top of page

Jr NM Sandnes - sterke sprint resultater, 1500 pers for Tuva og Emil og Dennis til finale

Oppdatert: 26. aug. 2023

Forsøksheat fra kl 11.25, semifinale fra 14.50 og finaler fra kl 18.05. En travel dag på jobb for 100m løperne - den første av minst 3 distanser i NM. Andrea Rooth og Astri Lakeri Ertzgaard meget imponerende i U 23 klassen.

Dennis Ravndal la 9 U-Kisa jr løpere bak seg da han gikk videre til lørdagens 1500 finale

Emil Harestad (17) Spirits andre U20 løper perset med 2,26 sek til 4.09.31 men rakk ikke finale i sitt første junior NM

I godværet tidlig på dagen fikk vi et par oppsiktsvekkende sprintresultat, begge i klasse U23 kvinner.

21 år gamle Andrea Rooth tilbake fra skade årsdebuterte på 100m med ny pers 11.67 i +1,7 medvind. I litt for mye vind har hun tidligere 11.71 mens hennes godkjente pers var 11.91 fra 2019 da hun var 17 år

Astri Ayo Lakeri Ertzgaard (21) til høyre på bildet perset fra 12.15 til 11.88 i samme heat og begge var helt suverene i finalen med hhv 11.80 (Andrea) og 11.94 (Astri Ayo Lakeri)

Sandnessprinter Selma Ims best 100m tid blant samtlige startende i 7 forsøksheat i kl. U20 og fikk 12.09 i +0,2 før hun i finalen slo til med 11.86 (+0,8) kun 2 hundredeler bak pers og NM gull U20.

Sandnes gull til # 99 Selma Ims

Så ble det mer Sandnes på herresiden. Jonas Berggård Skåden NM sølv i U23 finalen med 10.73 (+0,4) på 100m.

Alexander Skrede NM bronse med 10.81 (+0,9) på 100m finalen i U20.

Og mens vi snakker Sandnes

Vi har tidligere kommentert 15 år gamle Tuva Alme sin fine sesong utvikling. Startet utendørs med å løpe 1500m på 4.59.41 i mai, fortsatte med 4.53.45 i juni, så formidabel forbedring til 4.44.78 den 6.august før hun i dag leverer knallbra igjen og løper seg lett og ledig til finale i klasse U20 med finfine 4.40.55 på 4.plass i 1.heat vunnet av Malin Hoelsveen og med Skjalgs Astrid Cecilie Berntsen (16) på 2.plass med tiden 4.40.26

Slik så det ut 35m etter start i 2.heat med # 48 Eirik Alvik (17) fra Tyrving som går opp og tar føringen. # 440 August da Silva Sveen fra IL Jotun med pers 3.51.64 legger seg på 2-3.plass en 3.plass han holdt helt til mål, mens ledende Alvik fra Tyrving med pers 3.58.20 måtte bite i gresset overfor Spirits Dennis Ravndal.

Passering 1200m og Dennis tar opp jakten på en mulig topp 3 som gir avansement uansett tid. # 222 Kristian Bråthen Børve med pers 3.49.37 fulgte Narve Gilje Nordås sin oppskrift og la seg helt bakerst fra start. Formodentlig for å løpe kortest mulig distanse før alt avgjøres de siste 300m. Bråthen Børve endte på 2.plass med 3.59.87

Spirit Dennis tok seg til finalen som nr 4 i heatet på totalt 3.beste tid 4.00.44 blant dem som gikk videre på tid. Før finalen står Dennis med den 9.beste tid totalt (fra forsøkene) blant de 12 finalister og han er U20 finaleheatets nest beste 16 åring.

10 stk G17 gutter har i årets sesong løpt 1500m fortere enn Emil, 3 av dem kom seg til finale. Fem årsklasser inngår i klasse menn junior 15-19 og man kan kanskje spørre seg hvordan det står til med rekrutteringen på herresiden i 1500m fylket Rogaland, sammenlignet Ullensaker Kisa som alene hadde 14 påmeldte 1500m løpere hvorav 5 til finale i denne yngste jr klasse?

Har vi fått en Ingebrigtsen effekt i Rogaland eller har vi det ikke? Og hva hadde Rogaland vært på guttesiden uten Gjert Ingebrigtsen?

Henrik Ingebrigtsen viste vei med 5.plass fra OL 2012 i London. EM gull og VM sølv ved Filip Ingebrigtsen, OL gull v/Jakob samt sølv og bronse ved Jakob og Narve Gilje Nordås i årets VM skulle kanskje tale for en oppblomstring i kretsens største klubber Sandnes, Haugesund og Skjalg?

Istedet har det blitt til at Spirit viser vei. Tross Ullensaker Kisas 14 NM deltakere alene i klasse U20 på 1500m, viste Spirit seg å tilsynelatende ha landets beste junior mellomdistanse miljø idet Spirit vant Holmenkollstafettens juniorklasse for gutter opp til U23. Her må vi skynde oss å legge til at Ullensaker Kisa for første gang vant HK stafettens seniorklasse og tydeligvis må ha brukt sine beste juniorer til noen av stafettens nøkkeletapper.