top of page

Mads Helland (16) imponerte på siste baneøkt før 800m i Sandnes stevne torsdag neste uke

Mads Helland i midten viste langsprint takter av format på lørdag formiddags banetrening på Madlabanen. Torsdag vil han få møte årets 800m kretsmester i G16 på Sandnes stadion. Påmeldt er også tre av landets ledende mellomdistanseløpere i veteranklassen. Alle 3 Spirit.

Bildet viser fra venstre Svein Olav Krakstad som i juli løp inn til bronse i veteran VM på 3000H og som sesongdebuterer utendørs på 800m.

Videre Leif Johannes Omland som med 59.75 inntar 2.plass på årets veteranstatistikk kl 40-44 på 400m

Bak Mads Helland ses trener Albert Mosdal, helt til høyre Børge Harestad som ikke var langt bak på lørdagens tempoøkt på 400-300 og 200m

Mads Helland løp 5km under årets Hoka Solastranden på 18.13. Det er imidlertid de kortere distanser Mads foreløpig konsentrerer seg om. Han løp 12.etappe på Spirits juniorlag i HK stafetten. I følge arrangørs oversikt over etappetider holdt Mads et tempo på 25.62km/t eller 1000m i 2.20 fart da han løp sine 370m på 52 sek.

Da Mads la i vei på sin 200m idag på Madlabanen var nærmeste konkurrent 3 sek bak.

Og dette er løpere som under et treningsløp i fjor på Sola gjorde unna 800m på 2.06.55. Det vil dermed bli spennende hva Mads kan få til i løpsduell med jevnaldrende Martin Steinmo Eia fra Sandnes IL som i fjor 15 år gammel noterte storfine 2.05.09 under avslutningsstevnet på Sandnes stadion.

Under årets KM 15.mai noterte Eia 2.10.26, men her kjenner vi ikke til hvilke forhold og hvor stor konkurransen var i det aktuelle løp

Spirit stiller ellers med Ole Martin Vedøy på 800m. Vedøy som også løper i klasse 40-44år løp inn til 2.06.53 under Skjalgs siste stevne på Stavanger stadion.

Og siden det stunder mot Stavanger Maraton neste lørdag, nevnes at samme Vedøy vant maraton distansen under fjorårets løp.