top of page

Ingrid Kristiansen: best i verden uten Strava, uten hjelpemidler, 2 t. foredrag i Stavanger onsdag


Ingrid (15 år) - 4..22 på 1500 uten intervalltrening, har aldri vært sliten etter en treningsøkt


Ingrid Kristiansen er kanskje tidenes norske løperlegende. Hun var alene gjennom alle tider som samtidig var innehaver av verdensrekord på 5000, 10.000, 15km, halv- og hel maraton.


Gjennom alle tider er Ingrid også alene som ila. ett år tok VM gull bane, gate- og terrengløp


Ingrid er blant mange av friidrettens legender på 70 og 80 tallet som undrer seg hvorfor ikke flere gjør som GTI Stavanger, å invitere til uhøytidelig foredrag over løpingens egentlig enkle viderverdigheter, om hvor enkelt det faktisk er å bli blant verdens beste løpere

Under friidretts NM i Kristiansand i september lot Ingrid seg begeistre over hvordan utøvere fra Rogaland på kvinnesiden tilsynelatende holdt sammen, hvordan samarbeidet på tvers av tilhørighet klubber var muliggjort med dertil resultater.


Når Ingrid øser av sin kompetanse og innimellom myker opp stemningen med sin herlige latter skapes lettere kontakt mellom elev og læremester."Jeg skjønner at skal man holde seg noenlunde samlet er det lettest når man løper intervall, men når Therese Johaug og meg har løpt 10.000 så fort med våre 2-3 timers rolige langturer i marka hver uke, uten å ha løpt 1000m baneintervall, hvorfor velger ikke flere å løpe langt, variert og rolig?"


"Når jeg løp mine treningsturer i Boulder Colorado og traff på jenter i forskrekkende høy fart og som jeg senere møtte i konkurranse sammenheng, skjønte de ingenting hvordan det var mulig å løpe så fort når jeg løp så sakte på trening"


"Jeg løp også sammen i grupper gjennom bysentrum og da skjønte jeg ingenting. Fordi da vi måtte stanse for rødt lys, trykket alle på klokken. Og hva var nå vitsen med dette da? "


En gjennomgående rød tråd gjennom hele Ingrids foredrag var hjelpemidler er underordnet. Hva hjelper å skryte på sosiale medier av antall kilometer løpt pr uke når man ikke skjønner at man løper for fort?


Ifm markering av at GTI hadde blitt 30 år var Ingrid invitert som foredragsholder men ønsket ikke trette ut tilhørere med diverse powerpoint, men istedet heller å kunne stille spørsmål og jo lengre det dro seg ut mot kveld jo mer frimodige spørsmål dukket opp.


Honnør til GTI for profesjonelt opplegg i mektige IMI Forum som startet med 30 minutters løpetur med Ingrid, hvoretter deltakere ble dandert med herlig fingermat, snacks og drikke.


ps

GTI fortsatt 30 år da, generalforsamlingen ble avholdt 15.12.1990, så da fyller byens store voksne breddeklubb 31 år om snaue to uker


ps 2

Signe Emilsen som i januar i år sluttet som lagets populære sekretær ble tildelt fortjent fine ord, heder og ære for sin mangeårige administrative innsats for klubben

256 visninger
bottom of page