Lørdag - langs Åkrafjorden for 20.gang - kan Spirit vinne lagkonkurransen?

11 km - først 3km oppover, så 5km nedover, deretter lett kupert langs gamle E76 til mål ved Åkrafjordtunet. Pengepremier til 3 beste kvinner og menn. Flott trofé til beste 3-mannslag.

Bjørn Ivar Svendsen (på bildet fra fjorårets løp) er påmeldt. Nils Haktor Bua er påmeldt. Med 1 ekstra påmeldt fra Spirit, kan det bli kamp med arrangørklubb IF Klypetussen om 1.plass i lagkampen. Mari Arnestad, Spirit / Club solo påmeldt i dameklassen, da trengs to damer til for å danne et Spirit lag. FOTO: Ane Mari Sveinungsen

Okubamichael Fissehatsion løper inn til ny løyperekord med 33.18 da han vant 2018 utgaven av løpet helgen etter han løp inn til 10.000m NM gull i Byrkjelo (tid 29.34.99). Samme år satte også Stords Pernilla Epland løyperekord i kvinneklassen med tiden 39.19. Tiden er fortsatt gjeldende løyperekord i kvinneklassen

Zerei Kbrom Mezngi forbedret i sin første sesong som Spirit løper Fissehatsions løyperekord to år senere til 31.38, en forbedring på hele 1,40min. Vi har ved flere anledninger fremholdt at dette løpet var et løp helt i Europatoppen, trolig karrierens nestbeste etter hans 27.39 og norske rekordløp i Valencia (under ekstrem høy luftfuktighet)