Jr NM: Langt opp til medaljenivå for kretsens unggutter distanseløp - medaljedryss i sprint

U23 nivå 4 beste 5000: 13.38, 13.58, 14.03, 14.08. Alf Ante nærmest tidl PB av samtlige i feltet

Jonas Berggård Skåden fra Tananger og Sandnes IL forbedret fjorårs 100m pers fra 10.93 til 10.76 da han lørdag tok sølv på formel-1 distansen i godkjent vind +1,6.

Her etter suverent U20 NM gull på 200m på gode 21.54 selv i medvind 4,0. Senere på jr NMs 3.dag løp han inn til sin 3.medalje og sikret Sandnes bronse i 1000m stafett i klasse U20

Imponerende sprintnivå også i Skjalg. Fortsatt bare 14 år gamle Line Safaa Al-Saiddi løp inn til heatseier og ny pers på 400m forsøk fredag med 58.35, fortsatte lørdag med fin 4.plass i 400m finalen før hun utnyttet sin naturlige hurtighet til 3.plass i forsøk og dermed finale også på 800m med gode 2.18.49. Søndag løp hun først 800m finale før hun sammen med søster Sarah (16) avsluttet NM helgen med bronsemedalje på 1000m stafett - før hun har fylt 15 år.

Marin Stray Gautadottir med U20 NM gull på 400m hekk før 400m flatt og bronse i stafetten søndag. Hekkeløper Tonje Nedberg - lagets eneste over 20 år - løp 2.etappe 200m og sikret Skjalg U23 NM stafett bronse med tiden 2.19.61. Tjalve og Vidar med hhv gull og sølv

I friidrettsbyen Haugesund er det som i Skjalg og Sandnes, jentene som representer nivå på rundbane mellom- og langdistanse løp. Gjennom generasjoner har nevnte klubber satset så det holder på guttesiden. Fra et hav av talenter å ta av er det egentlig fortsatt ingen som når opp på guttesiden når det handler om finaler i senior mesterskap eller medaljer innen junior

Familien Ingebrigtsen kjenner vi alle til, men som Gjert sier i TV intervju med NRK "som dere vet, vi er jo fra en egen nasjon"

Kristine Alne til venstre på bildet over konverterte fra 800 og 1500 til hinder før årets sesong. NM sølv på 3000m hinder (76,2cm) i klasse U20. Klubbvenninne Kristine Lande Dommersnes tok bronse på 3000 flatt i klasse U23

Etter 5000m søndag følte Alf Ante Idland Tornensis i stigende formutvikling, at det ble et rart løp. Selv sier Alf Ante at rundene gikk 6 sek saktere pr 200m i motvind enn i medvind.

"Jeg har ikke trent på å veksle så mye på fart når jeg trener" sa Alf Ante etter løpet

Om vi ser bort fra løpets aller beste som løp nærmere minuttet svakere enn pers er løperne med pers fra 14.30 og oppover hhv 34, 17 og 14 sekunder bak opprinnelig nivå under gode løpsforhold. Alf Ante endte som den i feltet med minst avstand til tidligere pers nøyaktig 10 sekunder bak pers

Yr.no meldte stabil vind styrke 6 timen da løpet gikk og opp mot 12 i kastene. Likevel satte 4 av de de 7 beste i mål i klasse U20 ny 5000m pers.

Vi opplevde ellers mye rart i så vel forsøk som finaler. Vi noterte 1.34 og 1.40 første 400m i et par av heatene. Dette er så sakte at man fristes se i lovboka hvorvidt det finnes muligheter å diske et helt heat med løpere som løper så sakte.

Vi nevnte for Tone Ingebrigtsen at her ville yngstemann William med letthet tatt første runde dersom han var blitt spurt som fartsholder....

Mer NM rapportering følger senere utpå dagen....