5) Oda A. Lundeby, Spirit 40.27

6) Karoline Lien, Stavanger 40.33

Oda Andersen Lundeby i følge med Thomas Hetland, Egersund IK

Nedover bakke ut på Bø veien med Nikolai Gundersen fremst foran Thomas Asgautsen og Martin Schei

Spirits 16 år gamle junior Emil Harestad med frisk åpning. På 4.plass foran Håvard Andersen Bråthen som endte som nr 4 mens Emil endte på 20.plass 2,24min bak Andersen Bråthen

K

Kristin Vabø i tet i kvinneklassen utover Bøveien fulgt av Christina Toogood og Marie Kloster

Pizzabakeren foran første løper

Og Pizzabakeren bak siste løper

Thomas Asgautsen gjorde et bra vinnerløp i dag og trolig i ferd med å finne tilbake til sitt rette jeg. Nikolai Gundersen, Skjalgs nestbeste langdistanseløper sesongåpnet med 8.34.33 innendørs og fortsatte også utendørs med noteringer Asgautsen seneste to sesonger ikke har vært i nærheten av. I dagens 10km skilte 21 sek i mål i Asgautsens favør

Arrangørs egen Tom Erik Håland stod før løpet med rundens raskeste Strava tid, en tid han knuste med nær 2 min når han løp med startnummer. Ble bestemann av en stor kontingent Grødem Runners løpere på 10.plass med 35.12

Øystein og Jan Erik Wergeland har startet klatringen fra løypas laveste til høyeste punkt etter vel 6,5km. Jan Erik inn til 9.plass på 35.10, Øystein på 11.plass med 35.21

Hele feltet med Kristin Vabø og Christina Toogood i gruppa bak lå her an til en sluttid på 34 tallet

Å smile var uaktuelt da jeg passerte deg i bakken, sa Kristin etter målpassering

Håvard Andersen Bråthen fra Jørpeland ble dagens beste team Spirit Ryfylke

En for dagen meget opplagt Håvard Andersen Bråthen med tiden 34.02 distanserer sterke løpere som Morten Tengesdal, EIK 34.10 (5.pl.) Henning Tjøstheim, Spirit 34.30 (6.plass), Jan Gunnar Lutcherath, GTI 34.45 på 7.plass. På bildet over følger Sindre Jørgensen som endte på 8.plass med 35.01

Det ble et slit for alle og dette var bare begynnelsen, enda en langdryg bakke fulgte opp til 8km passeringen, men utenom bakkene var alt bare fryd og gammen på Randaberg denne fine formiddagsøkt i noe vind men ellers ypperlige forhold for løping

Nikolai Gundersen, Skjalg inn til 2.plass

Thomas sterkt tilbake etter 32.18 i en løype som noen opplevet krevende. Man har lett for å glemme hvor lett løypas første halvdel faktisk var når man gjerne har tatt ut i overkant mye i første del av løpet.

Da er det ikke løypa det er noe feil med men deg selv hvordan du beregnet egne krefter i en løype som var ytterst bra beskrevet i arrangementets helt glimrende hjemmeside

Vi vurderer Asgautsens løp til noe i nærheten 3130-31.40 dvs. et fratrekk et sted mellom 38- 48 sek sammenlignet landets raskeste trasé Hytteplanmila, vel og merke under de forhold som man svært ofte opplever på østlandet 3.helg i oktober når løpet går

Tilsvarende har da Håvard Andersen Bråthen gjort et 10km løp godt nede på 33 tallet noe som også er realistisk ut fra hans høye nivå vist på trening og konkurranser tidligere i år

Kristin Vabø enda et skritt nærmere 34 tallet etter dagens løp gratuleres i mål av en imponert Sindre Jørgensen

Christina Toogood løp i fjor Hytteplanmila på 36.03 og ble da nr 16 i kvinneklassen. Dette sier noe om nivået det er i dette klasseløpet som i fjor ble hemmet av meget sterk vind om ikke så mye som Kristian Ulriksen meddelte i NRK podcasten i etterkant løpet.

Vi har i vår rapportering fra HP mila snakket om at vinden stjal et sted rundt 35 sek +/- og da blir også gårsdagens tre beste tider i kvinneklassen interessant

Vi mener spesielt Marie Kloster på 3.plass har gjort et kjempeløp hvor hun med 37.20 faktisk slår sin tidligere årsbeste tid fra lettløpte Egersund 10km med 1 sekund!

Om alle tre løper Hytteplanmila i år vet vi ikke men uansett tyder løpet på Randaberg i går på at alle tre har kommet opp på et høyere nivå enn noen gang tidligere i karrieren

Christina Toogood 36.15, Kristin Vabø 35.57 og triatlet Per-Christian Bårholm 37.50