Jr NM: nærmere Norgestoppen på 1500, Skjalg og Sandnes best i sprint med U20 gull begge stafetter

Med 3.56.40 på 1500m fremstår Dennis Ravndal (16) som krumtappen i et spennende Spirit junior mellomdistanse prosjekt. Årets seier i Holmenkollstafetten viste seg ikke være tilfeldig

I hoved NM på Jessheim løp Vetle Farbu Solbakken 1500m på 3.51.55 som lagets foreløpig beste junior. I helgens junior NM stilte Spirit med fire utøvere hvorav samtlige perset på alle distanser de stilte opp i

Sebastian van der Veen har så vel i fjor som i årets sesong fulgt sin treningskompis Vetle tett på trening og med hhv 1.59.26 og 1.56.41 har han dessuten vært raskest på 800m dog med knapp margin.

Når Sebastian under fjorårets junior NM så vel som under årets hoved NM opplevde stang ut, var det bare et tidsspørsmål om når det ville løsne og ingenting passet vel bedre enn at han slo til på hjemmebane i Sandnes

Over 5 sekunder pers til 3.53.51 smakte godt for trenere, slekt og venner som satt ytterst på stolene på 2.benk 10-15m før målstreken og fikk en herlig lørdag ettermiddag.

Tilbake til fysioterapi studier i Oslo løper han i kveld en ny 1500m på Bislett. Selv om vi tror han traff bra i sitt Sandnes løp, skal man ikke se bort fra at greier tyne ut ytterligere tideler nå som selvtilliten synes styrket

Det ble en travel helg for Spirits utsendte pendlende mellom først maraton og halvmaraton i byen, før nye oppdrag ventet på Sandnes stadion, før vi såvidt fikk med oss 5km i byen.

Hvoretter det ble tid for en kaffe drøs med to av norsk friidretts virkelige hedersmenn Erling Askeland fra Haugesund IL og Hans Jørgen Borgen (mellomdistansekonge i Ullensaker Kisa) som oppladning til 2.dags avsluttende finaler

Med 2.04.19 under Sørvestmesterskapet innendørs 5.februar hadde Bjørnar Taksdal Risa (15) fra Undheim NM kravet inne med god margin. Å løpe i en U20 klasse i junior NM mot en av Europas bedre mellomdistanse nasjoner også på juniornivå blir å se på som en god erfaring.

Bjørnar viste såvisst ingen respekt for sine 3-4 år eldre gutter i forsøksheat 800m. Klemte til med nær 3 sekunder forbedring av utepers 2.06.47 til 2.03.88.

2.heat 800m ut av første sving. Man kan skimte såvidt Spirits Emil Harestad i bane 5.

Emil Harestad (17) leverte taktisk et meget solid løp i forsøksheat på 1500m fredag og løp sin PB ned fra 4.11.57 til 4.09.31.

Også på 800m fikk han et annet selskap enn hva som er vanlig under kretsstevner i Rogaland

Dermed ny pers igjen for Emil, fra 2.00.60 til solide 1.59.40

Da Oda Andersen Lundeby skulle ut i mesterskapets første NM finale 1500m var vi så spent at vi rett og slett glemte hele kamera og istedet heiet henne frem mot nye fremganger.

Med tiden 4.27.99 har Oda virkelig tatt for seg og i et Rogaland fylke som hvert eneste år har opp til flere i NM finalen på 1500m også i hoved NM. Og nå har hun plassert seg på øverste hylle idet bare jenter med landslagsrepresentasjon er foran på kretsstatistikken.

6) Astrid Cecilie Berntsen, Skjalg 4.29.34

Før søndagens 800m finale hadde Oda A. Lundeby faktisk opparbeidet seg såpass respekt at da de første 400m ble passert valgte 2.11.27 løper Sara Busic å ikke gå opp å dra. Også 2.13 løper Ingrid Kilvær Nilssen mente sjansen for å slåss om en NM bronse var større ved å legge seg bak Oda enn foran.

Det gikk som det måtte gå. Oda stivnet på bortre langside, Sara Busic som nok var en bedre løper tok NM bronsen med 2.13.50. Oda nr 5 på ny pers 2.16.08

Men, dette er respekt Oda. Dagen før spurtbeseiret hun Sara Busic på 1500m ved å legge seg bak til oppløpet og tiden 2.13.50 bronsemedaljen gikk på er innen rekkevidde også for Oda

Også Sandnes IL's 15 år gamle Tuva Alme fortsetter å sette ny pers i nærmest hvert eneste løp hun stiller opp i. Her løper hun inn til ny strålende 1500m pers 4.39.17. Søndagens 3000m gikk unna på sterke 10.04.92.

Torsdag vil Oda påny kunne pynte på en pers idet hun er påmeldt 800m på Jærcupen som denne gang er lagt til Jørpeland nye prektige friidrettsstadion med innbydende blått dekke.

Sandnes klubbkollega Benjamin Rettore (20) løp inn til flott 1500m pers 3.52.66, mens DNF registreres for Benjamin på søndagens 5000m forøvrig sammen med ytterligere to løpere.

Erik Tangen Gundersen, Skjalg løp inn til 11.plass på 1500m med 3.58.93, faktisk helt identisk med sin årsbeste tid.

Vi merket oss ellers solid deltakelse i begge U23 finalene på 1500m henholdsvis 15 i U20-22 menn og 10 i kvinneklassen. Om den økende oppslutning fortsetter må det kanskje settes opp forsøksheat også i U23 klassene i neste års junior NM

I perfekt medvind +2.0 løp Sandnes IL's Jonas Berggård Skåden 200m på 21.38. Skåden som fikk opp 21.28 i lovlig vind +0,9 under Vindsprint stevne 6.aug. løp inn til NM sølv bak Tjalves Kenny Emi Tijani Ajayi som løp inn til 21.18 etter 21.31 fra tidligere i sesongen og 21.16 i fjor.

Med 1.57.77 tok Sandnes NM gull på 1000m stafett i U20 klassen for menn mens Skjalg tok tilsvarende i U20 jenter med 2.14.90.