Mosvannsløpet 7 dager igjen - Stavanger Maraton lørdag - Bislett onsdag

Oppdatert: 27. aug. 2021

I fjor: Magnus 14 og Dennis 13 raskeste unge under 17år rundt Mosvannet.

STAVANGER MARATON - FORHÅNDS RAPPORT - SE NEDOVER I SAKEN......

Blant landets topp 10 løpere på 1500m sesongene 2019 og 2020 og begge fikk representere Rogaland i kretslagskamp mot Sogn, Hordaland og Agder. (Lerøy lekene)

Magnus Bøen Hope og Dennis Ravndal er spydspisser i Spirit friidrettklubbs ungdomssatsing innen mellom- og langdistanse. I tillegg teller gruppa noen yngre utøvere i tillegg til Thimon, Lucas og Elias her fotografert på en dag i sterkt sollys.

Spydspissene har vært en god stund borte fra konkurranse areanaene, men nå gleder de seg begge til høstsesongen

Magnus 0,2sek for sent i mål til å ta UM kravet på 800m sist torsdag. Nesten utrolig når vi vet det er en løper vi snakker om. Dermed ble en ekstra G15 UM øvelse - 2000m - lagt inn i EIK friidretts Coop Jærcup stevne tirsdag.

Magnus fikset UM kravet med 25 sekunders margin!

Mens 2019 utgaven av Mosvannsløpet ble kuttet et tyvetalls meter for at startavvikling kunne gis bedre plass, ble 2020 løpet en nøyaktig runde rundt Mosvannet, dvs. man løp 3041m

Stords Martin Schei på startlista på 10.000m under KFUM's nasjonale stevne på Bislett idag. Kval.krav 31.59.99 anses som det klart enklest oppnåelige for å delta i hoved NM. I forrige uke senket Schei sin bestetid rundt Hålandsvannet fra 24.25 til 23.12 og ble nr 2 i løpet.

Dagens værmelding for Bislett stadion kan gjøre at forholdene gjør det umulig å løpe fort for dem som eventuelt måtte være i nærheten å klare kravet

kl 19 meldes om vind styrke 8 med vindkast opp mot 16 m/sek som kan tilsi at været drar av minst 2 sekunder pr runde. Minkende til jevnt styrke 7 (vindkast 14 m/s) når 10.000m starter kl 2030

Kristian Ulriksen frittalende stemme fra NRK podcast "I det lange løp" med Jann Post - er en annen på startlista som gjør et nytt forsøk på å greie NM deltakelse. Kondis skribent Andreas Grøgård er en annen i feltet som vil være kjent navn for nerder innen distanse løp.

I forrige uke senket Schei - bilde over - sin bestetid rundt Hålandsvannet fra 24.25 til 23.12 og ble nr 2 i løpet.

I samme stevne løper Spirits fremgangsrike Kristin Vabø 3000m for første gang. I samme felt løper ex Spirit løper Anne Årrestad. To klasseløpere på samme 3000 er Sigrid Jervell Våg og Ina Bakken. I tillegg er løpere fra BUL Oslo påmeldt.

STAVANGER MARATON.......I SOL OG VARME NOK EN GANG..........

Trude Håland i front for gla'løpere med målsetting å løpe 42km for egen maskin på under 4 timer. Det sies at dersom du er blant dem som aldri har vunnet noe i idrett, da forsøker du å løpe maraton. Greier du fullføre har du virkelig vunnet noe!

Trude Håland blant de første som melder seg frivillig til jobben som fartsholder. På løpenes info sider kan du lese hvorfor

Et maraton tryller frem mange helter som vi helst liker å si alle er vinnere!

Vi er usikker, ikke rukket gjøre ordentlig reasearch, men dersom det finnes noen som har løpt samtlige Stavanger Maraton etter at GTI flyttet løpet fra Forus (arrangert siste gang 1997) og gjenåpnet løpet med start i sentrum, tror vi Trio ILs Gunnar Vaage er den eneste som kan ha greidd den biffen. Om noen?

For mange er det uendelig langt å kjøre fra Stavanger til Spirit sin fellestrening i Sandnes. For Gunnar Vaage er det gleden av å delta som er viktig, da er reisetid fra Sunnhordland just a piece of cake

Bildet over fra 2018 løpet. Vi ser en lett avspent Gunnar til høyre løpe langs Mosvannet

Løpstilbudene kommer tett nå fremover. Stavanger Maraton lørdag er som Mosvannsløpet - en løper klassiker i vår region.

Bildet fra 2018 da Thomas Asgautsen vant helmaraton med 4-5 minutters margin til 3 løpere med tidligere bestetider mellom 2.25-2.27.

Løypa arrangørene nå har funnet frem til er en - for tilreisende - fin vakker lang sightseeing gjennom store deler av byens foretrukne tur og rekreasjonsområder. Her fra byparken hvor arrangørklubbens aller første kultur- og idrettsarrangement ble avholdt 7.mai 1991. Og hvor en av byens aviser skrev at 7000 bivånet den avsluttende rockekonserten

Stavanger Maraton 2018. Som i herreklassen overlegen Spirit seier også i kvinneklassen hvor årets Norseman vinner Julie B. Aspesletten vant. Julie Norseman vinner, Thomas Asgautsen med sølv og bronse i maraton NM i tillegg til sine seire i Oslo, Bergen og Stavanger Maraton

Etter pandemi og også trafikkale utfordringer er i år 5km tilbake på programmet. Arrangør GTI har nå valgt å følge siste 5km av den flotte Gandsfjord traséen fra Mariero/Vaulen. Hvorvidt oppnådde tider fra denne valgte ruta da kan godkjennes i statistikk sammenheng er vel noe kun de færreste bryr se om.

Stilstudie Oskar Pedersen

....en stund siden vi har sett ham på Spirit treningen, men Oskar påmeldt også i år....

Bjørn Sundvor og Svein Magne Løvås også påmeldt. Den ene på 5 den andre på 21km

Arrangørklubb GTI i blått og Spirit i oransje er blant de dominerende løpeklubber mhp antall deltakere. Vi finner et tyvetalls oransje til årets løp og selvsagt på plass som alltid Julie Bøtun og Shezad Inayat

Dessverre får vi ikke mulighet å lage noen større etterpå rapport fra årets Stavanger maraton Konfirmasnjonshelg på østlandet hindrer oss i det men vi har våre tanker om hvordan det går

Og uansett form og farge, vi ønsker alle LYKKE TIL med løpet lørdag !

Ellers er det like før Spirit igjen åpner for påmelding til en ny utgave av fjorårets Forus 5km perseløp. Årets dato er 21.september