KP Games:lokale 1500m løpere markerte seg under krevende forhold i Gøteborg

Oppdatert: 23. jul. 2023

Emil Harestad, Spirits 17 årige gutteløper ble lørdagens helt i KP Games, Gøteborg da han perset med nær 15 sek til 4.11.57

OBS. ARTIKKEL OPPDATERT SØNDAG

Tredobbelt norsk i 1500m A-heat som pågikk i vind 6-8 m/sek og som påvirket sluttidene for løpsvinner Kjell Brenno Gagnes med PB 3.47.65 og nr 2 Halvor Nymoen Winberg PB 3.48.70

som endte på hhv 3.51 og 3.56 tallet.

Tredjemann 3.51.55 løper Vetle Farbu-Solbakken bekreftet fortsatt solid form med 3.57.42 snaut sekundet bak 3.48 løper Winberg og foran svenske Chris Gray med årsbeste 3.50.97.

Meget solid løp også av Sebastian van der Veen 4.01.47 og Benjamin Rettore fra Sandnes IL 4.00.59 som 3-4 sek bak sub 3.50 nivå løpere må si seg fornøyd selv om håpløse vindforhold fratok dem perse mulighet man egentlig tok utenlandstur for å oppnå

Halvor Nymoen Winberg i grønn singlet foran, Sebastian van der Veen og Benjamin Rettore løp alle i NM's 1.forsøksheat på 1500m. Alle utslått etter at de tre til finale var kvalitetsløpere som plasserte seg topp 7 i NM finalen. Gøteborgstevnet med en 3.39 løper som fartsholder var derfor dagen for helt andre tider enn i et NM forsøksheat, men denne gang ble de slått ut av noe for frisk vind på borte langside.

Emil Harestad ble kveldens midtpunkt ved å ha løpt under NM krav (4.14.99) til junior NM. Fra klubbens mellomdistanse team blir Emil dermed Spirits 5.deltaker som vil fremgå av NM programmet til junior NM på Sandnes stadion siste helgen i august.

Emil får selskap av Dennis Ravndal med 4.00.07 i U20 klassen, mens Vetle Farbu-Solbakken, Sebastian van der Veen og Oda Andersen Lundeby er Spirits representanter i U23 klassen.

Med 5 deltakere vil ellers Spirit formodentlig fremstå som kretsens ledende mellomdistanse klubb i junior NM - målt i antall deltakere - i en krets som teller 3-4 av Europas beste 1500m løpere.

Ellers har 800m vært Emils hovedsatsing frem til Gøteborg stevnet lørdag. I klasse G17 som i Norgesstatistikk sammenheng er en egen konkurranseklasse, gir Emils tid 4.11.57 en 12.plass i hans første 1500m løp på to år.

Nå er konkurransen enda større på 800m hvor Emils foreløpige bestetid 2.02.72 gir ham en 14.plass på Norgesstatistikkens G17 klasse.

Søndag 6.august vil hele Spirits mellomdistanse gruppe stille til start på 1500m nylig innlagt i Sandnes IL's Vindsprint stevne og da forhåpentligvis for en gangs skyld med gunstig vind.

Vi kan love arrangør og andre deltakere at Vetle Farbu-Solbakken (bildet over) har påtatt seg oppdrag som fartsholder til en tid rundt 3.53-3.54, først og fremst med tanke på å få Dennis Ravndal og Sebastian van der Veen ned på en tid hvor de hører hjemme.

For å utvikle fartsgener inn mot junior NM vil Spirit trolig sette opp en 800m som et testløp på Spirits klubb trening enten på Tau (tirsdagstrening) eller Sandnes (torsdagstrening) trolig tidlig i august