Karmøy 18.11: 21km trasé raskere enn Malaga, Sola og Egersund, og 10km blant landets raskeste?

Også på Karmøy er det bakker men en stor andel av løypa er som i Egersund og på Sola - å løpe rett fremover. Og å løpe lengre løp i kjølig vær gir "sygt" gode tider....

Når løpsarrangement har fått såpass godt ord på seg at kvalitetsløpere stiller og de presser hverandre fra start til mål, det er da de ypperste tider leveres. Morten Gjendem, HIL og Lars Lunde fra Stord på 2.plass satte i fjor ny gateløp pers på 10km med hhv 30.28 og 30.35.

Morten Gjendem har i år fortsatt sin fine utvikling og løp to meget anstendige løp under NM på Jessheim. 10.000m på 11.plass endte med tiden 30.31.95

Lars Lunde spurter inn til ny pers 30.35. På bane har han ingen 10.000 som fullført etter 2020 sesongen, men under Långløparnas Kvãll 25.6.2019 i Enskede, Sverige løp han inn til pers og 4.plass i A-heatet med tiden 30.20.78.

Disse sammenligninger bekrefter at Karmøy sitter på en ytterst interessant kontrollmålt 10km egnet for å sette fin ny pers som avslutning på sesongen.

Karmøy greier ikke å konkurrere med Berlin og Københavns rekordraske halvmaraton traséer men det er jammen ikke så langt i fra, og vil tro Karmøy under gunstig vind kan være raskere enn så vel Sola som Egersund.

Vi lar teknisk utførelse ligge men registrerer at fjorårsvinner Thomas Asgautsen løp 1.57 min raskere i Berlin i april enn 26.november på Karmøy. 800m løper Kristoffer Nordhus på 2.plass fikk tiden 1.12.52.

Thomas løp under glitrende forhold halvmaraton på Karmøy under 2020 løpene på 1.10.01. Kristoffer Nordhus løp samme år helmaraton rundt Karmøy på 2.38.19 og ble nr 4 med Frode Tjelta på 5.plass med 2.42.40

Spirit vil trolig stille med et 30 talls løpere. Sveinar Vadla til venstre ble klassevinner kl 40-44år med 1.18.51 og Sveinar er påmeldt også til årets løp.

Steven Acarregui løp København i fjor på 1.20.04 og Karmøy på 1.20.27. Vidar Våge til høyre løp Køben på 1.36.49 og Karmøy på 1.37.30.

Også Helena Hope fikk med seg Karmøy og etter 1.26.57 i København ble det 1.27.38 på Karmøy. Dette innebærer at tre av Spirits bedre halvmaratonløpere brukte under minuttet mer tid langs Karmøy slettene enn den såkalte verdens raskeste halvmaraton i København

Selv om det tar noen halvtimer å vente på premieutdeligen er Helena blant dem som har kjøpt seg god varm vinterjakke