top of page

Mosvannsløpet med fine løpsdueller og oppsiktsvekkende tider av pur unge jenter og gutter

Oppdatert: 15. sep. 2022

Martin Ingebrigtsen måtte gi seg i spurten mot vinner av kvinneklassen Sara Busic. Begge på lik tid 10.03 i den 3041m lange traséen rundt Mosvannet

Tre beste i herreklassen Nikolai Gundersen, Filip Ingebrigtsen og Benjamin Rettore

Meget gledelig fikk arrangør Filip Ingebrigtsen påmeldt etter at vi ved 16 tiden publiserte en forhåndssak rundt årets Mosvannsløp. Enda mer gledelig var det at Filip faktisk løp et helt ok løp og det viktige han fikk fullført et løp igjen.

500m etter start hadde Filip Ingebrigtsen opparbeidet seg en stor ledelse med jr løperne Nikolai Gundersen og Benjamin Rettore nærmest

En kraftig regnbyge slo i mot oss idet Filip passerte med vind i mot fra vest som nok kostet Filip en del sekunder på det lange åpne strekket langs Madlaveien

Og om man studerer tider fra kveldens løp og sammenligner med samme løperes bane nivå da er vår konklusjon at enten har samtlige løpere tatt sesongpause eller så har vinden spilt løperne et puss...

Etter snaue 600m følger fem Spirit løpere i rekke fra 4. til 8.plass. Håvard Andersen Bråthen med best tid på 1500m i år blant disse, dro opp tempoet fra start og endte som 3.best Spirit med 9.31. Håvard er da 24 sek bak Nikolai Gundersen som har 8.43 ute og 8.34 innendørs i år på 3000m baneløp

Emil Harestad 16 år løper inn til 6.plass på 9.38 en forbedring av fjorårets Mosvannsløp med 1,11 min

Mads Helland til høyre har også fått lagt et godt grunnlag og med tiden 9.55 inn til 10.plass - en forbedring av fjorårets tid i Mosvannsløpet med 54 sek.

Othelie Stave Wigene den yngste av alle unge profiler som tross Barneidrettsbestemmelser om å unngå rangering av unge utøvere, unngå at unge møter voksne eliteutøvere er det ikke etablert forbud mot å løpe langt, ei heller delta i massemønstringer som å løpe Mosvannet.

Astrid Cecilie Berntsen, Mathea Lægran og Line Myrestøl Johansson vel 500m etter start

Benjamin Rettore inn mot mål nærmest Filip

Dennis Ravndal overbevisende igjen. Til mål på 4.plass med 9.19. Tid er 19 sek bak Benjamin Rettore med 8.19 og 8.21 på sine to siste 3000m løp på bane sier oss noe om en 15 åring i fin utvikling. Også Magnus Bøen Hope (16) på fin 5.plass kun 3 sek bak lagkompis Dennis.

13 år gamle Elias Lande Rasmussen fra Haugesund har forlengst rukket å la Mosvannsløpet bli en fast tradisjon blant høstens mange mosjonsløp. 9.42 meget impnerende tid på 8.plass

Like mye som Skjalgs unge jentegruppe dominerer mellomdistanse i kretsen, like mye er det Spirit som dominerer på guttesiden. Klubbens 17 år gamle ultraløper Preben Bolsøy ble den 6. Spirit løper som løp seg inn blant de 10 første til mål. Preben overraskende bra. 9.49 er et tempo som holder i massevis når klubben til neste år går for å vinne Holmenkollstafettens jr klasse.

Med 9.57 ble Ørjan Hviding sistemann under drømmegrensa 10 minutter

Laimis Verbliugevicius og Bjørn Ingvar Kydland nærmest drømmegrensa begge med 10.01

3 HIL løpere på rekke og rad mot mål - først Karl Johan Rasmussen 10.08 med 11 år gamle Othelie Stave-Wigene på samme tid like bak og med 15 år gamle Nora Jakobsen på 3.plasss med tiden 10.10. Spirit veteran Leif Johannes Omland fikk tiden 10.09

Så fulgte Susanne Wigene med 10.19 mens Espen Swan-Rørvik med tiden 10.17 trolig må ha passert startlinja noe bak Susanne.

Astrid Cecilie Berntsen nestbeste Skjalgjente i mål bak Sara Busic. Tid 10.34

Flere løpere til målpassering hvor bilder av varierende kvalitet ikke passerte sensuren. Her er vi kommet til løper på 27.plass i mål Oda Rosland Gjerstad med tiden 10.42

Thimon Kvame Ravndal 12 år gir alt inn mot mål og løper inn til 10.43 samme tid som Lucas Bøen Hope treningspartner i Spirit unge dedikerte utøvere under 15 år

Mosvannsløpets 3 beste jenter Nora Jakobsen, Sara Busic og Othelie Stave-Wigene

14.31 for en debut da !

Deler av treningsgruppa på Vannassen treningen som ba pent om å få komme med i Spirit reportasjen selv om bare den ene av disse løp Mosvannsløpet