top of page

Mens vi venter...

Oppdatert: 22. mar. 2020


Reiser til hver våre behov på vent, det er tid for å ta enda bedre vare på hverandre.


SAK OPPDATERT SØNDAG (nederst følger litt mer)Stavanger og omegn har mer enn Prekestolen, Solastranden og Jærens rev

Mulighetene til å ta eget hjemsteds skjulte skatter mer i øyensyn er større enn noen gang

Fra våre Colorado idrettsvenner fikk vi nettopp hyggelige hilsener om at alt er i endring også i USA "bare så synd vi har en president som ikke forstår hva ledelse er i en kritisk situasjon"


Dem av oss som har fått med seg morgenens nyheter forstår hvorfor
Denne lille weekend sak vil handle litt om idrett, litt om fritid og muligheter. Løper i sort med best strekk i hofta, med mest avspenthet er fra Sola og løper for Spirit. Vi tror ingen Spirit vil løpe fra ham på en 40m med flying start. I hvertfall er han klart kjappest i guttegjengen 10-17Mathias Hove Johansen, blant kretsens dyktigste i vektløfting, er landets beste 200m løper

Dette er en atlet. Skjalg mottok 1.januar Ordførers anerkjennelse for 11 NM gull, flest i sprintDu blir ikke korona smittet av denne karen, men det gjør ikke noe om du respekterer 1-2m avstand uansett hvor du befinner deg.Lysstolper av stål rundt hele turstienAppelsin plass i forgrunnen, grill plass i bakgrunnenFor å komme hit må man spasere fra bilen via Rosehagen og StaalverkbroaAlle idrettshaller, treningssentre og kommunale idrettsanlegg er nå stengt, men hva gjør vel det når mulighetene for bevegelse ute er uttallige.Sandneshallen innbydende men nå er det bedre ute. Sol fra skyfri himmel idet dette skrivesSiste gang Ørjan - Spirits flaggskip - vant et større løp var Mosvannsløpet 18.septemberForskjellen på å gjennomføre en treningsøkt eller en konkurranse under motto negativ splitt er i nesten alle tilfeller forskjellen mellom å vinne eller ikke vinneI flere saker har vi omtalt prestasjonen Zerei leverte da han under Egersunds 10km løp solo på 29.08. I skjenerende vind og uten fartsholdere er tiden oppsiktsvekkende"Mens vi venter" nye leveranser klubbtøy tok vi turen innom Sport 1 Sola. Butikken gir oss helt super support ifm nummerutdeling til våre mosjonsløp. Vi fikk ordnet nytt treningstøy til Zerei. Han har tidligere foretrukket ulike Nike modeller sko men er åpen for nyheterBeskrivelse LØPLABBET (ny alternativ sko med den omtalte Carbon såle)


Carbon X kombinerer Hokas gode støtdemping med optimal respons. Det gir en anvendelig modell for både rolig og raske treningsturer. Hoka One One Carbon X kombinerer støt demping og stabilitet. Karbonplaten som er lagt midt i mellomsålen gjør modellen stivere og mer responsiv. Avrundingen i forfoten gir en mer effektiv stegavvikling. Karbonplaten sammen med en stødig sålebase gir god grunnstabilitet i modellen. Nærmest foten har du lettvekts EVA som gir meget god støtdemping. Ytterst har Hoka utviklet et gummibasert skum. Det gir god nok slitestyrke, men gjør den lettere og mer fleksibel i stegavviklingen. Overdelen er i lettvektsmesh i et lag som gir lav vekt og god komfort.

Hoka One One Carbon X er en lett treningsmodell kan brukes til løpeturer i variert fart og distanse. Den er også et godt alternativ til fartstrenings som intervaller og hurtig langtur eller lengre konkurranser fra halvmaraton og oppover.


OBS: Vi anbefaler å ikke bruke denne skoen til løping på grus og grovere underlag med tanke på yttersålens slitestyrke.Sport 1 Sola har vært klart størst i Rogaland og faktisk landets 3.mestselgende på Hoka sko.


HOKA utvalget er nå vesentlig bedre enn for bare ett år siden og butikksjef benyttet besøket til å spørre Zerei om han kunne tenke seg å teste ut en av de nye best selgerne (bildet)


Beskrivelse Sport 1


Til tross for godt dempevolum er Carbon X en svært responsiv og kvikk løpesko Ypperlig til konkurranser fra 10km til ultramaraton på asfalt Karbonplaten i mellomsålen hjelper deg med en kraftig stegavvikling og god fremdrift

Det er vanskelig å lage en sko sko som er lett, responsiv og rask, samtidig som den er beskyttende mot underlaget og gir deg en komfortabel opplevelse. Med Carbon X har HOKA klart dette. Denne skoen tilbyr deg en følelse som setter de andre skoene dine i skyggen og vi kan nesten love at andre sko blir kjedelige etter du har blitt kjent med Carbon X. Et-lags engineered mesh i overdelen føles lett og myk, puster godt og holder foten på plass. Sålen er delt i tre deler. Nærmest foten ligger et lag CM Betty Fly skum som gir god stabilitet og komfort. Mellom lagene av skum finnes en karbonplate – denne stiver av steget fra landing til fraspark. Noe som gir en enorm respons mot underlaget og fremdriften oppstår. Yttersålen består av et gummiert EVA skum som gir slitestyrke og en effektiv stegavvikling sammen med karbonplaten. Carbon X trives best på fint underlag som asfalt, tredemølle og tartandekke. Grus og spisse steiner vil slite hardt på sålen. Denne skoen må bare prøves!


Teknisk spesifikasjon


Produkttype: Løpesko

Overdel beskrivelse: Pustende mesh

Mellomsåle: PROFLY X.

Yttersåle: Gummiert EVA

Lukkemekanisme: Lisser

Brukes til:: løp på tredemølle, asfalt og tartan

Aktivitetsnivå: Aktiv / konkurranse

Stabilitet: Medium

Demping skala 1-6: 5

Beskrivelse demping: 32mm demping i hæl og 27mm i forfot

Bredde: Standard

Volum tåboks: Medium

Dropp: 5 mm

Vanntett: Nei

Har membran: NeiMens vi venter er det usikkerhet så vel om "Strandamila" (bildet) HOLMENKOLLSTAFETTEN og andre løp utover våren vil bli avviklet. Man avventer fortsatt myndigheters føringer. I følge med råspreke Vienna Dahle tre spreke Spiritløpere en superrask Undheim løper og en sprek "Marcialonga" skiløper fra indre RyfylkeFine premier og fine unge menn på pallen etter Strandamila 2019Selv om det noen ganger er medvind underveis er løpsavslutningen i Strandamila tøff. Men å løpe fra Jørpeland til Tau er allemannseie blant alle kondisjonerende på Strandalandet. 700 deltakere med stort og smått ikke uvanligThomas Kvalevåg ikke redd for utfordringer. Å vinne Prekestolen halvmaraton lekende lett selv om det tok uker og måneder før bena var noenlunde klar for løping igjen etterpå. Løpe i Frognerparken under NM terrengløp ble et kanskje større sjokk. Det var jo noen der som løp så vanvittig fort...Vi vet ikke. Kanskje må vi vente til høsten før det igjen blir lov å konkurrere?


Og det overrasker oss veldig dersom noen i hele Stavanger og Omegn greier å gjette hvor bildet ovenfor er tatt? At låven er låverød, er jo ikke veldig spesielt...Klubbens lukkede facebook sider for medlemmer

- Mange sender ønsker via facebook om å bli medlem. For å bli opptatt som medlem krever Idrettsforbundets oppfølging at det kun skal være en ID for hver person som driver idrett.


I Spirit er prosess å bli medlem at alle persondata sendes inn til klubben på skjema lagt ut på hjemmesidenNår data er mottatt vil det relativt fort komme en elektronisk utsendt faktura. Når alle data er ok, vil kasserer eller styreleder gi godkjennelse for å være med på de lukkede FB grupper.10.000m profiler fra noen år tilbake


Anders Tornensis

- 10.000m pers 32.28.73 fra Fana 18.9.02

- som del av klubbens elite støtteapparatet er Anders blant dem som forlengst har kjøpt flybillett til Holmenkollstafetten. Vi vil da ha meldeposter rundt våre lag flere steder langs den 18.610m lange løypa. En løype som forøvrig ble 230m kortere fra 2017.

- så gjenstår å se om det i det hele tatt blir noen Holmenkollstafett i årLars Magne Maudal

- 10.000m pers 30.52.40 fra Overhalla 20.7.97


- Lars Magne har vært med oss på noen få fellestreninger men forsøker helst stille og rolig å finne frem til litt av en slags gammel godfølelse. "Løping fortsatt gøy men jeg må unngå bli for ivrig, jeg har jo langt igjen til et noenlunde anstendig nivå" sier han. Han er blant mange som nå ønsker medlemskap og søker bli opptatt i klubbens FB gruppe


- Som mesterskapsutøver har han løpt for både Sandnes og Skjalg og passer dermed fint inn i en ultra regional løpeklubb


- Spirit har kun 1/3 del av sine medlemmer i kommunen klubben er registret. Det er utøvere bosatt utenfor Sandnes og Stavanger som etter nåværende geografiske tilhørighet utgjør den største andel medlemmer. Ikke for ingenting at det er viktig å male videre på merkevare navnet Spirit mer enn Stavanger Friidrettsklubb


VISSTE DU FORRESTEN AT...

- Grete Waitz ble nr 5 da hun 3.september 1979 løp 1500m på 4.00.55 i Praha og at hun året etter den 15.august løp 1500m på 4.00.58 i Zürich. Gretes to beste noteringer på 3000m var hhv 8.31.75 i 1979 og 8.32.1 året før. Begge oppnådd i løp på Bislett før det var lovlig å løpe så langt for kvinner i internasjonale mesterskap. Og som de fleste som følger med i friidrett vet, ble Grete Norges første gull vinner i et friidretts VM da hun i 1983 i mesterskapets første øvelse løp inn til suverent VM gull på maraton. En beveget NRK kommentator Knut Bjørnsen kommenterte. Ikke mange uker etter var Grete på plass i Arboret Trimmen hvor hun sammen med nær 600 deltakere løp som ledsager til en blind dyktig distansejente fra Jæren.


- Ingrid Kristiansen løp til sammenligning sine to beste 1500m på hhv 4.05.97 fullstendig solo i Sandnes NM 1986, samt 4.10.16 før sesongen egentlig var i gang 15.juni 1985 på Bislett. De to beste noteringer for Ingrid på 3000m var 8.34.10 og 8.35.83.


- Grete og Ingrid er noe å strekke seg etter for lokale mannlige mellomdistanse løpere

- Ingrid Kristiansen hvert eneste år ønsket å komme til Stavanger for å løpe Ingridløpet rundt Stokkavannet. På en betingelse. Dersom Skjalg som arrangør skaffet henne motstandere på høyt internasjonalt nivå, da ville Ingrid delta hvert år. Det var denne betingelse som i sin tid gjorde "Ingrid løpet" til Norges største gate/terrengløp.


- Ingrid løpet opprinnelig startet som et rent bedriftsløp med start i Sandal. Saga Petroleum bil som ene arrangør. Da deltakelse fra det første 84 løpet (287) økte til like i underkant 1100 en fin tirsdagkveld i mars 1985 ble IL Skjalg kontaktet. Om det kunne være aktuelt å bli med som arrangør. At Ingrid de to første år ikke fikk det til å passe å delta i sitt eget løp var da en sentral årsak til at et større idrettslag som Skjalg ble medarrangør. Ingrid hadde representert Skjalg årene hennes mann (fra Kopervik) jobbet i Stavanger, og selv om Ingrid forlengst var etablert i Oslo, var Stavanger og bekjente i Skjalg noe hun alltid ønsket å komme tilbake til


- Ingrid løpet i 1985 startet i Gustav Vigelandsvei med startstrek like ved inngang tursti rundt "litla Stokkavatnet" (kommunens navn). Jan Hagelbrandt en svensk hinderløper på europeisk nivå og en polsk EM medaljevinner på 3000m hinder Boguslav Maminski var de første to som virkelig løp fort i "Ingrid løpet". Da startstrek i 1986 ble flyttet til Christian Skredsvigsvei like ovenfor Stokka Kirke ble høydeforskjell mellom start og mål også betydelig større. Vi husker at den polske løpsvinner Maminski passerte første 1000m på 2.36. Løpets distanselengde ble opprettholdt også da man av praktiske hensyn (stor deltakelse) senere flyttet også start sted til hvor målstrek har vært siden løpets 2.utgave i 1985.


- Turen rundt Stokkavannet er en fornøyelse det i disse tider er mulig å dvele litt ved. En liten stopp ved Missisippi skogen og du finner et info skilt om hvorfor Missisippi skogen fikk dette navn. Juleløpet 24.12. starter forøvrig hvert år her


- Info skilt rundt Stokkavannet ikke alltid er til å stole på. Det ene skiltet som forteller at det er 8240m rundt turstien er hinsides feil. Men det gjør ikke noe, det viktigste er å komme seg ut, helst en lang god tur hver dag. Og nå heter det ikke lengre 1 m avstand, nå henstilles at man er 2-4 meter fra hverandre. Å løpe tett sammen er å provosere

176 visninger

Comments


bottom of page