Morten Gjendem årets lokale gateløp profil, har løpt fra alle siden tidlig i mai måned

Med forbehold om at løypa er kontrollmålt, det gikk virkelig unna under Aibelsprintens 5km på Risøya i Haugesund lørdag. Med 14.34 er Morten Gjendem 12 sek bak Filip Ingebrigtsens årsbeste i Rogaland. FOTO: Solabladet v/Philip Andre Bergset

Tidlig morgen under Hoka Solastranden halvmaratons 5km ble løperne møtt med vindstille nærmest perfekte forhold, mens 10km og halvmaraton utover dagen fikk litt befatning med en laber bris

Premieutdeling 19.mars under Hoka Solastranden halvmaratons 5km, hvor Morten Gjendem møtte sine overmenn Johannes Dalland og Vetle Farbu-Solbakken. 1. og 2.plass gikk på hhv. 15.00 og 15.02. Morten Gjendem som trakk første del av løpet endte på 3.plass med 15.15

Referanse - Simon Østreng Veland 14.39, Tedros Haile 15.12

Hva angår løypemåling får vi oppgitt at løypa rundt Aibels anlegg på Risøya er kontrollmålt men for veldig lenge siden.

En annen som har kommet på vinnersporet er den ene av Spirits mange utflyttede Stavanger mosjonister dog ikke mer mosjon enn at hun fire ganger har levert bare utmerkede etapper i Holmenkollstafettens eliteklasse.

Mari Arnestad er klar for å følge gjengen til København halvmaraton og i helgen unnagjorde hun et par formoppkjøringsløp. Begge såpass bra at vi tillater oss å bare gjengi artikkelen fra gårsdagens Haugesunds Avis, formidlet av journalist på sport Odd Kåre Grøtteland

SPREKE KJÆRESTER: Mari Arnestad (t.v.) og Nils Haktor Bua.Foto: Grethe Nygaard (arkiv)

FRIIDRETT: Mari Arnestad (31) fra Sveio og Club Solo var ikke snauere enn at hun vant to trimløp i helgen. Etter å ha vunnet Aibelsprinten lørdag, satte hun kursen for Vindafjord og Haraldseidvågen Rundt søndag.

Der løp hun i mål på Vikaneset som vinner av kvinneklassen med tiden 40.36 i det 10, 2 km lange løpet.

Tiril B. Opsøen fra Stegaberg ble nummer to på 42.36 og Annette Velde Sande fra BFG Bergen nummer tre på 42.58.

Arnestads samboer, Nils Haktor Bua fra Spirit, som ble nummer fem i Aibelsprinten, løp for øvrig inn til 2. plass i Haraldseidvågen Rundt. Han fikk tiden 36.49.

Tom Erik Karlsen fra Ølen og Frisk treningssenter vant på 35.13. Stian Haugland fra Ølen ble nummer tre på 38.43.

49 deltagere fullførte hovedløpet i Haraldseidvågen Rundt.

Spirits løperpar som ble foreldre for ikke så lenge siden og i fjor flytta inn i et praktbygg av et nybygg med vakker utsikt ut mot havet i Buavågen i Sveio, tar så gjerne i mot løpervenner i klubben på besøk.

Vil du verra med så heng på får være mottoet. Da vi første gang påtraff paret under terreng NM på Golfbanen en aprildag 2016 kunne Mari fortelle hun var fra Stavanger men absolutt ikke hadde noen planer om å løpe.

Men vi har vel aldri tatt et nei for et nei og ikke lenge etter var også Mari smittet av basillen, hvert år etter dette at Holmenkollstafetten har vært arrangert, har Mari tatt en etappe

Kjæresten Nils Haktor løp Aibelsprinten på 16.15 og inntar 19.plass på kretsstatistikkens 5km.

1.25.39 og 3.plass på Karmøy Maraton 2019 som siste før koronaen tok over. Søndag er hun på plass sammen med et 30 talls Spirt løpere i København halvmaraton.

Med 18.13 i Aibelsprintens 5 km inntar Mari Arnestad 10.plass på årets kretsstatistikk delt med en annen Spirit - ex NM deltaker 10.000m (36.38.37) Maria Wiig. Maria løp forøvrig et strålende halvmaraton på 1.20.47 i Stavanger hvor hun perset med over 4 min

På plassene bak Mari og Maria følger bl.a. tidligere NM deltakere på 10.000m som