top of page

Hyllest til "langdistansekongen"


Vadsø og omegn skal ha en stor del av æren for å ha bidratt til at det har blitt mulig å utvikle en utøver i godt voksen alder. 34 år, særdeles sulten på mye mer - en perfekt alder i arbeidet mot neste mål:


Å gjøre det bra i Tokyo OL 2021


"Langdistansekongen" hylles av kjent profil innen idrett, politikk og næringsliv i Finnmark


Blant mange hyggelige hilsener fra helgens NM kopieres Facebook innlegg publisert av

·

For en løper, ... for et løp, og for en Zerei!


For en Norgesmester, ... vår nye Langdistanse-Løperkonge Zerei har festet sin kongekrone !


Gratulerer beste, kjæreste Zerei, som Norgesmester på 10.000m baneløp, og det endatil det sterkeste så langt i din karriere !


Ord blir fattige, men skal prøve, ... og det nærmeste som kommer meg i hu er; "evigunge 34-årige Zerei, jeg ser du har skjønt det, og du har rett, kun himmelen er begrensinga, og taket for deg på de lange løp !"


FOTO: Bjørn Johannessen, Kondis


Hør her gode venner av Friidretten;


Zerei, løper sin første 10.000m i 2016 under NM, og tar der en sterk bronsemedlaje for Vadsø Atletklubb med ny pers på 29,34,17 !


Zerei, løper sin andre 10.000m bane i 2017, der han vinner og blir Norgesmester for første gang med den enda sterkere tiden; 28,59,95 ! Zerei forbedrer sin pers. med meget sterke 37 sek. !!! (red. korr: riktig tid 28.56.95)


Zerei, løper sin tredje 10.000m i dette Koronaår, 2020, og møter her til da Norges antatte beste langdistanse- og 10.000m løper; Sondre Norstad Moen, men hvor Zerei, virkelig viser hvem som skal ha denne tittelen, og der han bokstavelig talt løper fra Sondre Norstad Moen, og folkens til en enda sterkere pers, på fantastiske 28,23,86 !!! ... Løper 24 sekunder raskere enn siste sterke løp !!!


"Hvem andre har gjort slike prestasjoner ? ... !!! ... tredje løpet på rad !!! ... raskere hver gang, ... mye bedre enn siste fantastiske løp !"


Dette var da i juli verdens beste 10.000m tid dette år, og var inntil Himmeløpet av i dag 20. september 2020, den beste tiden i år for en Norsk løper på 10.000m."Men, hva betyr Zereis og Norges beste løp fra juli, når Zerei skal løpe i september og NM ?... Jo kun "noe som var; og som kun Zerei, kan forbedre !"


For hva gjør Løperkongen, Zerei når han møter det sterkeste 10.000m felt på mange år. (Bare synd ikke Norstad Moen ville stille, for å kunne bli slått enda en gang.)


Jo, han løper bare enda fortere !!! Han overgår seg selv for fjerde gang på rad !!! Han viser at hans filosofi om himmelen som den eneste reelle grense for sitt løpsopplegg kan være litt riktig ! Han løper sitt mest fantastiske og Zerei-sanne løp noensinne ! Dagens løp, overgår alt, i denne fantastiske , himmelstrebende løpsturen Zerei, har lagt ut på !


Zerei, seiger ut, girer litt om etter 6000m, tar stegene, og på Zereis vis, ... bare løper fra de andre ! ... og det inn til den mest fantastiske tid noensinne for våres Zerei, til den meget sterkere tiden; 28 min og 4 sek og 29 hundredeler !!!


En av de sterkeste tidene i Norge gjennom alle tider !


Zerei, i sitt fjerde 10.000m løp setter han altså enda en ny pers, og forbedrer Norges beste, og sin egen 10.000m tid av i år med nye 20 sekunder !!! ... WOW !


"Hvilken annen løper i løpshistorien har hatt slik progresjon som nettopp våres gullgutt

Zerei!" ... "Hvilken ! ... ?"


"Jeg har ikke sett eller hørt om noen annen, som for hver gang han tar på seg løpeskoene på sin nye yndlingsdistanse 10.000m forbedrer tiden med smått, himmelsk sterke og utrolige perser !!! 4.-ganger på rad !!! Fire 10.000m løp på rad og hver gang enda bedre enn siste fantasiske løp !"

"

Zerei, jeg bøyer meg i støvet i ærbødig begeistring over å få se deg løpe inn til og opp mot den grensa, ... du vet selv; ... himmelen !" ... og til de av alle oss som var heldige å få oppleve løpet, og for å få frem litt av kvaliteten på feltet, så ble både både sølvet og bronsen vunnet på bedre tider enn Zereis beste tid i Norge fra juni måned !


Dette var et meget sterkt felt, og sterkest av dem alle våres Zerei!


"Kjære Zerei, jeg tar med alle av Vadsø og Varanger, alle av Vadsø Friidrettens venner, av Finnmark, ja av det hele vide kongeriket Norge i våres unisone Gratulasjon til deg for ditt himmelsk sterke løp av i dag ! "

"Den nye langdistansekongen av Norge, er kronet, ... og vi gleder oss med hele kongeriket over å få oppleve deg løpe for Norge i de store internasjonale løp, i tiden som kommer "


"Heia, heia Zerei!" ...Fantastisk det du har skrevet, Geir. Det er akkurat slik Zerei er. En Supermann. Varm, flott, pålitelig, målrettet. Hel ved tvers igjennom. Vi er utrolig glad i han og veldig stolte. Vennlig hilsen fra vertsfamilien på Tananger


Vertsfamilien i Tananger på et friidrettsstevne for aller første gang tidligere i sommer på Fana stadion. Samme når vi tar et bilde... det oser av gjensidig begeistring og idrettsglede


169 visninger

Коментарі


bottom of page