Hytteplanmila: uoffisielt gateløp NM med Spiritløpere på rekordjakt

Oppdatert: 21. okt. 2022

Per Christian 30 sek foran Richard i Robustløpets 10km, Richard 17 sek foran Per Christian i Sandnesløpets 10km, så hvem blir Tanangers nestbeste gateløper bak Zerei?

HYTTEPLANMILA

Hytteplanmila er et 10 kilometer langt mosjonsløp. Løpet går på asfalterte landeveier i historiske omgivelser på Ringerike, med start og mål på Svendsrudmoen på Røyse i Hole kommune, 10 kilometer syd for Hønefoss og 40 kilometer nord for Sandvika.

- 250 funksjonærer gleder seg til å ønske 3400 deltakere velkommen til den 18. utgaven av Hytteplanmila

Thomas Asgautsen har 31.51 som bestetid i HP mila men har 31.06 fra Perseløpet 2020 som pers. 32.18 i PB mila,Randaberg for 4 uker siden er nok et bedre løp enn hans beste i HP mila

så kanskje Thomas går for nok et løp under NM krav 31.59?

Per Christian Bårholm satset optimistisk fra start i PB mila på Randaberg. Vi ser ham like bak Morten Tengesdal som endte på 34.10 samt Sindre Jørgensen og Jan Erik Wergeland som endte på hhv 35.01 og 35.10. Med et annet løpsopplegg vil nok tider på 34 tallet være mulig

Richard Kverneland løp strålende i Siddisløpet 2021 med 8.plass på tiden 27.47 og var nest beste Spirit løper 23 sek bak Svein Olav Krakstad. Etter dette har det vært noe opp og ned men hans tid i Siddisløpet indikerer nok at tider på 33 tallet kan være mulig i Hytteplanmila?

Vienna S. Dahle har gjort 33.18 på Hytteplanmila, året etter i 2021 løp hun inn til sin bestetid i Siddisløpet med 27.53 og 6 sek svakere enn Richard

Richard satser i likhet med kollega Eirik Dalva Skaale på maraton som hovedøvelse. Da vil vi minne om at Eiriks pers i Hytteplanmila er 33.45

# 346 Einar Sande er også maratonløper, løp Siddisløpet på 28.37, forbedret seg fra 29.19 og ble i år nest beste Spirit løper bak Emil Harestads 28.25 på 7.plass.

2.43.01 gjorde Einar Sande i årets Berlin Maraton og vil nok også være med i duell om hvem som blir Hytteplanmilas raskeste Spirit løper bak Thomas Asgautsen

Her med Silje Torsvik etter sterk 3000m løping under Gjesdals åpningsstevne på Ålgård

Så får vi vente å se hvem av Spiritgutta som oppnår beste klassevis plassering i årets HP mil. Odd Einar Tveit løper alt som er fra 400m på bane til 1 ukes sammenhengende løp i norske fjell og denne multiløper er nok vår kandidat dersom han rekker å reise? Han er eneste med en topp 50 plassering på Kondis Norgesstatistikk med foreløpig 44.plass i klasse 45-49 år for sitt glimrende 36.37 løp i PB milå.

Thomas Asgautsen distanserte Skjalgs 3.beste distanseløper med seier i PB milå men tiden 32.18 holder kun til en foreløpig 55.plass på årets 10km Norgesstatistikk kl menn senior

SÅ OVER TIL JENTER Å SÅNN

Kvinner elite på antatt tid +/- 33 min på egen start i pulje 3 eller 4

Mens Karoline Bjerkeli Grøvdal følger herrefeltet med kurs mot sub 31 min

Karoline i målområdet etter 2020 løpet da hun satte løyperekord med 30.32

Kristin Vabø ranket med startnummer 14, men på 24.plass på årets 10 km Norgesstatistikk

16.56 på 5 km i Solnedgangen og 1.16.54 på halvmaraton er tider som gir Kristin Vabø hhv. 15.plass og 12.plass på den foreløpige Norgesstatistikk kvinner senior. Og Kristin er klar for Hytteplanmila som

Bildet fra en vakker Solastranden onsdag 15.juni hvor premiene i Solnedgangen gikk til NM kvalifiserte Ida Tjørsvaag, Kristin Vabø i midten og ex NM deltaker Sara Aarseth

Fremgangen har etter Siddisløpet i april bare fortsatt. Fordi hun løper mye og veksler fint mellom trening, jobb, trening igjen og jobb igjen før dagen er omme. Hun løper aldri for fort på intervallene, bare akkurat passe.

Siddisløpet gjorde Kristin unna på 29.18 og da på samme tid som Per Christian Bårholm som også løper Hytteplanmila. Så får vi se da hvem som kommer først til mål ?

Løpet samlet over 4000 påmeldte deltakere og til alle som har abonnert på en A media lokal avis, vil det være mulig å følge løpet direkte gjennom Direkte Sports sending. Start kl 13.30 fk. lørdag

Løpets største attraksjon vil alltid være Karoline Bjerkeli Grøvdal, som alltid bruker å levere løp helt i Europatoppen

Sandnes stiller med en kjempesterk tropp med Vienna Dahle på kvinnesiden og Narve Gilje Nordås som de største navn. Narve forøvrig ranket på førsteplass med startnummer 100 og med danske Joel Ibler Lillesø med # 101, Senay Fissehatsion # 102 og vår kanskje største favoritt Magnus Tuv Myhre ranket på 4.plass med # 103.

Som 7.ranket finner vi en annen toppløper Abdullahi Dahir Rabi vinneren av jr klassen under NM terrengløp i Bergen forrige helg og med 28.11.71 som bestetid på 10.000m bane

André Hjorteseth - ex road manager for Karpe, har etter noen år i musikkbransjen kastet seg over den norske gateløp bølgen. Her André i aksjon som Direktesports video produsent fra 2020 utgaven av Hytteplanmila

KONDIS FORHÅNDSRAPPORT - HYTTEPLANMILA

- Kjell Vigestad har gjennom nær to generasjoner vært den norske friidrettsreporter som har fulgt løp utenfor bane tettest og best. Hans grundighet og kritiske blikk m/ bildereportasjer fra så vel norske som internasjonale mesterskap samt de større gateløp klassikere har vært et vesentlig bidrag til publisitet og den store interesse for denne del av friidretten.

Deltakere under Sola Strandhotels løpsmiddag etter årets HOKA Solastranden halvmaraton fikk ta del i noe av Vigestads lange liv med løpsreportasjer rundt om i hver minste krinkelkrok rundt om i landet.

Sammen med et bredt team av eminente fotografer vil Kondis også i år være tilstede under Hytteplanmila. Her følger Vigestads forhåndsrapport publisert torsdag morgen