Mathea Melberg, 4.43.44 klubbrekord, 7.plass jr NM og klar for hoved NM i Bergen

Oppdatert: 17. aug. 2020

3.dag jr NM: 5.plass 800 finale U20, Mathea luktet på NM bronse bak Sara Busic.....

Mathea Melberg (17) løp lørdag 1500m under NM krav 4.44.99 og er klar for NM i friidret på Fana stadion i september. Mathea har klubbrekord på 400 og 800m, idag Spirit klubbrekord på 1500 med 4.43.44

U23 og U20 klassene noenlunde samlet 150m etter start på lørdagens 1500m. 4-5 jenter med pers godt nede på 4.20 tallet er i ferd med å dele feltet i tre del grupper. Vi ser på 5.plass fra Haugesund Vilde Våge Henriksen som tok U23 NM gull. Skjalgs Sara Busic her på 3.plass tok sølv i klasse U20

Med 1 runde igjen ligger Mathea Melberg i fin posisjon bak bl.a. Haugesunds Kristine Alne som hun har møtt i lokale løp flere ganger. Når Mathea treffer på åpningsfart er avslutninger av løpene gode og i mål spurtet hun lett fra denne gruppa

26.januar startet Mathea sin nye eventyrreise med seriøs friidrett. Løp sin første konkurranse - på ordentlig. KM 800m J18/19 i Sandneshallen. KM sølv like bak Thea Austbø (19) fra Skjalg

Mer om søndagens 800m finale løp nederst i saken, først tidligere publisert fra dag 2 i jr NM

ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Sara Busic, Skjalg kjempet om NM gullet med U20 årsbeste løper Grethe Tyldum men endte opp med NM sølv på sterk tid 4.26.63, bare 0,39 sek bak

HILs Kristine Alne som fredag tok U20 NM gull på 3000 hinder fortsetter å imponere i jr NM med ny pers på 1500m 4.47.43

U23 1500 Kvinner

Medalje grossist Vilde Våge Henriksen (20) HIL nytt NM gull på gode 4.26.52

Søndag løper Mathea 800m finale i Kristiansand. Her etter sin forrige 800m i Haugesund der pers ble forbedret med 4-5 sekunder i sterk vind

RESULTATER JR NM:

Alf Ante Idland Tornensis var Spirits 2.deltaker i junior NM, også han for første gang med i et mesterskap på bane. Før sesongstart 1500m pers på 4.18.19. I sitt siste 1500m løp før jr NM ble det knusepers på 4.11 tallet men hinsides langt unna U23 klassens norske toppløpere

1500m finalen startet. Alf Ante satset voldsomt, forsøkte henge på sub 4.00 fart og passerte 1000m på 2.40 dvs marsjfart til 4.00. Frisk satsing men denne gang ble det med forsøket og løpets siste 500m ble tøffe

Tiden ikke i takt med egne forventninger. Men en ny jakt er påbegynt, jakten på høy fart også på kortere distanser

Johannes Berggård Skåden, Sandnes t.v. løp inn til beste tid i mesterskapets tre forsøksheat på 200m i U23 klassen på gode 22.15. Mathias Hove Johansen 2.plass i sitt heat med 22.29 i motvind -1,3. Vil vi få to medaljevinnere til Rogaland i søndagens finale?

Johannes Tørlen, Skjalg lett videre til 800m finalen i U20 ved å vinne 1.forsøksheat på 2.00.85

Erik Tangen Gundersen Skjalg NM bronse i det sterke beite av gode mellomdistanseløpere. Forbedret tidligere pers med nær 4 sekunder til 3.59.50

JUNIOR NM 3.DAG - SØNDAG

Skjalg fortsetter å håve inn på NM medaljer. Erik Tangen Gundersen med NM bronse også på 5000m med tiden 15.03.73. Strålende levert av Erik. Vi gratulerer

Johannes Tørlen med SB 1.57.51 og Salim Bukari 1.56.57 (PB 2019) kom seg fint til 800 finalen søndag. Tørlen nådde ikke opp i medaljekampen, Bukari fortsatte sin flotte NM merittliste

Bak Moa Bollerøds suverene U20 NM gull på 1.51.27, NM sølv til Skjalgs Salim Bukari på flott pers 1.54.78. I likhet med Spirits Mathea Melberg (1500) er da også Salim klar for hoved NM i Bergen helgen 18-20.september

I duell med skomodeller som senere er blitt forbudt i løp på bane, flyttet Spirit løper Alf Ante Idland Tornensis sin 5000m pers et solid puff nedover til 16.04.94 i juni på Stavanger stadion

Søndagens U23 5000 finale bestod av løpere på et helt annet nivå med fem løpere i mål på 14.16 eller bedre. Magnus Tuv Myhre med årsbeste 13.56.23 ble henvist til sølvplass med tid 14.11.09.

Alf Ante (20) fra Spirit fortsatte på sin side med solid pers enda en gang. Med tiden 15.50.68 ble Alf Ante løperen med U23 finalens klart beste forbedring av tidligere årsbeste. 14,23 sek forbedret pers forteller om en fortsatt jevn fin utvikling, hurra.

Vi har snakket med Mathea etter søndagens junior finale på 800m. "Forbaska at jeg lot dem gå, det var jo så lett"

Det ble mamma og pappa Melberg som måtte følge en urutinert og ikke så lite nervøs 17 år gammel ungjente til hennes første store friidrettsmesterskap i sommervarme Kristiansand

Bildet fra Møllebukta Hafrsfjord i april da vi første gang skjønte at Matheas pliktoppfyllende trening hadde begynt å bære frukter. Mathea løp et 1676m langt virtuelt gateløp på en tid der vi antydet at hun kunne snuse på NM kravet til senior NM i friidrett. Lørdag tok hun NM kravet

Det blåste en hel del da Mathea for et par uker siden møtte to sterke mesterskapsløpere til 800m testløp. I en lengre sak nedenfor har vi dokumentert at hennes 2.17 løp bekreftet at vi kunne vente nesten hva som helst om hun våget å tørre satse like mye som i nettopp løpet det rigges opp til på Haugesund stadion

På uttallige baneøkter har vi drillet hvilken 200m åpningsfart som er ideell for å få til et godt 800m løp. I Kristiansand kom Mathea først ut av første sving og det føltes så ualminnelig lett.

Treners beskjed før avreise til Kristiansand var at å ligge først i et felt som dette var strengt forbudt.

Hva gjør jeg her? var hva Mathea tenkte da det kostet null niks å ligge i ryggen på Sara Busic og hun Vidar jenta med pers på høyt 2.08.

Herlighet, jeg må slippe flere foran, jeg må jo ligge i en annen gruppe, eller må jeg det? Vi vet ikke hvordan det ville gått om Mathea hadde valgt som Otervik/Engdahl med perser på 2.11 og lavt 2.12. De valgte å følge Sara Busic og løp på samme tid i mål 2.15.65. Lørenskog jenta Kristin Otervik dømt først og fikk NM bronse

Hva vi vet er hva Mathea sa etter løpet. "Med det jeg nå vet at de gode også hadde løpt to tre normale løp, da skulle jeg bare hengt på Sara jeg også".

Med Matheas mange anaerobe syreøkter tror vi Mathea da ville tatt NM bronse. Dette får vi aldri svar på. Men uansett, vi har mange løp som venter fremover...