top of page

Mari Mauland: 2.plass 24 timers ultra i Finland

Oppdatert: 25. feb. 2019

Mari Mauland, landets gjennom alle tider 3.beste 24 timers løper har igjen løpt et strålende ultraløp i "ENDURANCE 24" i Espoo, Finland.

Etter 20 timer 2,3km bak finsk dame i ledelse, med litt under 2 timer igjen til mål ble avstand skrumpet til under 1000m før Mari synes å ha tatt en lengre pitstop. Tempoet skrudd opp fra rundt 6 min til like over 5 min pr km etter 23 timers løping

Kondis.no v/Olav Engen har mandag lagt ut bilder og flott rapport fra Finland

Med 210,232 km endte Mari på 2.plass i kvinneklassen blant 140 startende kvinner og menn fra 18 nasjoner. 5 herreløpere foran Mari i mål og Mari manglet kun 593m på å ha løpt 5 fulle maraton etter hverande ila 24 timer.

Finske Marianne Mäkele ble kvinneklassens klare vinner med 213,352km.

Da Mari i 2017 tok NM sølv i 24 timers på Bislett løp hun 218,511 km.

Ypperlig gjennomført løp også av GTIs Simen Holvik som endte på 9.plass i herreklassen med 201,651km.

I 2018 deltok Mari Mauland i ett av ultraløpernes internasjonalt største klassikere med start fra Squaw Valley.

I 2017 ble Mari kåret til årets løper i Spirit etter å ha tatt en GRAND SLAM i England - vant samtlige 4 løp i ultraløpserien "Centurian 100's" dvs. 100 miles sammenhengende løping 4 ganger i løpet av ett år.

Mari er løp instruktør på Arena Treningssenter i Jåttåvågen, Hinna Park. I hennes illustrative løperblogg (lenkeadresse nedenfor) kan du lese om hennes sesongplan, bl.a. løpet i Finland som kan lede henne til en plass på det norske laget i

"2019 IAU 24 Hour World Championship" i Albi, Syd Frankrike 26-27.oktober

Mari skal etter plan gjøre et nytt 24 timers løp i april, før hun løper Holmenkollstafetten den 11.mai. Over gressmatta på Bislett og den tøffe bakken opp Norabakken (2.etappe) har Mari de to klart raskeste etappetidene, blant Spirit jenter som har forsøkt seg hvert år siden 2013