Langdistanseløpere - tempo test innendørs

Mats Hauge (Hgsd/Gular) 8.18.03 og Lars Lunde (Stord) 8.18.65 på 3000 innendørs sist helg - Neste helg er Erik Lomås - # 147 på arkivbilde Bislett - sterkest i feltet når 6 menn løper for NM krav på 5000m innendørs i Norgeslekene

Erik Lomås nevnt (bilde øverst) kom i 2017 som Thomas Asgautsen i 2018 fra det helt ukjente mot toppen av norsk langdistanse. Blant over 30 startende på 5000m under 1.dags friidretts NM i Sandnes løp Lomås inn til en svært overraskende 7.plass på god tid 14.25.87. I fjor løp Lomås 5000m i Oordegem, Belgia på 14.44.76

Lørdag er Lomås klart sterkest i 5000m feltet når 25 runder skal løpes innendørs i Nes Arena.

Løpet blir en tempotest også for to av landets gode maratonløpere. Kristian Ulriksen (33) løp Berlin Maraton på 2.24.21 i fjor. Thomas Asgautsen siktet mot noe lignende da han passerte halvmaraton på 1.12.20 i Frankfurt, men fikk det tøft på slutten i sitt 3.maraton på 9 uker.

Ulriksen løp Hytteplanmila på 31.39, Thomas fulgte like bak 12 sek etter, uka før Frankfurt.

Ulrik Lolland (27) er en annen sterk løper i trolig samme ærend som Thomas. Sentrumsløpet på 32.25 solid, likeså 15.08 på 5km gateløp i Halden, men kanskje aller sterkest hans 8.21.27 på 3000m. For 1,5 år siden løp Thomas 3000 rundt minuttet saktere

Kvalifiseringskravet for å deltakelse i hoved NM 14.59.99 anses betydelig tøffere enn 10.000 kravet på 31.59.99. Første uka i juni har det vært tradisjon å avvikle stadionmila i Kristiansand - I 2017 vant nevnte Erik Lomås fra Salangen i indre Troms "Stadionmila" på 30.21.45

Spirit med flere i Nes Arena som ønsker å teste om det er mulig å løpe fort også innendørs

I morgen tirsdag utløper påmeldingsfrist for å delta i innendørs NM i Haugesund 2-3.februar

To av Spirit jentene på bildet er påmeldt NM med kvalifiseringskrav på rundbane sprint men ikke rundbane distanseløp

Sara og Julie Aspesletten deltar i sitt tredje norske mesterskap på bane i Haugesund. I Nes Arena vil Julie få meget tøff motstand når hun lørdag løper 3000m. Sigrun Gjølberg, Rygge IL løp 3000 sist sommer på 9.54.60. Ingen 3000 notering på Julie utendørs i fjor men inne løp Julie på 10.26.36. Et hav bedre. Foreløpig.

Så er det sånn at dersom flere vil være med å løpe stevner innendørs, er det bare å gjøre som våre venner i GTI, melde seg på i hopetall.

14.februar er det nytt stevne i Sandneshallen - kjempegøy sist torsdag - og 20.februar er det nytt stevne innendørs i Haugesund (Deepocean Arena)

For å delta på banestevner må man ha helårslisens fra man er 13 år og oppover. Denne kan kjøpes på friidrett.no - Alle stevneinnbydelser med øvelser og aldersgrenser ved å sjekke dato-sortert stevneoversikt.