveteran


Fra ca. kl 1530-1540 starter premieutdeling ute på Bislett matta. Her vil noen av våre lag formodentlig være klar for pallplass mens vi andre samler oss på hovedtribunen for applaus


Etterhvert går vi tilbake mot hotellet for å slukke tørste ganer evt et lett måltid før middagen


ANTREKK MIDDAG

Pent kjekt sporty men ikke altfor stivt


STAFETT ØVING

Her bes alle allerede nå å sette av tid i sin kalender til å løpe en etappe på Ålgård stafetten torsdag 27.april fra kl 18 og utover. Vi har ingen planer om å vinne men istedet sette opp noen jevnbyrdige lag som kan teste seg mot hverandre. Stafett er gøy og helt ufarlig.


LAGOPPSTILLING

Det vil alltid være en smule usikkerhet rundt laguttak og så vel interne testløp, baneløp over kortere distanser og stafetter som Ålgårdstafetten bidrar i så måte til avklaringer. Uttak jr lag vil være basert på trener Albert Mosdals innstilling, mens Einar vil forestå øvrige laguttak dog i samråd med lagkaptein Silje Torsvik for kvinner elite


Mannskapssituasjon pr dato er at vi på herrer senior og veteran har flere løpere enn ledige etapper mens vi i skrivende stund mangler et par forsterkninger til juniorlaget hvor ambisjon er å vinne.


I kvinneklassene er konkurransen om å komme på elitelaget betydelig skjerpet. Dette betyr at Spirits lag i klasse kvinner senior faktisk kan greie opprykk til eliteklassen men bare dersom samtlige oppsatte på elitelaget er klar og at mange flere enn dem vi foreløpig har fått ok fra på kvinner seniorlag faktisk har lyst å bli med på dette løpershowet HK stafetten virkelig er.


Når vi nedenfor publiserer våre to lag vil man se NN bak to etapper som da gir mulighet for nye emner å vise seg frem på klubbens fellestreninger og dermed nesten automatisk være aktuell for en Oslo weekend og "vårens vakreste eventyr"


Og fortvil ikke. Holmenkollstafettens konkurranseregler tillater nemlig at dersom vi får forfall siste uke før avreise så er det mulig å låne løpere fra et annet av klubbens lag så lenge det ikke løpes i samme konkurranseklasse.


Kvinner elite 2023 Kvinner senior 2023

Start kl.1400 Etapper Start kl 14.07


Mathea Melberg 1200 Sidney Zywicki

Mari Mauland 1130 Kristine V. Lunde

Nina Søndenå 600 Hanne Sande

Silje Torsvik 1910 Sara Olsen


Mari Arnestad 1260 Nina Kristin Holta

Oda A. Lundeby 1240 Karoline Dahle

Kristin Vabø 1790 Linnea Valhovd Hove

Helena Hope 1810 NN


Silje Milenkovic 630 Anne Serine Ognedal

JanneElin Vatnaland 2840 Anja Kristin Lindanger

Maria Wiig 1530 Silje Gundersen

Yvonne Smith 370 Jorunn Randeberg


Anne Jorunn Hodne 1080 Bente Gyland

Karoline Hidle Lien 720 Mildfrid Melberg

Andrea Sætre 500 NNFLERE STAFETTER?

- 3.juni er Energistafetten under etablering. 10 etapper, start fra Stavanger Forum, Tjensvoll. Foreløpig 42 lag påmeldt. Så får vi se etterhvert om vi velger å toppe noen lag eller hvordan vi gjør dette.


Stafett er uansett alltid gøy656 visninger

Comments


bottom of page