Løpshelgen

Oppdatert: 7. apr. 2019

Motiv for spesialdesignet medalje til årets Hålandsvannet halvmaraton som avvikles mandag - 386 fullførte i fjor mens det i år synes gå opp mot 600 påmeldte deltakere

(INFO Hålandsvannet nederst i saken)

PÅMELDING:

529 påmeldt 2 dager før start. Ifjor meldte 60 løpere seg på løpet dagen før.

NYHETER ANDRE LØP - OPPDATERT SØNDAG:

NM TERRENGLØP: 1 GULL OG 5 BRONSE TIL ROGALANDSKLUBBENE

- Flott NM innsats av Skjalg og Haugesund da NM terrengløp ble innledet med individuelle konkurranser i Bøkeskogen, Larvik lørdag. Sigrid Jervell Våg, BUL Oslo og Marius Vedvik fra Gular NM gull i mesterskapets prestisjetunge seniorklasser. Ex Haugesund løper Mats Hauge på sølvplass 5 sek bak, mens Skjalg løper Zerei Kbrom Mezngi med tiden 7.35 havnet 11 sek bak på en fin 5.plass

- Ypperlig løping av Kristine Lande Dommersnes, HIL i klasse kvinner senior. Fikk samme tid (5.41) som sølvvinner Malin Edland, Tjalve og bare 3 sek bak fjorårets NM gull grossist Sigrid Jervell Våg fra BUL. Også Sandnesløper Christina Maria Toogood var også med i gullkampen men måtte gi slipp på pallplass kun 2 sek bak HILs bronsevinner

- Med tillegg av Olav Haglands sølv i veteranklasse 70-74 ble det 6 NM medaljer til Rogaland klubber. Skjalgs Salim Bukari i klasse G-17 eneste gullvinner. Med tiden 5.09 var han 1 sekund bak klubbkollega Erik Tangen Gundersens tid som bronsevinner i juniorklassen. HILs Simon Østreng Veland nr 7, Alf Ante Idland Tornensis, Gjesdal nr 8, og Stian Birkeland 11 blant 17 til start

16 deltakere i G-16 hvor Skjalgs Nikolai Magnus Gundersen ble best av kretsens 3 deltakere på 5.plass 18 sek bak klassevinneren. I G-16 var 3 av klassens 4 beste fra Skjalg med nevnte Salim Bukari som vinner. La oss håpe at det denne gang blir mulig å opprettholde de mange såkalte unge lovende også når det skal konkurreres i de langt tøffere seniorklassene. I alle år har kretsens løpere vært godt med i kvinner senior mens det altfor lenge har vært grått innen mellomdistanse på herresiden bak team Ingebrigtsen

I de aldersbestemte jenteklasser og på juniorsiden som vanlig gode plasseringer i Rogalands klubbene. Her glimret igjen tidligere NM gull vinner HILs Vilde Våge Henriksen til med en ny pallplass - NM bronse i juniorklassen. Skjalgs Freya Mjølsnes er også tidligere medaljevinner i yngre årsklasser og tok ny flott NM bronse i klasse J-16 med 12 fullførende

MORTENLØPENE (Njåskogen)

Tradisjonsrike "Mortenløpene" i Njåskogen ble avviklet lørdag med over 200 påmeldte og med flott variert løpsprogram på nydelig løpervennlig underlag. Andreas Penne Nygaard som før sesongstart ble tilsluttet GTI, vant lengste distanse 10km i herreklassen, Sara Aarseth vant dameklassenes lengste distanse

HÅVARD ØGLÆND TOPPER NORGESSTATISTIKK 10KM OG

SPIRIT DOBBELTSEIER 10KM I HOLMESTRAND MARATON

Før helgens mange gateløp i inn- og utland så den norske 10km årsstatistikk slik ut for menn:

Det er Kondis som utarbeider norske gateløp statistikker og som relativt hyppig oppdateres

Julie Aspesletten i godt driv med ypperlig strekk og pendel armer og ben i Holmestrand lørdag. Seiersmaskinene Julie Aspesletten og Thomas Asgautsen var i år som i fjor på plass da 1457 løpere fullførte 3 av løpets hoveddistanser 5, 10 og 21km

Begge med klart forbedret resultat sammenlignet fjorårets løp samme distanse. Julies vinner tid i år 36.44 over halvminuttet bedre enn fjorårets Holmestrand løp

Thomas Asgautsen som løp en råsterk 10km i vindfulle Orremila 9.mars fikk endelig mulighet å få notert tid hvor løpsforholdene var normale og løypa kontrollmålt. 31.46 ble vinndertiden til Thomas denne gang, men vi kan love dette er bare en begynnelse. Thomas er i superform og når han får ladet opp til et løp og blir gitt større konkurranse vil Thomas levere mer moro

RESULTATER HOLMESTRAND MARATON 2019:

Julie Aspesletten er i likhet med Thomas Oslo basert og ble nylig innlemmet blant de mange som har kjøpt seg treningsekspert avtale med ex verdensrekordholder Ingrid Kristiansen. Det ble igjen et fint løp for Julie. Hennes vinnertid i Holmestrand 36.44 er kun 7 sekunder bak PB fra fjorårets Sentrumsløp. Så da setter vi i bestilling ny pers i årets Sentrumsløp 27.april

MARATONKARUSELLEN FANA - 3.LØP

- søndag morgen var resultatene fra lørdagens løp fortsatt ikke publisert på nett, så vi får evt komme tilbake med mer fra løpene på Fana hvor flere løpere fra Rogaland pleier å delta

Resultater

SILJE TORSVIK - FLOTT 3.PLASS PÅ 10KM, WIEN :MARATHON

Silje Torsvik - med flott 3.plass i Stavanger Maratons 5km i fjor og nå Spirit medlem fra 2019. Sterk 10km seier i vindfulle Solastranden halvmaraton i januar med tiden 39.02. (bildet)

Silje har i vinter satset hardt på å gjøre en bra halvmaraton under årets Wien City Marathon. Også Silje har kjøpt seg inn med Ingrid Kristiansens treningsekspertise. Nå gikk likevel ikke forberedelser som ønsket og Silje valgte derfor å bytte fra 21 til 10km i Wien

Løpsvinner Natasha Cochram fra Wales skal løpe London Maraton med 2.32 som målsetting og perset i gjennomkjøringen til tiden 34.34. Spanske Lorena Marcen nr 2 på 37.32. Silje ikke fornøyd med egen tid denne gang, men var i det minste i godt internasjonalt selskap

RESULTATER WIEN CITY MARATON 1.DAG:

FORHÅNDSSAK - SKREVET LØRDAG......

- NM terrengløp i Larvik med bl.a. Zerei Kbrom, Skjalg og Christina Toogood, Sandnes

- Holmestrand Maraton (Julie Aspesletten og Thomas Asgautsen m.fl. fra Spirit)

- 3.løp i Maratonkarusellen i Bergen (Gunnar Aarseth m/flere fra Rogaland deltar)

Søndag:

- NM terrengstafett i Larvik med medaljesjanser til lag fra Rogaland

- Rotterdam Maraton hvor vi fredag møtte en joggende

- Ben Zywicki i sin oransje Spirit jakke med mål om å løpe på 2.15

- Wien Maraton hvor Spirit løper Silje Torsvik løper 10km

Velkommen til Hålandsvannet Halvmaraton 2019

I epost utsendt fredag har vi samlet viktig informasjon som forhåpentligvis svarer de vanligste spørsmålene.

Se også vår infoside!

Tidsplan

Fredag:

Startnummer får du tilsendt på SMS og kan også finnes i deltakerlisten. Har du med ditt nummer til start går det raskere å finne fram startnummeret for oss.

Mandag:

Kl 16.00-17.50: Startnummerutdeling i startområdet.

Kl 16.30: Startskudd for 21 km turmarsj (ikke løpere).

Kl 17.35: Deltakere på 7 km må gå til start (senest).

Kl 17.40: Startskuddet går for 7 km.

Kl 17.55: Halvmaratonløpere må gå til start.

Kl 18.00: Startskuddet går for halvmaraton (21,1 km).

Kl 18.02*: Første deltagere på 7 km ventes i mål.

Kl 18.40: Premieutdeling beste 3, menn og kvinner på 7 km.

Kl 19.10*: Første deltagere på halvmaraton ventes i mål.

Kl 19.40: Premieutdeling beste 3, menn og kvinner på halvmaraton.

Kl 21.00: Absolutt makstid for halvmaraton, tidtakeranlegg rigges ned.

* tider er omtrentlige

Om start/mål-området

Start og mål er samme sted, rett ved parkeringsplassen rundt Hålandsvannet, på vestsiden ved Viste Hageby. Kvernevikveien.

Alt rundt løpet er utendørs, det er ingen innendørs lokaler å benytte.Startnummer henter du i en Tørst-varebil rett ved startstreken. Hvis du husker startnummeret ditt så går det mye raskere.

Du kan legge fra deg tøy på eget ansvar i et merket telt i start/målområdet. Det er ingen garderober/dusjmuligheter.

Løpsdag, før start

Ta gjerne en kort oppvarming ca en halvtime før, etter at du har hentet startnummer.

Start

Alle løp starter ved start/mål-portalen.Startfeltet på 7 km har en sluse rett før startstreken. Dette er for at det ikke skal bli flaskehalser i løypa senere.

Still deg opp i startfeltet i god tid. Plasser deg sånn omtrent så langt bak/fram i feltet som du tror du er i forhold til andre deltagere. Da blir det mindre forbiløping og enklere for alle.

For halvmaraton: Se etter fartsholdere for å finne hva som er omtrent rett plassering. Vi vil ha nettotid, dvs. at klokka på deg ikke går før du passerer startstreken. Det vil være klokker for begge løpsdistanser i målområdet. Disse vil starte når startskuddet går, så hvis du startet bak vil din tid være noe bedre enn det denne viser.

Underveis i løpet

Røde Kors patruljerer løypa med ATV-er.Hold høyre slik at raskere løpere kan passere på venstre side. Det er drikkestasjon ved 4 km for 7km-løpere. For halvmaraton er det på 4, 7, 11, 14, 18 km.For halvmaraton blir det også sportsdrikke ved 7 og 14 km.